24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ELMALI ?ÖĞRETMENLİK, İNSANLIK TARİHİNİN EN ÖLÜMSÜZ MESLEĞİDİR?

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli törenlerle  kutlandı. Kutlamalar  Cumhuriyet  Meydanı´ndaki   Atatürk anıtına çelenk sunumu  ile start verip  gün  boyu farklı mekanlarda  gerçekleştirilen  etkinliklerle   devam etti?  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda  gerçekleştirilen kutlama töreninde  konuşan   İl Milli Eğitim  Müdürü Osman Elmalı ?Öğretmenlik, en çok fedakarlık gerektiren mesleklerin başında gelmektedir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir.? İfadesini  kullandı?

24 Kasım  Öğretmenler Günü Kutlamaları  kapsamında ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunuldu ve  saygı duruşunda bulunarak istiklal marşı okundu.                           

Milli Eğitim Müdürlüğünce  tertiplenen ?Öğretmenler Günü´  kutlamaları  Cumhuriyet  Meydanı´ndaki  celenk sunumun ardından  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda devam etti.  Programa Vali Kamçı´nın yanı sıra; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12.Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yirik, İl Milli Eğitim Müdür Osman Elmalı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, öğretmenlik mesleğinin bilgelik olarak görüldüğünü, teknolojinin neredeyse eğitici yerine konulduğu modern dünyada bile, öğretmenlerin yerinin doldurulamadığını söyledi. Tüm meslektaşlarının öğretmenler gününü kutlayan Elmalı, "Teknik araçlar kendilerine yükleneni verir, onlarda insanın sıcaklığı yoktur, hele fedakarlık hiç yoktur. Oysa öğretmenlik, en çok fedakarlık gerektiren mesleklerin başında gelmektedir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, sadece sınıfındaki öğrencilerin değil, içinde yaşadığı toplumun tüm bireylerini aydınlatan, onlara yol gösteren bir lider, hayatı boyunca örnek alınan bir rehberdir. Öğretmenler, çocuklarımızı hayata hazırlayan, onlara aile, vatan, millet, bayrak, insanlık sevgisini aşılayan, özgürlük ve demokrasi bilincini kazandıran yegane mesleğin mensuplarıdır. Her yerde sizin eseriniz, her eserde sizin emeğiniz vardır. ´Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır´ sözü öğretmenlerimizin icra ettikleri mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından oldukça anlamlıdır. Öğrencilerinize verdiğiniz emek, gösterdiğiniz özveri, sabır ve hoşgörü için, yetiştirdiğiniz bütün öğrenciler adına teşekkür ederim" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı´nın konuşmasının ardından, aday öğretmenliği sona eren öğretmenler meslek yemini etti. Program, Kayseri Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterileri, müzik dinletisi, şehit öğretmenler için okunan şiirle devam etti.              

Vali Kamçı, emekli öğretmenler Zeynep Selçuklu ve Mustafa Sarıkaya´ya hediyelerini takdim ederek,  hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür etti.                            

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Süleyman Kamçı ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.                                            

Program, Vali Kamçı, protokol üyeleri ve programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerin günün anısına fotoğraf çektirmesiyle son buldu? 

 HABER  MERKEZİ?



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor