2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

İLK DERS ZİLİ VALİ KAMÇI´DAN

Kayseri´de 2018-2019 eğitim öğretim sezonunda bin 103 okulda, 304 bin 37 öğrenci ve 20 bin 118 öğretmen için ilk ders zili çaldı. Türkan-Av. Mehmet Altun İlkokulu´nda düzenlenen törende ilk ders zilini Vali Süleyman Kamçı çaldı.

Düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Jandarma Komutanı Alb. Hüseyin Bekmez, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenci velileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci  törende yaptığı konuşmada, ?Öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. Yüzyıl Türkiye´sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek şöyle konuştu.

?Bugün yeni bir öğretim yılı daha başlıyor. Tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Uzun sürecek bir eğitim yılına başlıyorsunuz. Şimdi ilkokul sıralarında başlayacak bu eğitim inşallah üniversite yıllarına  kadar devam edecek. Özellikle bir iki konuda tavsiyede  bulunmak istiyorum; şimdi bu sıralarda alacağınız planlı, programlı, ders çalışma ve prensipli iş yapma yeteneğiniz ömür boyu sürecektir. İlkokul sıralarında başlayacak olan bu eğitim inşallah üniversite yıllarına kadar düzenli ve disiplinli devam edecek? diye konuştu.

Vali Kamçı, törende yapmış olduğu konuşmada ?Türkiye Cumhuriyeti eğitime son derece önem veren bir yapıya sahiptir? diyerek şöyle konuştu.

?Genel bütçemizden milli eğitime ayrılan pay son yıllarda sürekli artış göstermektedir. Eğitime verilen bu önem, ekonomik ve sosyal kalkınma düzeyimizi belirlemektedir. Bu bakımdan bizlere, siz değerli eğitimcilerimize ve velilerimize, çocuklarımızın başarılı bir birey ve vatanını milletini seven bir vatandaş olarak yetiştirilmesi yönünde önemli sorumluluklar düşmektedir. Sevgili çocuklarımızın okula gelme amacını anlamaları; onların okula şevkle, istekle gelmeleri ve başarılı olabilmeleri için oldukça önemlidir. Okulların amacının sadece bilgi yükleme olmamalıdır. Çocuklarımızın her yönüyle kendini geliştirecekleri, insani değerleri öğrenecekleri; düşünme, anlama ve üretme becerilerini geliştirerek kaliteli vatandaşlar olarak yetiştirilecekleri bir eğitim anlayışını benimsemeliyiz? dedi.

Törenin ardından, ilk ders zilini Vali Kamçı ve protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte çaldı. İlk ders zilinin çalınmasıyla birlikte sınıflara koşan öğrencilerin sınıflarında ziyaret eden Vali Kamçı ve protokol üyeleri onlara çeşitli hediyeler verdiler.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti