2017 YILININ İLK HAC KAFİLESİ

2017 YILININ İLK HAC KAFİLESİ

DUALARLA YOLA ÇIKTI ...

Kayseri´nin ilk Hac kafilesi, Ahmet İnci Camii önünde düzenlenen törenin ardından dualarla yola çıktı.

186 kişilik ilk hac kafilesini uğurlama programına, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ile birlikte, müftülük personeli, hacı adayları ve aileleri katıldı.

Burada özellikle hacı adaylarına hitap ederek yolculuklarının hayırlı ve mübarek olmasını, ibadetlerinin ve taatlerinin Rabbimiz tarafından kabul görülmesini niyaz eden Güven, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

?Yüce Mevla´nın biz mü´min kulların üzerine farz kıldığı hususlardan birisi de hac ibadetidir. Maddi imkânı olan ve Kâbe´ye gitmeye yol bulabilen herkesin hac yapması, Rabbimiz tarafından biz müminlerin üzerine kılınan bir farzdır. Çıktığınız bu kutlu yolculuğun tekrarı olmayabilir ve genelde de olmuyor. Öyleyse hac farizanızı yerine getirmek için çıktığınız bu yolu, sıradan bir seyahat olarak asla algılamayın. Bu yolculuk, öyle bir yolculuk olmalı ki dönüşünde manevi olarak bütün günahlarınızdan arınmış olmalısınız. Hakkıyla eda edilen bir hac farizası, hac ibadeti, kulu bütün günahlarından arındırır. Sizler, hac yolunun yolcuları olarak o kutsal topraklara giderken bunun bilincinde olmak durumundasınız.

Oralara, otellerde kalmak, yatıp dinlenmek için değil, gücünüzün yettiğince ibadet etmek için gidiyorsunuz.  Şu andan tezi yok;  kalbinizi ve gönlünüzü temizleyerek oraya gidin. Kalbiniz ve gönlünüz buralarda kalmasın. Yüce Allah, geride bıraktıklarınıza kefildir. Oraya gidenler, burayı düşünmemelidir. O eşsiz mekânlarda tek işiniz, ibadet olmalıdır. Bol bol dua edin, Kur´an okuyun, Rabbimizin bizlere olan nimetlerini anın. Kâbe-i Muazzama´yı seyretmek bile ibadetken, yanınızda bulunan hacılarla bu atmosferi bozacak muhabbetlere girmeyin. Telefonlardan olabildiğince uzak durun. Sizi ibadetten alıkoyacak her şeyi bir kenara bırakın.

Konuşmaların ardından dua yapıldı ve hacı adayları, ilk olarak havaalanına ve oradan da işlemlerinin sonrasında Medine´ye gitmek üzere uğurlandılar.

Hacı adaylarına, 1 kafile başkanı, 4 erkek din görevlisi ve 1 bayan din görevlisi rehberlik ve refakat edecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor