24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kayseri protokolü tarafından kutlama mesajları yayınlandı.

ÇOLAKBAYRAKDAR: ÖĞRETMENLER MUASIR MEDENİYETİN ŞEKİLLENDİRİCİLERİDİR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında; “Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, muasır medeniyetin şekillenmesinde en önemli paya sahiptir.” dedi.

Öğretmenlerin daha güzel ortamlarda eğitim verebilmeleri, öğrencilerin ise daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için birçok projeye imza atan  Başkan Çolakbayrakdar, Öğretmenler Günü mesajında şu ifadeleri kullandı: “İslam’ın ilk emri ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’ olan dinin mensupları olarak, milli ve manevi değerlerimizin bilinciyle yetiştirilmesi konusunda çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, muasır medeniyetin en önemli şekillendiricileridir. Bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan öğretmenlerimiz, tarihimiz boyunca bilginin, eğitimin sembolü ve gençlerimize ışık tutan örnek insanlar olmuştur. Kocasinan Belediyesi olarak bizler de vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller oluşması noktasında bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim ve öğretime destek olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcileri rahmetle anıyor, tüm Milli Eğitim camiasına eğitim ve öğretim çalışmalarında başarılar diliyorum.”

 

BÜYÜKSİMİTCİ’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

GELECEĞİN İNŞAASINDA BÜYÜK PAY SAHİBİDİRLER

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, “Türkiye’nin geleceğinin inşasında büyük pay sahibi olan öğretmenlerimize her zaman minnet ve şükran borçluyuz” dedi.

Başkan Büyüksimitci yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “dünyanın en büyük ekonomilerinde, en büyük güçlerinden birisi olmanın en temel şartı, eğitimli insan gücüne sahip olmaktır. Türkiye’nin çağı yakalayabilmesi, huzur ve refaha kavuşabilmesi, özellikle sanayide ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirebilmesiyle mümkündür. Bunun yolu da şüphesiz ki çağdaş eğitimden geçmektedir. İyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne sahip toplumların temel özelliği eğitime büyük önem vermeleridir. Donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği yeni nesiller, toplumu medeniyet yarışında en ileri götürecek gücümüzdür. Gelecek nesilleri en iyi şekilde ve çağdaş bir donanımla yetiştirmek adına umut bağladığımız gerçek güç olan öğretmenlerimizin çok büyük fedakârlıkla çalıştıklarını görmek, geleceğe yönelik umutlarımızı hep canlı tutmaktadır. Bu vesile ile Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, tüm öğretmenlerimizi saygı ile selamlıyorum”

 

GÜLSOY’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü sevgi ve içtenlikle kutluyorum” dedi.

Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinde, ülkelerin kalkınması ve milletlerin hayatında eşsiz bir yere sahip olan öğretmenler, bütün toplumlarca tarihin her döneminde büyük bir saygı görmüş ve öğretmenlik en saygın meslekler arasında yer almıştır.Gerek kültürümüzde, gerekse sosyal yaşamımızda çok büyük saygı ve sevgi duyduğumuz öğretmenlerimiz, hepimizin başının tacıdır. Biliyoruz ki; bizi aydınlık yarınlara ancak çocuklarımıza iyi bir eğitim sağlayacak öğretmenlerimiz taşıyacaktır.   Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir” diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.  Bizler ,"İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın" felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak inanıyoruz ki; kişiliğin belirlenmesinde, yetişmesinde, hayata dair kanaatlerin, düşüncelerin oluşmasında, en büyük emek öğretmenlerindir. Ülkemizin dört bir köşesinde bu önemli görevi icra ederek ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayretinde olan öğretmenlerimizin, toplumsal anlamda gereken tüm önem ve özeni hak ettikleri inancındayım. Bu vesile ile Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için fedakarca çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu uğurda şehit düşen, ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

 

 

KESOB BAŞKANI ÖVÜÇ'TEN 24 KASIM MESAJI

ÖĞRETMENLER BİLGİNİN ÖNCÜSÜDÜR

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, "Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Sevgi, şefkat ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için şüphesiz en önemli meslek gruplarının başında gelmektedir. Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesi için öğretmenlerimiz, bin bir zorluk ve fedakârlık içerisinde ülkemizin dört bir köşesinde kalkınmanın, ilerlemenin, bilimin ve medeniyetin ışığını yaymaya gayret etmektedirler. Öğretmenlerimizin en büyük gayesi, çağdaş bilgilerle donatılmış, ilkeli ve erdem sahibi bir nesil yetiştirmektir. Araştıran, sorgulayan, üreten bir gençlikle, ülkenin geleceği daha da aydınlık olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren ve geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, saygılar sunuyorum."

 

NURSAÇAN’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

İLİM VE BİLGİDE ÜSTÜNLÜĞÜ KAYBEDEN BİR MİLLETİN, İLERİYE GİTMESİ İMKÂNSIZDIR

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan’ın

24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajında şunları söyledi:

“Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek kutsaldır. Yüce Rabbimizin Peygamberimize 'oku' şeklindeki emri, 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyen ilmin kapısı Hz. Ali’nin düsturu, okumanın, okutmanın ve insanı insan yapan yüce değerlere sahip çıkmanın ne denli önemli olduğunu yeterince açıklamaktadır. Başöğretmen Atatürk, "Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanı kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir" diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini en veciz şekilde ifade etmiştir. Ülkemizin her köşesinde insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan Öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle cefakâr ve fedakâr öğretmenlerimizin; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum.”

 

NNYÜ’DEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

GÜNEY: ÖĞRETMENLER ULVİ GÖREV ÜSTLENİRLER

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, aklın ve bilimin ışığında Ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacak nesilleri yetiştirmek için her türlü fedakârlıkta bulunan öğretmenlerimizin ulvi bir görev üstlendiğini belirtti.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere büyük değer vermiş, onların yetiştireceği nesillerin ülkenin geleceğini şekillendireceğine işaret etmiştir. Atatürk, dünyanın en saygı değer unsurlarından biri olarak işaret ettiği öğretmenlerin, yetiştirecekleri öğrencilerin fikren, ilmen ve bedenen üstün meziyette olacak şekilde eğitilmesini istemiştir.

Ülkemizi hürriyet ve bağımsızlık içerisinde sonsuza kadar yaşatacak, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren, vatanını, milletini, ailesini seven ve yüceltmeye çalışan nesiller yetiştirmek için her türlü fedakârlıkta bulunan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

 

 

TOK: EĞİTİME DESTEK ÖNCELİĞİMİZDİR

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, ülkemizin ve milletimizin muasır medeniyet seviyesine ulaşmasında vazgeçilmez önemi bulunan öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlama amaçlı bir mesaj yayınladı.

Geleceğimizi emanet ettiğimiz yavrularımızın şefkatli ellerinde devlet idaresinde en alt düzeyden en üst düzeye kadar çok zor şartlarda, onları bilgilerle donatan, zihinlerini aydınlatan öğretmenlerimizin haklarını ödememiz mümkün olmadığını söyleyen İl Başkanı Tok: “Öğrenmeye muhtaç olan insan hayata gözlerini açtığı ilk andan itibaren öğretmene ihtiyaç duyar. Öğretmen, en başta bilgisiyle öğreten, tecrübesiyle öğütleyen, ileri görüşlülüğüyle yol gösteren, aynı zamanda en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı geleceği özveriyle hazırlayan sorumluluk sahibi kişidir. Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen çökmeye mahkum olur, daima geride kalır ve nihayetinde canlılık emarelerini kaybeder. Bir milletin yürütücü gücü olan öğretmenin toplumsal hayattaki önemini Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir’ diyerek öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu bizlere hatırlatmıştır. Milli ve manevi değerlerimizi koruyup yüceltecek nesiller yetiştiren değerli öğretmenlerimizin üstün çaba ve gayretleri ile gelecekten hiçbir kaygımız ve endişemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

 

 

TURAN: ÜLKEMİZİN İSTİKBALİ, ÖĞRETMENLERİMİZİN TUTUŞTURDUĞU EĞİTİM MEŞALESİ İLE AYDINLANACAKTIR

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Serdar Turan, aydınlık geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlama mesaj yayınladı.

Türk Milleti’nin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda sürdürülebilir bir gelişmeye kavuşabilmesi içinöncelikle eğitim ve öğretimin kaliteli, bilimsel yöntemlerle yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Turan: “Ülkemizin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimiz; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bir yandan bilimsel düşünmeyi, dünyadaki gelişmeleri takip etmeyi ve yorumlamayı, evrensel insani değerleri öğretirken diğer yandan da vatan sevgisini, iyi vatandaş olmayı, milli ve manevi değerlere sahip çıkmayı öğretmekte ve bu sayede geleceğimizi garanti altına almaktadır. Gençliğin sadece öğrendiği konularla ilgili değil, aynı zamanda milli-manevi değerler ve tarih bilinciyle yetiştirilmesi konusunda en önemli görevi icra eden öğretmenler, toplumun önderi ve gelecek nesillerin şekillendiricisidir. Hiçbir maddi değer ile ölçülemeyecek kutsal mesleklerden birisi de nitekim öğretmenliktir. Buna en güzel örneği Hz. Ali; ‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’’ diyerek öğretmenin ne kadar kutsal bir mesleğe sahip olduğunu net bir şekilde ifade etmiştir. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır. Türk öğretmeni, vatanımızın her yöresinde, her türlü imkânsızlığa ve zorluğa rağmen idealist bir ruhla hizmet etmekte, devletimizin gülen yüzlerinden birisi olarak tüm vatandaşlarımıza ayırım gözetmeksizin yeni ufuklar açmak için gayret göstermektedir. Hiçbir maddi kıymetle ölçülmeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik, sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, millete hizmet etmenin güzide yollarından biridir” dedi.

 

AKSOY’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Makina Mühendisleri Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, ailelerimizden sonra bizlere en büyük sevgi ve şefkati gösteren öğretmenlerimiz milli ve manevi değerlerimiz ile erdemli ve ahlaklı toplum olma yolunda en büyük ışığımız olan öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Geleceğimizi şekillendiren öğretmenlerimizin, fedakarlık göstererek görevlerini sürdürdüklerini ifade eden Aksoy: “Ülkemizin kalkınması, Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile mümkündür. Vatana bu kadar büyük bir hizmet veren, anne ve babalardan sonra çocukların yetişmesinde en hayati rolü üstlenen öğretmenler şüphe yok ki sonsuz bir saygı ve şükran görmelidir. Öğretmen; işinin ehli bir usta gibi çocuk veya gencin geleceğini şekillendirir. Yalnızca bilginin öğretilmesini sağlamaz aynı zamanda istediğimiz davranışların çocukta kalıcı olmasını sağlayacak eğitimi verir. Yarınlarımızın yetiştirilmesi görevini fedakârca üstelenen kıymetli öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar.Genç kuşakların yaşama hazırlanması ile beraber, geleceğin nasıl şekilleneceğini etkileme gücüne sahip olan öğretmenlik, göz önünde bulunan ve önemsenmesi gereken mesleklerden biridir” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"