24 TEMMUZ BASINDAN SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ 111.YILI

24 TEMMUZ BASINDAN SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ 111.YILI

KAYSERİ PROTOLÜNDEN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJLARI

GÜÇLÜ BASIN GÜÇLÜ KAYSERİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Başkan Büyükkılıç, daha güçlü kurum ve kuruluşlara sahip Kayseri´nin çok daha güçlü bir şehir olacağını belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, basının milletin müşterek sesi olduğunu ifade ederek, bu anlamda basın mensuplarının görevlerini en iyi şekilde yapmaları için herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. Sansürlerden arınmış özgür bir basının ülkenin geleceği için de önemli olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, ?Tarafsız ve özgür basın önemli bir denetim mekanizması ve yol gösterici konumundadır. Bu anlamda basınımızın sansürsüz bir şekilde hizmet vermesini önemsiyor ve destekliyoruz. Ancak basınımızın devletimizden, milletimizden, inancımızdan ve değerlerimizden yana taraf olması gerektiğini düşünüyoruz? dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Kayseri´deki tüm sektörler ile tüm kurum ve kuruluşların çok daha güçlü olmasını arzu ettiklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, ?Güçlü kurumlar güçlü bir şehir için gereklidir. Şehrimizin çok daha güçlü, çok daha gelişmiş ve çok daha tanınan bir şehir olması için meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, siyasi kurumlarımızın, yerel yönetimlerimizin, üniversitelerimizin, sağlık kurum ve kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, özel şirketlerimizin ve elbette ki basın kuruluşlarımızın çok daha güçlü olması şehrimizin faydasınadır. Büyükşehir Belediyesi olarak bakışımız budur ve bu doğrultuda kurum ve kuruluşlarla iş birliğine büyük önem veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın Basın Bayramını canı gönülden kutluyor, mutlu, huzurlu ve başarılı bir gelecek diliyorum? diye konuştu.

 

BAŞKAN DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU: ?KAMUOYUNU AYDINLATMADA GÖSTERDİĞİNİZ HASSASİYETE TEŞEKKÜR EDİYORUZ?

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Türk Basınında sansürün kaldırılışının 111. yılı münasebeti ile her yıl 24 Temmuz günü kutlanan Gazeteciler Bayramı dolayısı ile Kayseri´de görev yapan medya çalışanlarına yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

?Her mevsim mekân ve zaman kavramı olmadan, mevcut şartlar içerisinde, gerektiğinde kendi yaşamları pahasına, kamuoyuna doğru, tarafsız, seviyeli ve ilkeli haber vermek için çalışan görsel ve yazılı basın çalışanların 24 Temmuz Gazeteciler Bayramlarını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.?

Kayseri ilinde görev yapan yazılı ve görsel basın yayın kuruluşlarını yakından takip ettiklerini belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, basın yayında haber iletişim ve teknoloji gelişmelerdeki hızlı değişimi yakalayan yerel basını tebrik ettiğini kaydetti.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kamuoyunu aydınlatmada gösterilen hassasiyetten dolayı basın mensuplarını gönülden kutladığını sözlerine ekledi.

 

ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; basın çalışanlarının halkın sesi olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Çolakbayrakdar mesajında; şu ifadelere yer verdi: ?Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Böylesi önemli bir vazifeyi üstlenmiş olan basın çalışanlarının hassasiyetlerinden bazıları da şüphesiz ki; meslek etiğinin çiğnenmemesi, insanların kişilik haklarına saygı gösterilmesi konusudur. Bu hassasiyetlere özen göstererek, çok zor şartlar altında vatandaşın haberi alabilmesi için canla başla çalışan basın mensuplarının, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir.Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin ve Kocasinan´ımızın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İlimizde şevkle, fedakarca çalışan, işini hakkıyla yapmak için çabalayan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı´nı en içten dileklerimle kutlar, güzel haberlere ulaşmalarını dilerim.?

 

BAŞKAN YALÇIN´DAN 24 TEMMUZ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 111. yıldönümü ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın, basının önemine dikkat çektiği mesajında şu ifadelere yer verdi: "Yazılı ve görsel medya, vatandaşlarımızın habere ulaşmadaki en önemli araçlardan. Bu kapsamda Türk basın tarihinde sansürün kaldırılışı, vatandaşların özgürce bilgi sahibi olabilmeleri ve gazetecilerin mesleklerini icra edebilmelerine olanak sağlamıştır. Genel manada gazetecilik kişilerin hak ve hürriyetlerine saygılı, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getiren; tarafsız, ahlaklı, dürüst ve ilkeli şekilde, en zor şartlarda çalışılan kutsal bir meslektir. Gazeteci gecesini gündüzüne, canını dişine katarak, ailesinden çocuğundan feragat ederek mesleğini yerine getirmeye çalışan, kamuoyunun doğru bilgi almasında emek sahibi cefakar bir kişidir. İleri demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan basın, tarafsız, çıkarsız ve yapıcı eleştirilerle yöneticilere yol gösteren, ülkenin kalkınmasında yasama, yürütme ve yargı erklerinin ardından gelen önemli bir araçtır. Bu denli öneme sahip olan basın çalışanlarının vatandaşlara doğru ve tarafsız bilgi akışını sağlayacak ortamın oluşturulması sağlanmalıdır. Şehrimizde bu anlayışla çalışan bütün gazetecilerimizin 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, her zaman iyi ve güzel haberlerle karşılaşmak ümidiyle çalışmalarında başarılar diliyorum."   

 

GÜLSOY´DAN TEBRİK

Basında sansürün kaldırılışının 111. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, ulusal ve yerel basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.

Sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanmasının, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından olduğunu vurgulayan Gülsoy;?Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün; ?Basın, Milletin Müşterek Sesidir? ifadesi, basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği görevini güzel şekilde açıklamaktadır. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma görevini ilkeli ve tarafsız bir şekilde yerine getiren Türk basını, vatandaş ile devlet arasında etkili ve hızlı bir iletişimin sağlanmasında köprü olmuştur? dedi.

Basının toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağladığını ifade eden Başkan Gülsoy; ?Çok önemli toplumsal bir görevi, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin yerine getiren basın, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamaktadır. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinciyle tarafsız bir anlayışla; zor şartlar altında hatta zaman zaman canını da tehlikeye atarak canla başla çalışanbasın mensupları, düşünce ve ifade  özgürlüğünün en etkili aracı durumundadır. Bu vesileyle Oda olarak faaliyetlerimizin ve çalışmalarımızın da kamuoyuna duyurulmasında etkin bir rol üstlenen ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile ifa etmekte oldukları kamu hizmetlerinden dolayı tüm gazete, radyo, internet gazetesi ve televizyon çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyor, meslek ilkelerine bağlı bir anlayışla gerçekleştireceklerine inandığım çalışmalarında başarılar diliyorum? diye konuştu.

 

BÜYÜKSİMİTCİ´DEN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 111´inci yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, şehrimizde görev yapan yerel ve ulusal tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı´nı kutladı.

Milletin sesi ve vicdanı olan gazetecilik mesleğinin teknolojik gelişmelerle birlikte farklı boyutlar kazandığını ifade eden Başkan Büyüksimitci, gazeteciliğin zaman kavramı gözetmeden icra edilen zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu söyledi.

Basının farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlamak, aksaklıkları dile getirmek ve toplumsal bilinci güçlendirmek gibi önemli bir işleve sahip olduğunu dile getiren Başkan Büyüksimitci, ?Yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan ulusal ve yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Bu düşüncelerle ilimizde faaliyet yürüten yerel basın çalışanları başta olmak üzere bütün basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum? diye konuştu.

 

NURSAÇAN´IN ?24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI? MESAJI

Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir.

Zor ve son derece önemli bir görevi fedakârca ifa eden basın çalışanları, milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hak terazisinden sapmayan vicdanıdır. Demokrasinin temel vazgeçilmez yapı taşlarından biri olan özgür basın, halkın bilgilenme ve haber alma hakkının en etkili aracıdır.

Türk basını tarihin her döneminde, milletimizin gözü, kulağı ve sesi olma, toplumun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini başarı ile yerine getirmiştir.

Teknolojik gelişmelerin hızı, çeşitliliği, bilgiye ve habere erişimi kolaylaştırmakla, tarafsız, doğru, ilkeli haberciliğin önemi daha da artmaktadır. Basın ahlak kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmek, bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren siz değerli basın mensuplarımızın, ?24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı? kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.

 

KGC BAŞKANI ALTINKAYA: ?SANSÜRÜN KALDIRILIŞINI BURUK KUTLUYORUZ?

24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının 111. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Veli Altınkaya; "Sansürün kaldırılışının yıldönümünü maalesef buruk kutluyoruz. Sektörümüz her manada sıkıntı içerisinde. Basın kuruluşları işletme olarak, çalışanlar olarak sürekli kan kaybediyor" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; 24 Temmuz 1908´de Kayserili bir gazete sahibinin başını çektiği meslektaşlarımız dönemin sansür memurlarına bir sonraki çıkacak gazetenin nüshasını göstermeyerek adeta basın özgürlüğü adına çok önemli bir adım atmıştır. Türk basını yıllardır 24 Temmuz´u ´Basın Bayramı´ olarak kutladı. Ancak zamanla ülkemizdeki yerel ve yaygın yönetimlerin şu veya bu şekilde basına yine sansür uyguladıklarını maalesef görmekteyiz. Son yıllarda can çekişmekte olan geleneksel medyaya karşı teknoloji odaklı layüsel bir medya yapılanması ile karşı karşıyayız. Bu yeni medya yapılanmasında devletin denetim noksanlığı, mevzuat eksikliği, geleneksel medyayı daha da zora sokmaktadır. Televizyonlar izleyici, radyolar dinleyici, gazeteler okuyucu kaybetmektedir. Dünyanın bir dijital devrim yaşadığı günümüzde geleneksel medyanın kendini yenilemek ve dönüştürmekle birlikte her vatandaş tarafından da desteklenmektedir. Gazeteciler arasındaki işsizlik oranının yüzde 30´ları aştığı televizyon ve gazetelerin bir bir kapandığı, yaşayanların da ayakta kalmak için direndiği günümüzde sansürün kaldırılışının yıl dönümünü maalesef buruk kutluyoruz. Geleneksel medya veya sorumluluk sahibi dijital medya mutlaka desteklenmelidir. Aksi taktirde basın özgürlüğünden bahsetmemiz mümkün olmaz. Bu arada yeri gelmişken medya kuruluşu yöneticilerinin de zaman zaman oto sansür uyguladığını üzüntü ile müşahede ettiğimi belirtmek isterim."

Başkan Altınkaya mesajında, "Sansürün kaldırılışının 111. yılı olmasına rağmen hâlâ medya yöneticileri tarafından oto sansür, yaygın ve yerel yönetimler tarafından da yer yer sansür uygulanmaktadır" ifadelerine de yer verdi.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı