1 MART TEZKERESİNE TEPKİ

1 MART TEZKERESİNE TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yakınlığı ile bilinen ve internet ortamında partiyi ve yöneticilerini işgal döneminin İstanbul hükümetine benzetmesi nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen ve uyarı cezası alan

CHP Talas ilçe delegesi Ergün Özcan, “O Gün Başardık” başlıklı açıklamasında;
1 Mart'tan bir gün önce Türkiye'de her şey bitmişti..! ABD  gemileri İskenderun limanına yanaşmış, TBMM'nin tezkereyi onaylamasını bekliyordu. Ama 2 Mart 2003'te gazeteler Başbakan Erdoğan'a rağmen no olarak çıkıyordu. 1 Mart stratejisinin lideri sayın Deniz Baykal'ın tezkerenin reddinin 10. yılı için yaptığı çağrıyı,CHP Genel Merkezi ve örgütleri değerlendirmek durumundadır.
Eğer o gün o işgal gerçekleşmiş olsa idi fiili olarak ABD himayesinde Kuzey Irak'ta kurulan devletin Türkiye ayağının kurulmuş olmaması için bir sebep de yoktur. Fiilen bölünmüş bir ülke halinde ABD'nin Ortadoğu hesaplarını ilan ettiği ve içinde Türkiye'nin de dahil olduğu sınırları değişecek 22 ülkenin sınırlarının daha kolay değişmesi mümkün olabilirdi.
1 Mart tezkeresinin reddinin 10. yılında, meclisin gizli oturum tutanaklarını açıklaması; o gün yapılan tartışmaların bugüne ışık tutacak olması sebebi ile önemi vardır. Bu önemli meclis tutanaklarını Türk halkının öğrenme hakkı bulunmaktadır. TBMM'nin şeffaflık ve toplumun bilgi edinme hakkı açısından oturum tutanaklarını açıklanması kararını almasını bekliyor, talep ediyoruz.
Bugün yine geçmişte olduğu gibi tüm emperyalist hesapları bozacak olan güç CHP'dir. O gün çok kararlı ve net bir tavır alarak; "Türkiye bu savaşın cephesi ve karargahı olamaz" diyen, daha sonra Oslo belgelerini açıklayarak "Terör örgütü ile pazarlığın bir anayasal suç olduğunu ve buna ortak olmayacağını" ilan eden CHP lideri Sayın Deniz Baykal, bu kritik süreçte partisinin tek yumruk olarak bir arada durmasını sağlamış ve toplumsal desteği de arkasına alarak o gün hesapları bozmak olanaklı olabilmiştir.Bugün yeniden görev CHP'nin dir. Görev; 1 Mart'ta ülkemizi kurtaran liderliğindir. Yeniden partisine ve Türk kamuoyuna kaygılarını ileten Sayın Deniz Baykal'ın deneyimi, birikiminden bu dönemde faydalanmak gerekmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun "Sayın Baykal'ın sözlerinden faydalanacağız" açıklamasının gereğini bekliyoruz.1 Mart ruhuna sahip çıkarak, 1 Mart ruhunu canlandırarak CHP’nin onurlu geçmişine yakışır bir ayağa kalkmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.


“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı