2 KARDEŞE CİNAYETTEN

2 KARDEŞE CİNAYETTEN

15,5 YIL HAPİS

Kayseri´de, tartıştıkları Mustafa Kılıç´ı (30) tabanca ile ateş ederek öldürüp, babası Ali Kılıç´ı (58) yaraladıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan Serkan (37) ve Murat Yiğit (32) kardeşler, 15´er yıl 6´şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl 7 Mayıs´ta Melikgazi ilçesi Caferbey Mahallesi´nde meydana gelen olayda, Yiğit kardeşler, Ali Kılıç ve oğlu Mustafa Kılıç ile aynı yerde güvercin uçurma meselesi yüzünden tartıştı. Çevredekilerin araya girmesiyle büyümeden önlenen tartışmadan 1 hafta sonra Yiğit kardeşler, baba ve oğlunun iş yerine giderek aynı nedenle tartışmaya başladı. Kavgaya dönen olayda, Mustafa Kılıç, Serkan Yiğit´i bıçakla yaralarken, Serkan Yiğit de yanında bulunan tabanca ile ateş ederek Mustafa Kılıç´ı öldürdü. Olayda baba Ali Kılıç da yaralandı.

Olayın ardından tutuklanan Yiğit kardeşler, Kayseri 3´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde ´kasten adam öldürme´ ve ´yaralama´ suçlarından açılan davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Sanık Serkan Yiğit, ´´Savcının mütalaasını kabul etmiyorum. Ben bıçaklandım, yaralıydım, mağdur olan benim. Beraatımı istiyorum" dedi. Murat Yiğit ise "Silahı çekip ben vurdum, maktulün ayağına doğru ateş eden benim. Ağabeyim o an yaralanmıştı. Ağabeyim mağdur, 10 aydır suçsuz yere yatıyor" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Serkan ve Murat Yiğit kardeşlere, haksız tahrik indirimi uygulayarak ´kasten adam öldürmek´ suçundan 15´er yıl, ´yaralama´ suçundan da 6´şar ay hapis cezası verdi.


Haber Kaynak : DHA

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor