2023 seçimlerinde Kayseri’de kazanımlar ve kayıplar

2023 seçimlerinde Kayseri’de kazanımlar ve kayıplar

 

Kayseri bir seçimi daha geride bıraktı. Aslında ülke genelinde yaşanan onca sarmala karşın, tablonun bu denli çıkması kimileri için ders çıkartılması gerektiğini ortaya koymuş oldu. Ülke genelinde çıkan tablo karşısında söylenecek çok şey olsa da, biz ilimizdeki tabloya kısaca bir mercek tutalım isterim. 2023 seçimleri ilk turunda alınan % 63,33’lük oran çok konuşulmuş ve yerel yönetimlerin bu işte geri durdukları yorumları yapılmıştı. Gelinen nokta da 14 gün aradan geçti ve yapılan çalışmalardan, adayların yarıya düşmesinden, seçim konusunda halkın yeniden sandığa gitmesine kadar bir etken karşısında, Kayseri genelinde bu oran % 67,89’a kadar çıkmış oldu. 

Yapılan seçim öncelikle vatana ve millete hayırlı olsun. Kazanan Türkiye oldu. Bu konuda sosyal medya hesaplarında yazıp çizenlerin, gerçeği yansıtmayan görüşler olduğunu bir kez daha görenlerin, algı olaylarına pek itibar edilmeyeceğini anladıklarını düşünüyorum. Kayseri’de artan oy oranlarına bakınca, ilçeler bazında yine oy oranı yüksek olan iki ilçe dikkat çekti. İlk turda da bu iki ilçede oy oranları yüksekti ancak bazı düşüşlerin gözlendiğinden söz edilmişti. Yahyalı ve Hacılar bu turda da, oy oranlarını artıran ilçeler olurken, Yahyalı % 83,48 ile Hacılar da % 81,72 ile ‘Recep Tayyip Erdoğan’ dediler. Seçime katılım konusunda ise Hacılar açık ara öne çıkan ilçemiz oldu. Hacılar da seçmenin sandığa katılımı  % 93,63 oldu. Bu konuda payın bir bölümünü ilçe teşkilatına, yerel yönetime ve yaptıkları çalışmalara, bir bölümünü de seçmenin sandığa gösterdiği özene bağlayabiliriz. Kayseri genelinde oy deposu olarak görülen Melikgazi de ise her iki aday da yaklaşık % 5 oranında oy oranlarını artırmış oldular. 

Seçimlerde ortaya çıkan tabloları geniş bir şekilde ilerleyen günlerde sizlerle yorumlamaya çalışacağım. 2018 döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’den aldığı oy oranı % 70,31 olmuştu. Yaşanan bu tur seçiminden sonra ise % 67,89’larda kaldığımız belirtiliyor. Bu da geçmişe bakarak hala oy kaybının yaşandığını ortaya koyar ki, bunu da sanırım parti kendi içinde sorgulayacaktır...      



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı