24 SANIKLI PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DAVASI´NDA KARAR

24 SANIKLI PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DAVASI´NDA KARAR

İKİ SANIĞA TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN TOPLAM 15 YIL HAPİS

Kayseri´de terör örgütü PKK´nın gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve 2´si tutuklanan 7 öğrenci ile Uludere´de hayatını kaybedenleri anarken slogan atan 1´i işçi, 16 öğrenci olmak üzere toplam 24 sanık hakkında karar verildi. Tutuklu iki sanığa ´terör örgütüne üye olma´ suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, diğer 22 sanığa ise ´terör örgütü propagandası yapma´ suçundan verilen 10´ar ay hapis cezası hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
15 Ocak 2016´da Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince yapılan operasyonlarda terör örgütü PKK´ya üye olmak ve örgüte üye kazandırmak gerekçesiyle 2´si kadın 7 kişinin gözaltına alındığı ve 2 kişinin tutuklandığı dosya ile 4 yıl önce Uludere, Roboski´de yaşanan olayın yıl dönümü nedeniyle 28 Aralık 2015´te HDP İl Binası önünde basın açıklamasında ´Katiller halka hesap soracak, Anaların öfkesi katilleri boğacak, Sur´dan Cizre´ye direniş her yerde´ gibi sloganlar atan 1´i işçi 16 öğrenci hakkında açılan dosya tek bir dosya olarak birleştirildi. Tutuklu sanıklar M.A., A.M. ile tutuksuz sanıklar E.D., C.D., A.T., D.L.İ., B.G., E.D., A.Y., S.A., M.S., E.S.İ., G.O., F.K., T.A., H.Y., S.G., C.Y., F.B., Ö.G., B.P., M.S.A., D.G. ve A.Ö. hakkında "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, silahlı terör örgütüne üye olma, suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak´ suçlarından dava açıldı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın karar duruşmasında halen atılı suçtan Nevşehir E Tipi Ceza İnfaz Kurumu´nda bulunan M.A. ile A.M. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, tutuksuz sanıklar E.D., A.T., G.O., B.G., M.S. ve avukatları hazır bulundu. Duruşmanın sonucunu bazı HDP´liler de adliye koridorunda takip etti. Duruşmada karar verileceği uyarısıyla son sözleri sorulan tüm sanıklar herhangi bir terör örgütüne üye olmadıklarını, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarını talep etti.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar M.A. ile A.M.´ye ´terör örgütüne üye olma´ suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası ile tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Diğer 22 tutuksuz sanığa ise ´terör örgütü propagandası yapma´ suçundan 10´ar ay hapis cezası veren mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 22 tutuksuz sanık 5 yıl içerisinde herhangi bir suça karışmazsa verilen 10 ay hapis cezası kararı düşecek.


Haber Kaynak : İHA

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor