27. ERKEKLER CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI!

27. ERKEKLER CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI!

27.Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Çarşamba günü saat 18:30’da Kadir Has Spor Salonu’nda Fenerbahçe ve Galatasaray karşılaşması ile sahibini bulacak. Maç öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen federasyon yetkilileri maçın Kayseri’de

Galatasaray ile Fenerbahçe Ülker’in mücadele edeceği 27. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın basın toplantısı Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde yapıldı. FENERBAHÇE-GALATASARAY MAÇI SAAT18.30’DA KADİR HAS’TA

 

Düzenlenen basın toplantısına, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Metin Şahin, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Özen, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Galatasaray antrenörü Oktay Mahmuti ve oyuncusu Haluk Yıldırım, Fenerbahçe Ülker’in antrenörü Neven Spahija ve oyuncusu Ömer Onan ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Basın toplantısında ilk sözü alan Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Metin Şahin “27. Cumhurbaşkanlığı Kupası’na ev sahipliğini Kayseri yapacak. Kayseri organizasyon konusunda tecrübeli bir ilimiz. Güzel bir organizasyon olmasında önemli katkıları olacak. Bu nedenle ben Kayseri İl müdürlüğüne, İl temsilciliğine teşekkür ediyorum. Göreve yeni başlayan Metin Özen’inde yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah gelecekte güzel organizasyonları yapma fırsatı bulacağız” diye konuştu.

 

Daha sonra söz alan Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Özen, ise “Böyle büyük bir kupa ile görevime başlamak beni onurlandırdı. Basketbol Federasyonu’muzdan Kayseri’mize daha çok organizasyon istiyoruz. Herkese başarılar diliyorum” dedi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Koordinatörü Ali Üstünel ise “2008 yılında faaliyete geçen salonumuzda şuana kadar 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası, Voleybol Avrupa Şampiyonası gibi önemli uluslararası ve ulusal birçok organizasyona ev sahipliği yapma şansı buldu. Tabi sporda tesisleşmenin ve bu konuda büyükşehir belediyemizin yaptığı yatırımların neticeleridir. Böylesine önemli bir organizasyonun ilimizde yapılması bizleri gururlandırdı” dedi.     

 

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur ise kendinin de Kayserili olduğunu hatırlatırken, “Bizim de erkek takımımız olmasını istiyoruz. Bildiğiniz gibi kadın takımımız var. Federasyonumuzun bir organizasyonu olduğu zaman her fırsatta Kayserinin talip olduğunu dile getiriyorum. Tabi bunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Müdürlüğünün ve çalışanlarının büyük destekleri var” dedi.

 

TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan da “Bu maçta heyecan herkes gibi heyecan duyuyorum. Takımlarımıza teşekkür ediyorum. Basketbol severleri ve sporseverlerin paylaştığı ortak duygu budur” dedi.

 

Basın toplantısının ikinci bölümünde ise her iki takımın antrenör ve birer oyuncusu Cumhurbaşkanlığı Kupası öncesinde görüşlerini dile getirdiler. İlk sözü alan Fenerbahçe Ülker’in Antrenörü Neven Spahija, “Öncelikle herkese merhabalar. Final maçında oynayacak olmamızdan dolayı mutluluk duyuyorum. Her ne kadar Galatasaray’a karşı erken bir final maçı oynayacak olsak da yarın çok iyi basketbol oynamak dışında herhangi bir özrümüz olamaz” dedi

 

Galatasaray’ın Antrenörü Oktay Mahmuti ise, “Umarım kariyerimde bundan sonra da böyle anlamlı kupa finalleri ve maçları oynarım” dedi. Mahmuti “Ancak hiçbir zaman bugün olduğu kadar ve bundan sonrada güvenlik önemleri için zaman ayırmayız. Çünkü Türk sporu ve insanının büyük bir kesiminin sporu bir eğlence olarak gördüğünü hatırlatmamız gerekiyor ve Türk insanı bunun bilincinde. Kimsenin sporu kirletmeye hakkı yok diye düşünüyorum” dedi.

 

Fenerbahçe Ülker’in kaptanı Ömer Onan da geçen sene Türkiye Kupası finallerinin Kayseri’de olduğunu hatırlatırken, “Geçen seneki organizasyon kusursuz geçmişti. Salon da çok güzel. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Galatasaray ile karşılaşacağız. İki takımın geçen sezon final serisinde karşılaşması Türk Basketbolunun ivme kazanmasına yardımı olmuştur” derken diğer yandan Galatasaray’ın kaptanı Haluk Yıldırım ise, “Herkes bu kupayı kazanmak istiyor. Sezon içerisinde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray daha çok karşılaşacak” dedi. (spor servisi)

 



Spor a.ş.’nin bisikletçiler zirvede

‘11. yeşilay bisiklet turu’

Kayserispor-karagümrük biletleri satışa çıktı

Şimdi sırada karagümrük var

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı