23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

100.YIL MESAJLARI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle başta Vali Şehmus Günaydın olmak üzere belediye başkanları, siyasi parti il başkanları kamu kurum kuruluşları ile oda başkanları ve rektörler tarafından kutlama mesajları yayımladı.

VALİ GÜNAYDIN'IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

GURULU VE COŞKULUYUZ

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

"Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. yıldönümünü kutlamanın büyük gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz" diye Vali Günaydın mesajında; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan tarihinin milletimizin geleceğinin inşasında önemli görevler üstlenecek çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi, onlara verdiği değerin ve önemin göstergesidir. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yetişmeleri, çağımızın gereklerine uygun bir şekilde yarınlara hazırlanması noktasında bütün imkânlarımız seferber edilmektedir. Biliyoruz ki, gururumuz, ümidimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımız ülkemizin ve milletimizin her alanda gelişmesi ve milli egemenlik anlayışının sonsuza kadar yaşatılması noktasında en büyük güç kaynağımızdır. Milli egemenliğimize karşı tehdit oluşturan her türlü iç ve dış güç odaklarının ve terör örgütlerinin milli birlik ve beraberliğimize, bağımsızlığımıza, devletimizin temel dinamiklerine yönelik her türlü saldırısına, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla, devlet ve millet olarak karşı koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 

TANER YILDIZ’DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

YILDIZ mesajında şu görüşlere yer verdi;

“TBMM 100 YAŞINDA. 23 Nisan 1920’de, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” iradesiyle kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmenin yanında ilk defa çocuklara armağan edilen bir bayram olmasıyla da haklı bir onur ve coşkuyu yaşıyoruz bugün. Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, onlara olan güveni gösterir. Ülkemizi’nin geleceğinin gençlerin üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, aydınlık hedefleri, vizyon sahibi, ilkeli ve idealist duruşları ile ülkemizin yarınlarda da büyük hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır. Biz çocuklarımıza güveniyoruz; bizim gençlerimizden beklentilerimiz çok büyük. İnanıyorum ki onlar da, kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır. Bu duygularla, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bu vesile ile 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI”nı en kalbi duygularımla kutluyor Ülkemizin ve Dünyanın bütün çocuklarına huzur sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Selam saygı ve muhabbetlerimizle”

 

 

ÇOPUROĞLU: YÜZÜNCÜ YILININ GURURUNU VE COŞKUSUNU YAŞIYORUZ

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümünde dünyada ilk defa çocuklar için düzenlene bir bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gururunu, coşkusunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla mesaj yayınladı. Başkan Çopuroğlu, mesajında bu yıl dünya genelinde baş gösteren koranavirüs salgını nedeniyle birçok etkinliğin iptal edildiğini ve aktivitelerin salgından dolayı yapılamadığını belirtti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Türk Milletinde her zaman ayrı bir yeri ve anlamı olduğunu belirten Çopuroğlu, her ne kadar salgın nedeniyle evlerden çıkılamasa bile bugüne özel evden ve balkondan kutlamalar olacağını ifade etti. Temennisinin koranavirüs salgınının biran önce sona ererek hayatın normale dönmesi olduğunu aktaran Başkan Çopuroğlu, açıklamasında; “Milletimiz 23 Nisan 1920 de kendi kaderini belirlemek için Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmuştur. Böylece Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü ile egemenlik haklarına kavuşmuştur. Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ını kutluyorum” dedi.

 

ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 23 NİSAN’DA İSTİKLAL MARŞI ÇAĞRISI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle meydanlarda kutlanamayacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için tüm Kayseri halkını aynı gün saat 21:00’de Türk bayrağı eşliğinde evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde bir mesaj yayımlayan Başkan Çolakbayrakdar, çocukların geleceğin teminatı olduklarını hatırlatarak, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Yavrularımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Amacımız; yavrularımızın hedeflerine ulaşması ve daha donanımlı bir şekilde yetişebilmelerine katkı sağlamak içindir. Bu süreçte evden çıkmayarak büyük bir duyarlılık gösteren sevgili yavrularımız; inşallah gelecek güzel günlere hep birlikte, sağlıkla ulaşacağız. Bütün gayretimiz, Güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi bir şekilde yetişebilmesi içindir. İnşallah hizmetlerimizle yarınlarımız daha iyi olacak. Bu vesileyle tüm Kayseri’yi 23 Nisan saat 21:00’de Türk Bayrağı eşliğinde evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı’nı okumaya davet ediyorum. Çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 100. Yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN YALÇIN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında egemenliğimizin sembolü TBMM'nin 100'üncü yılına, büyük bir coşku ve gururla erişildiğini belirten Başkan Yalçın, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 100'üncü yılını tebrik ediyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Onlar şimdilik evde kalarak gönderdiğimiz kitapları okusunlar, sonrasında farklı etkinliklerde bir araya gelerek bayramımızı en güzel şekilde kutlayacağız. Hepsinin gözünden ve gönlünden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

BAŞKAN TOK: MİLLETİMİZİ AYDIN GELECEĞE ÇOCUKLARIMIZ TAŞIYACAK

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, milli iradenin en büyük simgesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını kutladı. Başkan Tok: “100 yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'ı bayram olarak çocuklara armağan etti. Günümüzde dünya çocuklarının bayramı haline gelen 23 Nisan, milli iradenin simgesi ve Atatürk'ün çocuklara verdiği önemin göstergesidir” dedi.

 

UZUNLUOĞLU'NDAN ÇOCUKLARA ANLAMLI MEKTUP

Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçedeki çocuklara içerisinde atıştırmalık yiyeceklerin bulunduğu bir hediye paketi ile Türk bayrağı hediye etti. Başkan Uzunluoğlu ayrıca çocuklara anlamlı bir de mektup gönderdi.

Başkan Uzunluoğlu'nun mektubunda şu ifadeler yer aldı."Güzel ilçemin güzel çocukları. Bugünün çocukları,yarının sahipleri! 23 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Büyük Millet Meclisimiz açılarak egemenlik hakkı yüce Türk Milletine verilmiştir.Atatürk,milli iradenin ne kadar önemli olduğunu gelecek nesillere aktarmak için bu kutlu günü, geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Sizler eminim ki;Bayrak sevgisini bilen, Vatan sevgisini bilen, Onurlu olmayı bilen, Barışı beraber yaşamayı bilen,Çalışkan olmayı bilen,,saygılı olmayı bilen, Türk olmanın gerektirdiği bilince sahip bireyler olacaksınız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun".

 

KTO BAŞKANI GÜLSOY'DAN 23 NİSAN VE 100. YIL KUTLAMA MESAJI

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Milli Egemenliğimizin 100'üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

23 Nisan 2020'nin Milli Egemenliğimizin 100'üncü Yılı olduğuna dikkat çeken Başkan Gülsoy, “23 Nisan 1920'de kurulan Meclis ile Yüce Türk Milleti, bu topraklarda esaretin asla kabul edilmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) milletin temsilcisi, bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama iradesinin de sembolü olduğunu vurgulayan Başkan Gülsoy, “23 Nisan 1920, milletimizin kendi tarihini kendisinin yazmaya başladığı gündür. Milletin canıyla, kanıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü, çocuklara ve yeni nesillere armağan edilmiştir. Bu armağan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun da simgesidir. Kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun sevk ve idaresini yapan Meclisimiz, Aziz Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği fedakârlıkların unutulmaz bir timsali olurken, o günden bu yana daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışmaktadır” dedi.

 

NURSAÇAN'DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 Nisan sömürge ülkeleri tarafından topu, tüfeği, erzağı özetle her şeyi elinden alınmış bir milletin vatanı, bayrağı ve imanı söz konusu olunca en güçlü ordulara karşı nasıl bir zafer kazanacağını tüm dünyaya haykıran, küllerinden yeniden doğuşunun adıdır.

Genç, yaşlı, kadın, erkek omuz omuza veren milletimiz, hürriyet ve bağımsızlığına kasteden düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir.

Destansı bir mücadele veren ve istilacılardan aman dilenmeden kıt imkânlarla şeref ve haysiyetini koruyan milletimiz, elde ettiği zaferle al bayrağımızı özgürce göndere çekmeyi başarmıştır.

23 Nisan'ın ülkemizin zorlu bir mücadele verdiği dönemde tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Bu bayram sadece Türkiye'deki çocukların değil, dil, din, renk ayırt edilmeksizin dünyanın her yanındaki yavruların bayramıdır. Bugün dünyamızda yaşanan tüm olaylar en başta çocukları etkilemektedir.

Özellikle dünyanın çeşitli bölgelerinde mağdur ve esaret altında olan yavrularımızın daha iyi ve müreffeh bir yaşam sürmesi için çalışmak her birimizin görevidir.

Bizler de bu günde çocuklarımız için birlik olup, daha iyi bir dünya ve güçlü yarınlar için el ele vermeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Türk Milleti'nin tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayram, inşallah nice seneler daha dört bir yanda kutlanacaktır.

 

ÇALIŞ’TAN “23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” MESAJI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılını ve tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Rektör Çalış, mesajında şunları kaydetti:

“23 Nisan 1920, Türk Milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve milletimizin egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözü ile ülkenin geleceği için karar verme yetkisinin tamamen halka bırakılarak, halkın yetkisinin önemine dikkat çekmiştir. Kurtuluş mücadelesinin önemli safhası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması şüphesiz ki, Cumhuriyet için atılmış en önemli adımlardan birisi olmuştur. Tarihi boyunca demokrasinin kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 100’üncu yılında olduğu gibi her dönemde de varlığını sürdürecektir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın bayramını gönülden tebrik ediyorum.”

 

KARAMUSTAFA’DAN 23 NİSAN MESAJI

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında, 23 Nisan 1920’nin, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve bağımsızlığımızın tüm dünyaya gösterildiği tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Türk Milletinin 23 Nisan 1920’de ortaya koyduğu milli iradeyle bağımsızlık için kenetlendiğine ve ülkeyi düşmandan temizlediğine dikkat çeken Rektör Karamustafa, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Coşkuluyuz, gururluyuz ve sevinçliyiz; çünkü, milli irademizin ve egemenliğimizin en büyük sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yıldönümünü kutlamaktayız. Bağımsız ve egemen hayat Türk Milletinin karakterinde var olan ve asla vazgeçilmez temel ilkedir.

 

BAŞKAN AKSOY’DAN 23 NİSAN MESAJI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Başkan Aksoy mesajında, 23 Nisan'ın dünyanın farklı coğrafyalarından Türkiye'ye gelen çocukların katılımıyla evrensel bir bayram haline geldiğini söyleyerek; “Bugün, geçmişte verilen mücadelenin sonucu olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerinden ödün vermeden her geçen gün gelişerek ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel alanlarda bulunduğu bölgede ve dünya ülkeleri arasında önemli bir güç ve denge unsuru olduğunu görüyoruz. Bu büyük başarı, aziz Türk Milletimize ve ‘milli güçleri etken, milli iradeyi egemen kılan’ yüce Meclisimize aittir. Cumhuriyetimizin koruyucusu ve takipçisi olan, bugün olduğu gibi gelecekte de barış, huzur ve refahı sağlayacak, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 100.yılında en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”