24 ÇALIŞANI REHİN BIRAKIP

24 ÇALIŞANI REHİN BIRAKIP

KAPIYI KİLİTLEYİP KAÇMIŞ

Vakıfbank Develi Şube Müdürünün öldürülmesinde ihmali olan güvenlik görevlisinin işine son vermiş.
Develi´de boşanma davası açan eşinin çalıştığı bankayı basarak, işten çıkartılmasını isteyen ve çıkan tartışmada Banka Müdürü Recep Taştan´ın (32) ölümüyle ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor. Develi Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi hazırlarken, Vakıfbank genel müdürlüğünün de olay esnasında silahını katile teslim eden güvenlik görevlisi Selçuk Kalkan´ı işten attığı öğrenildi. Güvenlik görevlisi silahını katile teslim ettikten sonra, 24 çalışanı rehin bırakarak bankanın kapısını kilitleyip kaçmış.

Develi´de Vakıfbank şubesi müdürünün öldürülmesi ve polisin müdahalesiyle katilin de vurularak etkisiz hale getirilmesiyle sonuçlanan olayla ilgili adli ve idari soruşturma da son aşamaya gelindi.
Hakkında hırsızlık,oto hırsızlığı ve yağma gibi suçlardan 17 ayrı dosya bulunan ve bir süre önce çıkartılan yasa nedeniyle cezaevinden tahliye edilen kahvehane müsteciri Nurettin yürek kendisi aleyhine boşanma davası açan eşi AbYb´nin temizlik görevlisi olarak çalıştığı Vakıfbank Develi Şubesi´ni elindeki pompalı tüfekle basarak eşinin işten çıkartılmasını istemişti.
Bankanın güvenlik görevlisi Selçuk Kalkan´ı etkisiz hale getirerek silahını alan ve çıkan tartışma sonrasında banka müdürü 5.5. yaşında bir çocuk babası olan, Recep Taştan´ı (32) öldüren Nurettin Yürek, vurularak etkisiz hale getirilmişti.
Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın son aşamaya geldiği öğrenildi. Develi Cumhuriyet Başsavcılığı´nın iddianameyi hazırladığı ve önümüzdeki günlerde kamu davasını açacağı öğrenildi. Bu arada banka tarafından açılan idare soruşturma sonrasında güvenlik görevlisi Selçuk Kalkan´ın işine de son verildi. Kalkan´ın katile silahını teslim ettikten sonra, 24 çalışanını rehin bırakarak bankanın kapısını kilitleyip kaçtığı öğrenildi.
Çıkan çatışma sonrasında katili etkisiz hale getiren polis debir başka görevle Kayseri Emniyet Müdürlüğü emrine alındı?
Eşi aynı bankanın Talas Şubesinde çalışan ve 8 yıllık bankacı olup ve Develi´de de yaklaşık 2 aydır müdürlük yapan Recep Taştan´ın okula bu yıl başlamış 5.5 yaşında Ecrin isimli birde kız çocuğu bulunuyordu.Banka müdürünün yakınları hırsızlık,oto hırsızlığı ve yağma gibi 17 ayrı dosyası bulunan bir kişinin cezaevinden tahliyesine, ?Bunların toplumda nasıl dönülmez yaralar açtığı? görülüyor diyerek tepki gösterdi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"