21 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZANIN SÜRÜCÜSÜNE

21 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZANIN SÜRÜCÜSÜNE

14 YIL HAPİS

Kayseri´nin Pınarbaşı ilçesinin Olukkaya mevkiinde, 2014´te İstanbul´dan Muş´a giden bir yolcu otobüsünün, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle devrildiği, 21 kişinin öldüğü, 29 kişinin yaralandığı kazanın sürücüsüne 14 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası verildi. Sanık hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada şikayetçiler ve 46 yaşındaki sanık E.K. duruşmaya katılmazken, sanık avukatı Emre Ayan hazır bulundu. Sanık avukatı Emre Ayan, müvekkili adına yaptığı savunmada yolda gizli buzlanma olduğunu, yetkililerin gerekli önlemleri almaması, daha önceden yapılan yol çalışmasında yolun yükseltildiğine dair herhangi bir uyarı olmadığını belirterek, "Kurum yetkilileri de bu davada sanık olarak yargılanmaya dahil edilmeliydi. Sadece şoför olan müvekkilime yönelik düzenlenen bilirkişi raporunu kabul etmiyoruz. Yoldaki ihmal ve eksiklikler nedeniyle kaza meydana geldi. İlk müdahale kazadan 6 saat sonra, otobüsün vinç ile kaldırılmasından sonra yapıldı. Ayrıca burada yoldaki eksiklikler ve ilk yardıma ilişkin hatalara rağmen kurum yetkilileri hakkında dava açılmamış olması da hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmamıştır. Zira kusurlu olan kişi hangi makam ve mevkide olursa olsun gelip bağımsız mahkemeler önünde hesap vermelidir. Aksi halde bu dosyada olduğu gibi hukuk devleti ilkesi vatandaşını devletin çarklarında ezen bireye dönüşür" diye konuştu.
Sanık hakkında tutuklama kararı
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık E.K.´ye ´bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma´ suçundan 14 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası verdi. Sanığın 2 yıl ehliyetine el koyan mahkeme, duruşmaya katılmayan sanık hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına hükmetti.
OLAY
İstanbul´dan 22 Ocak 2014´te saat 13.00´te Muş´a gitmek üzere yola çıkan şoför E.K. yönetimindeki 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsle saat 23 Ocak 2014 gecesi 02.30´da Pınarbaşı ilçesinin Olukkaya mevkiine geldiğinde, kar yağışı, gizli buzlanma ve sisin de etkisiyle direksiyon kontrolünü yitirdi. Şarampole yuvarlanan otobüs, karşı şeride geçip yol kenarında eğimli arazide devrildi. Kazada otobüsün altında ezilenler olmak üzere 13´ü erkek, 7´si kadın, 1´i çocuk 21 kişi hayatını kaybetti, aralarında otobüs şoförünün de bulunduğu 29 kişi yaralandı.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı