2019 YILI 1. BÖLGE ASKOM TOPLANTISI YAPILDI

2019 YILI 1. BÖLGE ASKOM TOPLANTISI YAPILDI

2019 Yılı 1. Bölge ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) toplantısı 25 Nisan 2019 tarihinde, Kayseri Şehir Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı.

Kayseri Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya,Sağlık Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Op. Dr. Eray Çınar, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Karataş, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan, Niğde, Nevşehir, Yozgat illeri ve ilimiz sağlık idarecileri katıldı.

Sağlık Hizmetleri Başkanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan´ın konuşması ile başladı. Konuşmasında Kayseri´de Acil Sağlık Hizmetlerinin durumu ve bölge iller ile koordinasyonun önemine değinen Ceylan; ?´Kayseri´deacil sağlık hizmetlerinin verimliliğini artırmak için gerekli çalışmaları hep birlikte yapıyoruz. 2018 yılı Ocak ayı itibari ile 43 olan acil sağlık hizmetleri istasyonu sayısı 2018 yılı sonunda 49´a 2019 yılında açmış olduğumuz iki istasyonda birlikte de 51´e yükselmiştir.

Aynı zamanda iller arası entegrasyonumuz ve vaka paylaşımımızda hep birlikte göstermiş olduğumuz çabalar şükürler olsun ki birçok müdahalede hastalarımıza büyük faydalar sağlamaktadır. Mevcut koordinasyon yapısı içerisinde yeri geldiğinde Niğde, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kahramanmaraş, Kayseri olarak kara ve hava ambulanslarımızla birbirimize vermiş olduğumuz destekler vakaya hızlı ulaşım noktasında bizleri üst seviyelere taşımaktadır. 30 dakikadan uzak mesafelerde, uygun şartlar vuku bulduğunda hava ambulansı ile hastaya ulaşılmaktadır.Helikopter ambulansımızla taşınan vaka sayısı 2018 yılında 182´dir. 

Kayseri olarak kentsel bölgelerde vakaya ulaşım oranımız5.7 dakika, kırsal bölgelerde 19 dakika olup, bu oranlar Türkiye ortalamasının üzerindedir. Acil sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak için eğitim faaliyetlerimiz de devam etmektedir´ dedi.

Açılış konuşması ve sunumun ardından Daire Başkanları Çınar ve Karataş mevcut çözüm önerileri üzerine konuşma yaptılar. Kayseri ilinin kendi şartları içinde en iyi hizmeti vermeye gayret ettiğinin farkında olduklarını belirten Çınar, ?2018 yılı içinde neredeyse hiç yedek ambulans olmaksızın Kayserinin acil sağlık hizmetlerini yürüttüğünü bizzat biliyorum. Başarılı çalışmalarından ve vakaya ulaşım hızlarından dolayı bölgede öne çıkan Kayserinin bu faaliyetlerini görmekte ve takdir etmekteyiz. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum´´ dedi.

İki yıllık verilerinin karşılaştırılmasının ardından mevcut durum değerlendirildi. Acil sağlık hizmetlerinde çevre illerle entegrasyona vurgu yapılarak karşılıklı görüş alışverişi ile toplantı son buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ