21 Yıllık Gazeteci ´Gazetecilik´ Bölümü´nden

21 Yıllık Gazeteci ´Gazetecilik´ Bölümü´nden

40 Yaşında Mezun Oldu ...

Kayseri´de 21 yıldır gazetecilik yapan 2 çocuk babası 40 yaşındaki Erkinbeğ Uygurtürk, gazetecilik bölümünden mezun oldu ve diplomasını aldı.
Kayseri´de 21 yıldır gazetecilik yapan Erkinbeğ Uygurtürk, yıllardır yaptığı mesleğin bölümünü okumak istedi. Girdiği LYS sınavında başarılı olarak Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü´nü kazanan Uygurtürk, başarılı bir şekilde bölümünü bitirdi.
Kadir Has Kongre Merkezi´nde düzenlenen törende diplomasını alan Uygurtürk, törene çocukları ve eşi ile birlikte geldi. Tören öncesinde arkadaşları ile beraber hatıra fotoğrafı çekinen Erkinbeğ Uygurtürk, ?Kayseri?de 21 yıldır gazetecilik yapıyorum. 1996 yılından beri bu işi yapıyorum. Uzun bir zaman sonra ?Üniversite okumak lazım, okumanın yaşı yok´ dediler. Sınava girdim ve kazandım. Yıllardır yaptığım mesleğimin bölümünü de kazandığım için ayrıca mutluyum. İyi ki okumuşum. Pratikte uyguladığımız şeyleri, teoride de öğrendik. İkisini de birleştirince daha güzel bir şey ortaya çıkacağına eminim. Hocalarım olsun, arkadaşlarım olsun hepsi gerçekten çok yardımcı oldular. Yaşımızın ilerlemesine rağmen okumayı sürdürdük, sınavlarımıza çalıştık. Güzel bir 4 yıl geçirdik, mezun olduk. Gazeteciliği yapan insanların çekirdekten yetişen hem de alaylı dediğimiz insanların mektepli olması gerektiğini de düşünüyorum. İnşallah okumayan arkadaşlarımız okurlar. Üniversite mezunu olmak ayrı bir duyguymuş. Allah herkese nasip etsin. Sınıftaki çoğu arkadaşım 15 yaş küçük olanlar var, hatta baya küçükler. Öğretmenlerimizden de yaş itibariyle küçük olanlar var. İlk geldiğiniz zaman ne meslek yapıyorsunuz diyorlar? Gazeteciyim dedim. Burayı bitirince ne olacaksınız? Yine gazeteci olacağım. Bu benim mesleğim. 21 yıldır gazeteci olduğumu duyunca da çok şaşırdılar? dedi.
Törende bir konuşma yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ise, gazeteci adaylarına nasihatlerde bulunarak, ?Buradaki çoğu öğrencimizi inşallah ileride medya kuruluşlarında çalışacaklar. Öncelikle ne iş yaparsanız yapın, mutlaka etik değerlere ve kişisel haklara saygı gösterin. Özellikle insanların özel yaşamlarına saygı gösterin. Gazeteci veya basın mensubu olmanın özelliklerinden birinin insanların özel yaşamlarını irdelemek olmadığını öncelikle söylememiz lazım. Mutlaka doğru haber yapın. Oturduğunuz yerden haber yapmayın. Haberlerinizin peşinden koşun ve doğrusunu öğrenmeye çalışın? dedi.
Konuşmaların ardından ERÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler, Radyo Sinema ve Televizyon ile Gazetecilik bölümlerinden mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı