22 KASIM DİŞ HEKİMLİĞİ HAFTASI

22 KASIM DİŞ HEKİMLİĞİ HAFTASI

Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde Diş Hekimleri Odası Başkanı İlhan Karacalar, araştırmalarda Türkiye'de halkın yüzde 47'sinin son bir yılda diş hekimine gitmediğini kaydederek, "Bugün insanlar her türlü sağlık hizmetinden özelden yararlanırken a

Kayseri'de 22 Kasım Diş Hekimleri Haftası nedeniyle Oda Başkanı İlhan Karacalar ile üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra açıklama yapan Oda Başkanı Karacalar, Türkiye'de bilimsel diş hekimliğinin temellerinin 22 Kasım 1908 yılında İstanbul Diş Hekimliği Fakültesi açılarak atıldığı ve 1996 yılında da bu tarihin Diş Hekimleri Haftası olarak kabul edildiğini kaydetti.

Halkın yüzde 47'sinin son bir yılda diş hekimine gitmediği, yaşamı boyunca diş hekimine gitmeyen nüfus oranının ise yüzde 13 olduğunun yapılan araştırmalarda tespit edildiğini belirten Karacalar, "Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmada ise gelişmiş ülkelerde nüfusun diş hekimine gitme sıklığının yılda 5, ülkemizde ise 0,7 olduğu tespit edilmiştir. Diş fırçalama alışkanlığı ülke olarak çok düşük seviyededir. Ağız ve diş sağlığındaki bu kötü tabloyu değiştirmek için ağız ve diş sağlığı konusunda toplumu bilgilendirecek çalışmalara hız verilmeli bu konuda bütün kurumlar üzerine düşeni yapmalıdır. Özellikle 0-18 yaş için koruyucu ve önleyici tedavilere ağırlık verilmelidir" dedi.

Karacalar, sadece kamuda çalışan 9 bin civarındaki diş hekimi ile bu problemi çözmenin mümkün olmadığını özelde çalışan 15 bin diş hekiminin mutlaka sağlık sistemine dahil edilmesi gerektiğini savundu.

Bugün insanların ağız ve diş sağlığı hizmeti dışında her türlü sağlık hizmetinden özelden yararlandığının altını çizen Karacalar, "Kamuda ağız ve diş sağlığındaki yığılmalar artık altından kalkılmaz hale gelmiştir. Yığılmalar nedeniyle hizmet kalitesi de olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu olumsuz tablonun çözümü ivedilikle gerekmektedir. İnsanların ağız ve diş sağlığı konusunda mağdur olmaması için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan bu konuda acil çözüm bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı