1. KAYSERİ TARIM ÇALIŞTAYI YAPILDI. ALAN, “TOPRAĞINIZIN KIYMETİNİ BİLİN ŞEHRE GELMEYİN”

1. KAYSERİ TARIM ÇALIŞTAYI YAPILDI. ALAN, “TOPRAĞINIZIN KIYMETİNİ BİLİN ŞEHRE GELMEYİN”

Birinci Kayseri Tarım Çalıştayı başladı. Ziraat Mühendisleri Kayseri Şubesinin düzenlediği çalıştayda Bitkisel, Üretim, Hayvansal üretim ve Gıda konuları ele alınacak. Kayseri tarım potansiyeli, sorunları ve çözüm önerilerinin tartışılacağı Tarım Çalışta

Ticaret Borsasının ev sahipliğinde yapılan 1. Tarım Çalıştayı’nda ilk olarak konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Kazım Duygulu, ''Tarım, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ekonomik ve sosyal sektördür. Bizler dünyayla rekabet edebilmek için daha ucuz maliyetle, kaliteli ve daha çok üretmek zorundayız'' dedi.
Ardından Kürsüye gelen Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri'nin topraklarının yüzde 40'ının tarıma elverişli olduğunu, çalıştayda, bu alanları en iyi şekilde değerlendirmek ve bu alanlardan en yüksek verimi almak için nelerin yapılması gerektiğinin tartışılacağını ifade etti.
Önümüzde değerlendirmemiz gereken tarihi bir fırsat var diyen Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan’sa ''Türkiye'ye dışarıdan baktığımızda ülkemizin ne kadar geliştiğini ve değiştiğini daha iyi görüyoruz. Önümüzde değerlendirmemiz gereken tarihi bir fırsat var. Bu fırsatı iyi kullanmalıyız. Tarım üretimimizi artırmalıyız. Bu nedenle de Ziraat Mühendisleri'nden öğreneceğimiz çok şey var. Ziraat Mühendisliği geleceğin mesleği olacaktır.'' şeklinde konuştu.
Köylerden asgari ücretlerle çalışmak için şehre gelenlere de bir önerisi olan Alan, “Gençlerimiz, köylerinde babalarından kalan büyük çaplı arazileri bırakıp şehre geliyorlar. Bana göre yanlış yapıyorlar. İnsanlar tarımın kıymetini bilsinler ve şehre gelmesinler” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından çalıştayın açılışı tamamlanmış oldu.


“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı