2012 MİLLİ PUL SERGİSİ AÇILDI

2012 MİLLİ PUL SERGİSİ AÇILDI

PTT Genel Müdürü Osman Tural, ''Biz ne zaman 'PTT'lerde para kazanıyoruz, PTT'lerde para var' dedik, birileri gelip, PTT'yi soymaya çalıştı. Artık gelsinler, gelmeleri bir şeyi değiştirmiyor'' dedi.

Tural, Milli Pul Sergisi'nin açılış törenine katılmak için geldiği Kayseri'de, gazetecilere yaptığı açıklamada, PTT'nin yeni hizmetlerinin uygulamaya konulduğunu anımsatarak, bunlardan en önemlilerinin köprü ve otoyollardaki 'Hızlı Geçiş Sistemi', 'e-Tebligat Projesi' ve 'e-pttAVM' olduğunu söyledi.
Gelecek yıl uygulamaya koyacakları projelerin başında lojistik üs projesinin geldiğini vurgulayan Tural, şu bilgileri verdi:
''İstanbul'da lojistik bir üs kuruyoruz. Kargo işine başladık ama lojistik üs kargodan biraz daha farklı. Artık müşteriler belirli periyotlarla dağıtılacak mallarını bize verecek. Dağıtım periyotunu ve takvimini bize söyleyecek. Biz malları teslim alıp, dağıtımını gerçekleştireceğiz. İstanbul'da çok modern bir posta işleme merkezi var. Hemen onun yanına bu lojistik üssü kuruyoruz. TOKİ, bunun proje ihalesini yaptı. Önümüzdeki yıl bunu gerçekleştireceğiz. PTT Bank ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. PTT Bank, 245 çeşit işlemin yapıldığı bir tahsilat ve ödeme merkezi haline geldi. Artık PTT'ler insanların uğramak istemediği değil, uğrayıp işlerini yaptırmak istediği yerler.''

-PTT şubelerindeki soygunlar-

Tural, bir gazetecinin, PTT şubelerinde yaşanan soygun olaylarına karşı ne tür tedbirler alındığına ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:
''PTT'de soygun, moygun yok. PTT'de soygun seviyesi, 1996'daki seviyenin altında. 2012'de gerçekleşen soygun sayısı 16. 1996'da gerçekleşen soygun sayısı bunun 5-6 katı. Şimdi ben böyle diyeceğim, siz bunu yayınlayacaksınız, 3-5 tanesi gelecek, PTT'leri soymaya kalkacak, onun için bunu yayınlamayın daha iyi. Biz ne zaman 'PTT'lerde para kazanıyoruz, PTT'lerde para var' dedik, birileri gelip, PTT'yi soymaya çalıştı. Artık gelsinler, gelmeleri bir şeyi değiştirmiyor. Kamera sistemimiz var, güvenlik sistemimiz var. Gerekli yerlerde de bizim güvenlik görevlilerimiz var. Soygun yapan herkes de kamera sistemi sayesinde aşağı yukarı yakalandı. Gelecekleri varsa görecekleri var gibi bir söylemde de bulunmak istemiyorum ama bulunduk mecburen. Ben daha önce de söyledim, para pul yok bizde. Geldiklerinde eli boş giderler. Biz paraları hemen taşıyoruz. Para bulamazlar. Onun için soymaya falan gelmesinler.''

-PTT'nin 2023 hedefi-

Genel Müdür Osman Tural, PTT'nin 2023 yılı hedefleri arasında, bir Türk kargo şirketinin dünyadaki ilk 10 kargo şirketinden biri olmasının yer aldığını vurguladı.
Bununla ilgili ilk adımı attıklarını ifade eden Tural, şöyle konuştu:
''TURPEKS diye uluslararası dağıtım yapmak üzere PTT'nin de içerisinde olduğu bir şirketin isim hakkını aldık. Türk Paket Ekspres. Önümüzdeki yıldan itibaren bunun lansmanına başlayacağız. Tüm dünyaya Türkiye'den paket gönderme işini en kısa süre ve en ucuz ücrete yapacak bir sistemi kuruyoruz. Tabi bu tersine de dönecek.
Başka ülkelerde de iş yapacak bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Oradaki hedefimiz şu; 'Neden DHL Türkiye'de iş yapıyor biz Almanya'da iş yapmıyoruz, neden TNT Türkiye'de iş yapıyor biz Hollanda'da iş yapmıyoruz, neden UPS Türkiye'de iş yapıyor biz Amerika'da iş yapmıyoruz' mantığıyla uluslararası bir kargo şirketinin temellerini atıp, bu özel kamu ortaklığı şeklinde de olabilir, illa PTT'nin yapacağı bir şey değil, 2023 için böyle bir hedef koyduk. 2023'ün PTT anlamındaki hedefi, dünyanın en iyi hizmet götüren 10 posta teşkilatından biri olmak.''

-2012 Milli Pul Sergisi açıldı-

Osman Tural, gazetecilere açıklama yapmadan önce, Türkiye Flateli Dernekleri Federasyonu ile birlikte düzenledikleri 2012 Milli Pul Sergisi'nin açılışını yaptı.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasındaki serginin açılışına, Vali Şerif Yılmaz, Türkiye Flateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğulları ile çok sayıda flatelist katıldı.
Toplam 310 panonun bulunduğu sergi, 30 Kasım'a kadar açık kalacak.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü