2016´DA DAHA YEŞİL

2016´DA DAHA YEŞİL

BİR MELİKGAZİ

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak çevreci ve doğa dostu bir belediye olduklarını her etkinlik ve yatırımda bunu kanıtladıklarını hatırlatarak,2016 yılında yapraklı ve ibreli toplam 45 bin fidan,350 bin çiçeğin toprakla buluştuğunu söyledi.
2015 yılında 2 milyon 600 bin m2 yeşil alana sahip iken bu rakamın 2016 yılında 2 milyon 900 bin m2´ye yükseldiğini, 590 olan park sayısının da bu yıl yapımı tamamlanan 30 park ile 620´ye yükseldiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ?Daha yeşil Bir Melikgazi sloganı ile her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde halkımıza fidan dağıtarak gelecek nesillere yeşil bir çevre bırakarak, ilçemizin daha yeşil olması için çalışmalar yapıyoruz. Her yıl binlerce yapraklı ve çam türü fidanın toprak ile buluşmasını sağlıyoruz. Ayrıca ilçemizde bağ,bahçe ve sayfiye alanlarının yoğun olarak bulunmasından dolayı meyve fidanları da dağıtıyoruz. Belediyemizce dikimi yapılan fidanlar ile dağıtımı yapılarak vatandaşlarca dikimi gerçekleştirilen meyve fidanları ile ?Yarınların Melikgazi´sini? şekillendiriyoruz.?dedi
Temiz hava, erozyon önleme, görsel güzellik, canlı hayvanlara barınak gibi birçok güzelliğin temelini dikilen fidanlarla oluşturduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç ?2016 yılında 45 bin adet fidan dikiminin yanı sıra lale soğanı,yazlık çiçek ve gül olmak üzere 350 bin adet çiçeğinde dikiminin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor