2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İKİNCİ DÖNEMİ BAŞLADI

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İKİNCİ DÖNEMİ BAŞLADI

KAMÇI: ?KİMSE EĞİTİMSİZ KALMAYACAK?

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının İkinci Dönemi Başladı. Kayseri Lisesi´nde düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı da katıldı. Kamçı, hiç bir vatandaşın eğitimden yoksun bırakılamayacağını ifade etti.

Törene, Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan il Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı,  ?İlimizde bulunan 1083 eğitim kurumumuzda 19 bin 319 öğretmenimiz ve 300 bin 86 öğrencimizle 2017-2018 eğitim öğretim yılının 2.dönemine başlıyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim yılı 2.döneminin ülkemize, ilimize, eğitim camiamıza ve sevgili öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı olarak, gerekse de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin Türk milli eğitiminin genel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetiştirilmenin yanında, çevresine duyarlı her türlü zararlı alışkanlıkların karşısında durma bilincine sahip bireyler yetiştirmektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın Valimizin emirleri ve direktifleri doğrultusunda uyuşturucu ve bağımlılık konusunda ilimizde eğitim kurumlarımızda rehberlik ve araştırma merkezlerinde gerekli her türlü çalışma yapılmaktadır. Geleceğin müreffeh ve büyük Türkiye´sini inşa edecek olan siz öğrencilerin tüm eğitim sürecinde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi Cenabı Allah´tan diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 eğitim öğretim yılının 2. Döneminin hayırlı olmasını diliyorum? şeklinde konuştu.

Vali Süleyman Kamçı, Anayasada da belirtildiği üzere hiç bir vatandaşın eğitimden yoksun bırakılamayacağını ifade ederek şöyle devam etti:

?Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yeni bir eğitim öğretim yılının 2.dönemine başlamanın mutluluğunu tarihi Kayseri Lisesi´nde hep birlikte yaşıyoruz. Yeni eğitim öğretim dönemimizin başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, velilerimize memleketimize ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum. Anayasamızda da belirtildiği gibi hiçbir vatandaşımız eğitim hakkından yoksun bırakılamaz. Bu doğrultuda eğitim hizmetlerimizi gerçekleştiriyor, çeşitli nedenlerle eğitimden uzak kalan veya alıkonulan vatandaşlarımıza örgün veya açık öğretim aracılığıyla eğitim imkânı sağlıyoruz. Yapmış olduğumuz denetimler çerçevesinde ilimiz kent güvenlik sistemine entegre kamera sistemi bulunmayan 7 okulumuzda da kamera kurulumu sağlanmış, dolayısıyla kamerası olmayan hiçbir okulumuz kalmamıştır. Gelecek eğitim öğretim döneminde uygulayacağımız çalışma için 21 hassas okul belirledik.  Bunlara da kent güvenlik sistemi olan mobese kayıt sistemine entegre edeceğiz. Okullarımız dolayısıyla tümü 7 gün 24 saat sürekli kontrol altında bulunmaktadır. Bu da siz değerli öğrencilerimizin güvenliği için yapılmaktadır. Okul çevresindeki internet kafeler eğitim öğretim saatlerinde emniyet birimlerince ve sorumlu öğreticiler tarafından denetim altında tutulmaktadır. Yarınımızı emanet edeceğimiz gençlerimizden isteğimiz derslerinize çok çalışmanızdır. Bizim yerlerimizi inşaAllah sizler alacaksınız, en iyisi en güzeli olmak için çok çalışmalısınız. Kayseri Lisesi´nden hiçbir olumsuzluk yok, inşa Allah olumsuzluk bundan sonra da olmayacaktır.

Eğitim ve öğretimin devam ettiği saatlerde öğrencilerimizin okula devamlılığının kontrol edilmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul aile birliğimiz sürekli olarak istişare halinde olmuştur. Yani okula gelmeyen bir öğrenci, 20 dakika sonra velisine mesajla bildiriliyor. Uyuşturucuyla mücadele konusunda Cumhuriyet Başsavcılığımızın konunun önemine binaen görevlendirmiş olduğu Cumhuriyet Savcısıyla kamu kurumlarımız tam bir işbirliği içinde çalışmışlardır. Emniyet teşkilatımızca yürütülen başarılı mücadele sonucu Türkiye´de nüfusu 1 milyona aşkın iller arasında uyuşturucu ile mücadele konusunda 2.sırada olan ilimizin 1.olması hedeflenmektedir.  Okul önlerine en üst düzeyde gerekli tedbirlerimizi aldık. Bu tedbirler sayesinde çok şükür hiçbir okulumuzda hiçbir hadise olmadı. Olmaması içinde tekrar bu çalışmalara devam edeceğiz.  İç İşleri Bakanlığımız tarafından 2018 yılı Uyuşturucuyla Mücadele Yılı olarak kabul edildi. Bizde bu mücadeleyi il düzeyinde devam ettirmeye çalışıyoruz.  Evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmesi için herkesin ve hepimizin üzerine düşen önemli sorumluluklar vardır. Bizlerden bekleneni hakkıyla yerine getirsek yarınlar daha güzel olacaktır. 2017-2018 eğitim öğretim yılının 2.döneminin ülkemize, ilimize, tüm eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olması temennisiyle sağlık ve huzurla başladığımız eğitim ve öğretim yılının esenlik içinde başarılı ve verimli bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum.?

Konuşmaların ardından Vali Süleyman Kamçı,  ikinci dönemin ilk zilini öğrencilerle birlikte çaldı.

Haber: Süleyman Erdoğan



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"