2016 YILINDA 2546 SANAYİ ÜRÜNÜ DENETLENDİ

2016 YILINDA 2546 SANAYİ ÜRÜNÜ DENETLENDİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, 2016 yılında 2 bin 546 sanayi ürününün denetlendiğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, 2016 yılında 2 bin 546 sanayi ürününün denetlendiğini söyledi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, "Bakanlığımız sorumluluk alanında bulunan ve vatandaşlarımızın günlük hayatta sıklıkla kullandıkları asansörler, elektrikli ekipmanlar, gaz yakan cihazlar, kazanlar, makineler, otomotiv, kaplama lastik, basınçlı ekipmanlar ve taşınabilir basınçlı ekipmanlar gibi 1500´ ün üzerinde farklı sanayi ürünün piyasa gözetimi ve denetimi Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerince yapılmaktadır" dedi.
"Sanayi ürünlerinin, ürün güvenliği ve teknik mevzuatına uygunluğunu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimi sonucunda uygunsuzluk tespit edilmesi halinde gerekli tedbirlerin alınması sağlanılmakta ve üretici ve ithalatçılara birtakım yaptırımlar uygulanmaktadır" diyen Akçadırcı, "İl Müdürlüğümüzce 2016 yılında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla piyasada bulunan, piyasaya arz aşamasında olan veya kullanımda olan sanayi ürünlerine yönelik olarak 2546 denetim gerçekleştirilmiştir" ifadesinde bulunarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"İlimizde denetlenen bu ürünlerden 695´i uygun bulunmuştur.103´ü asansör, 18´i basınçlı ekipmanlar, 25´i elektrikli ekipmanlar, 66´sı gaz yakan cihazlar, 48´ i makineler, 12´si otomotiv, 1´i kazanlar 1578´i taşınabilir basınçlı ekipmanlar olmak üzere toplam 1851 üründe uygunsuzluk tespit edilmiştir. Denetlenen ürünlerde ortalama uygunsuzluk oranı % 73 ´ tür.
Güvensizlik şüphesi ile 34 adedi asansör olmak üzere 57 farklı ürün teste gönderilmiştir. Teste gönderilen ürünlerden 47´si test sonucu uygunsuz çıkmıştır. Teste gönderilen ürünlerde ortalama uygunsuzluk oranı % 82´dir.
İl Müdürlüğümüzce 2016 yılında toplatmaya konu 4 denetim gerçekleştirilmiş, teknik düzenlemeye aykırılığı tespit edilen 38 ürünün düzeltilmesi için üreticilere/ithalatçılara süre verilmiştir. Tespit edilen uygunsuzluklara ilişkin olarak 4703 sayılı ve 1705 sayılı Kanun hükümlerine göre 1 milyon 165 bin 525 TL idari para cezası uygulanmıştır. Uygunsuzluk oranının en yüksek olduğu ürün grupları asansörler ve gaz yakan cihazlardır.
Vatandaşlarımızın sağlığı, can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu ve güvensizliği tespit edilen, haklarında piyasaya arz yasağı, toplatma ve bertaraf kararı verilerek Bakanlığımız İnternet Sitesinde ilan edilen 16 firmaya ait 20 farklı ürün için İl Müdürlüğümüzce toplatma kararı ve bertaraf uygulaması gerçekleştirilmiştir. Toplatmaya konu ürünlerden ellerinde bulunan vatandaşlarımızın ürünün üreticisine başvurmaları gerekmektedir.
?ALO 130 ÜRÜN GÜVENLİĞİ ŞİKAYET HATTI?
Tüketiciler güvensizlik şüphesi duydukları sanayi ürünleri ile ilgili ihbar ve şikâyetlerini "ALO 130 Ürün Güvenliği Şikâyet Hattı"na bildirebilirler. İl Müdürlüğümüze ulaşan ihbar ve şikâyetler ivedilikle değerlendirilmekte, denetim yapılarak sonuçlandırılmakta ve şikayetçiler en kısa zamanda bilgilendirilmektedir.
PGD DANIŞMA MASASI
İl Müdürlüğümüzde üretici, ithalatçı, dağıtıcı, satıcı ve ilgililerin ürün güvenliği ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi konularında bilgi alabilecekleri, vatandaşlarımızın güvensiz ürünlerle ilgili şikâyetlerini ulaştırabilecekleri ?Danışma Masaları ?oluşturulmuştur.
Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunmasının temini bakımından denetimlerimiz aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir."


Haber Kaynak : İHA

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"