24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

EKİNCİ ?ÖĞRTEMENLER ÖRNEK ALINAN REHBERDİR?

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli törenlerle kutlandı. Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile start verip gün boyu farklı mekanlarda gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti? İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen kutlama töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ?Öğretmenler Türkiye´yi geleceğe hazırlayan ve hayat boyu örnek alınan bir rehberdirler??değerlendirmesinde bulundu?

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları kapsamında ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunarak istiklal marşı okundu.

Milli Eğitim Müdürlüğünce tertiplenen ?Öğretmenler Günü´ kutlamaları Cumhuriyet Meydanı´ndaki çelenk sunumun ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda devam etti. Programa Vali Şehmus Günaydın, Milli Eğitim Bakan Danışmanı İpek Coşkun, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler iştirak etti?

Kutlamalara onur konuğu olarak iştirak eden Milli Eğitim Bakan Danışmanı İpek Coşkun, vizyon belgesinin hayata geçirebilmesi için ortak çalışmanın esas olduğunu vurgulayarak ?Bakan beyin size çok selamlarını getirdim. Bakan bey Kayseri ziyaretinden dönüşünde enerjisini görünce dedim ki ´ziyaret çok güzel geçmiş´. Bize çok istekli ve enerjik bir şekilde anlattı. Sizler, bizim için her zaman çok değerlisiniz. Vizyon belgesinin her bir satırının hayta geçirilmesinde sizin desteğiniz olmazsa biz bakanlık olarak hiçbir şey yapamayız. İşimiz hiç kolay değil. Bunu biz kabul ediyoruz. Vizyon maddelerini sıralarken bunları nasıl yaparız gibi çok düşündük. Biz sizlerden doğru enerjiyi aldığımız vakit güzel projelere imzamızı atabiliriz? ifadesini kullandı?

Vali Şehmus Günaydın´da Kayseri´de eğitim konusunda öğretmenlerin işinin kolaylaştırmak için süratle çalışacaklarını belirtip, eğitimde kaliteyi yükseltme yolunun tekli eğitim sisteminden geçtiğinin altını çizerek şunları kaydetti? ?Kayseri´de göreve başladığım ilk gün bir okula gittim ve maalesef ki okulu görünce de burada yapmamız gereken çok şeyin olduğunu gördüm. Elbette ki çok güzel şeyler yapılmış. Bizim yapacağımı en önemli şey süratle Kayseri´de tekli eğitim sistemine geçmek olacaktır. Sınıf mevcudunu 40 kişilerden 2023 vizyonumuz olan 24 kişili sınıflara çekmek olacaktır. Biz bunları yaptığımız zaman sizlerin işlerini daha da kolaylaştıracağız. Eğitimde kaliteyi yükseltmenin yolu da öncelikle sınıf mevcutlarını normale döndürmektir. Bunun alt yapısını hızlı bir şekilde tamamlayıp sizin işinizi kolaylaştırmamız lazımdır?

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci´de öğretmenlik mesleğinin bilgelik olarak görüldüğünü, teknolojinin neredeyse eğitici yerine konulduğu modern dünyada bile, öğretmenlerin yerinin doldurulamadığını vurgulayıp, meslektaşlarının öğretmenler gününü kutlayarak ?Öğretmenler Türkiye´yi geleceğe hazırlayan ve hayat boyu örnek alınan bir rehberdirler??değerlendirmesinde bulundu?

İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci´nin konuşmasının ardından, aday öğretmenliği sona eren öğretmenler meslek yemini etti.

Program, Arif Molu Endüstri Melsek ve Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterileri, müzik dinletisi, şehit öğretmenler için okunan şiirle devam etti.

 Kutlamalar kapsamında, şehit öğretmenler için dua edildi. Ayrıca okullar arası turnuvalarda dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi.

Program, Vali Günaydın, protokol üyeleri ve programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerin günün anısına fotoğraf çektirmesiyle son buldu?



Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi