2015 YILININ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

2015 YILININ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 20.maddesine istinaden 2015 yılının ilk topantısı için Başkan Mustafa Çelik yönetiminde bir araya gelerek gündemindeki 20 maddeyi görüşüp karara bağladı. Toplantıda konuşan Başkan Çelik, Ank

2015 yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek Meclis toplantısını açan Kocasinan Belediye  Başkanı Mustafa  Çelik,"100 yıl önce Sarıkamış`ta Allahuekber Dağları`nda donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiği Erciyes`in zirvesinde anarak ruhlarına Fatiha okuduk. Yaklaşık 7 bin misafire sıcak çorba, ekmek ve tatlı ikram ettik" dedi.                                                                   

Kocasinan Belediyesi olarak imar, temizlik, park, yeşil alan, fen işleri gibi rutin hizmetleri aksatmadan yerine getirdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik  sözlerini  şöyle sürdürdü…  " Hazırladığımız projeleri hakkında görüşmek için Ankara`da çeşitli bakanlıklarda ziyaretlerimiz oldu. Müsteşar, genel müdür ve daire başkanlarıyla görüştük. Çevre Bakanlığı’nda hem Ahi Evran Projesi’nin dönüşümüyle ilgili Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’ne sunum yaptık. Hem de Müsteşar yardımcısına evsel ambalaj atıklarının dönüşümüyle ilgili hibe dosyamız vardı, onu sunduk. Her iki proje de çok olumlu karşılandı. Hibe projesi bugüne kadar belediyelerden her zaman çöp arabası kamyon gibi talepler gelirmiş. Bizim hazırladığımız detaylı projeyi müsteşar yardımcısı alarak Bakan Beye doğrudan ileteceğini ve onaylanmasını isteyeceğini söyledi"            

Başkan Mustafa Çelik  sözlerinin  devamında  "Yaptığımız projelerin Ankara’da takdir görmesi bizleri de sevindiriyor. Yine aynı bakanlıkta Ahi Evran Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgi sunum yaptık. Kentsel dönüşüme nasıl baktığımızı, nasıl yaklaştığımızı anlattık. Olaya ada-parsel bazında değil ama bütüncül olarak yaklaşıp ilçemizin Kentsel Dönüşüm Master Planını yaptık dedik. ‘Keşke bütün belediyeler sizin gibi yapsa diyerek o sunumu benden alarak, tüm belediyelere örnek olarak gösterelim” dediler. Yaptığımız çalışmalar hem takdir ediliyor hem de örnek gösteriliyor. Bu da bizim açımızdan olumlu gelişme oluyor."  İfadesini kullandı…..                      

 

Sivil Havacılık Genele Müdürlüğüyle ilgili hava mania alanlarıyla ilgili sıkıntıları görüştüklerinin altını çizen Başkan Çelik," Özellikle Erkilet Bölgesinde oturan hemşerilerimiz bu konuyu çok iyi bilir. Tarım Bakanlığı’nda; Hayvancılık Genel Müdürlüğüyle görüştük. Projeyi nasıl yapacağımızı anlattıktan sonra Genel Müdür projeyi doğrudan Bakan`a sunmak istediğini söyledi. Bu projenin de düşündüğümüz şekliyle Türkiye’deki hayvancılık sektörüne örnek olacak şekilde olduğunu söyledi. Turizm Bakanlığını ziyaret ederek hem yeni seçtiğimiz bölgeyle ilgili Anıtlar Kurulu`nun müdahil olacağı bir konuda destek istedik, hem de Bayramhacı ve Erciyes’i anlattık. Müsteşar Prof. Dr. Haluk Dursun`la görüşerek Kayseri`ye davet ettik. Projeleri yerinde göstereceğiz. DSİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğüyle de görüşmeler yaptık. Genel müdürlerimiz projeleri bizzat takip edeceklerini söyledi" şeklinde meclis üyelerine Ankara Ziyareti hakkında bilgi verdi.                                                                             

MHP`li Meclis Üyesi Kazım Yücel de yaptığı açıklamada Ahi Evran Projesi`ni başarılı bulduklarını, projeyi tebrik ettiklerini belirterek," Başkan Çelik`le artık barıştık" deyince Başkan Çelik," Biz hiç bir zaman küsmedik ki barışalım. Aynı çatı altında çalışıyoruz, küslük mü olur" şeklinde cevap verince meclis üyelerinden yoğun alkış aldı.                      

Yapılan seçimde denetim kurulu üyeliklerine Selahattin Yılmaz, Mustafa Kutsal ve Ebru Uslucan seçildi. Kocasinan Belediyesi bünyesinde estetik kurul kurulması kararlaştırıldı.   



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da