28 KİŞİLİK EKİBİ TOPLAYARAK OLAYA MÜDAHALE EDİYORUZ

28 KİŞİLİK EKİBİ TOPLAYARAK OLAYA MÜDAHALE EDİYORUZ

Acil Afet Durum Müdürlüğü Müdahale Şube Müdürü Melih Erol, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, "Olay durumuna göre en geç yarım saat içerisinde 28 kişilik ekibi toplayarak olaya müdahale ediyoruz" dedi.

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle açıklama yapan Acil Afet Durum Müdürlüğü Müdahale Şube Müdürü Melih Erol, "Ülkemizde 28 Şubat Sivil Savunma Günü olarak kutlanmaktadır. Aynı zamanda 1-7 Mart haftası da Deprem Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıllardır kutlanan özel günlerdir. Afet Acil Durum Müdürlüğü 5902 sayılı kanun gereği kurulmuş, illerde Valiye bağlı olarak çalışan devletin resmi arama ve kurtarma ekibidir. Her türlü afette yer alır, bunlar deprem, sel, kaya düşmesi, heyelan, sıkışmalı trafik kazaları, büyük yangınlar ve kayıp arama ve kurtarma görevlerini alıyor. Müdürlüğümüzde 1 şube müdürü, 1 şef, 1 santral memuru, 4 afet yönetim merkezi personeli ve 27 personel görev yapmaktadır. Müdahale Müdürlüğümüz ve Afet Yönetim Hizmetleri Müdürlüğümüz 7 gün 24 saat esasına göre çalışmaktadır. Sürekli eleman ve ekip bulundurmaktayız" diye konuştu.
`Bizlere 122 telefon numarası ile ulaşılabilir` diyen Erol, "Olay durumuna göre en geç yarım saat içerisinde 28 kişilik ekibi toplayarak olaya müdahale ediyoruz. Bunun en son örneğini Van depreminde yaşadık. Görevlerimizde yer alan boğulma, trafik kazası, kayıp ve dağa tırmanan vatandaşlarımızın düşmesi ile ilgili olarak son 1 ay içerisinde 1 boğulma olayına müdahale etmişiz, 2 trafik kazası, birde AKUT personelinin dağa tırmanırken düşmesi sonucu olaya müdahalede bulunduk. Herhangi bir acil afet durumunda elimizde bulunan alet ve edevatı soracak olursanız, olayın durumuna göre değişmektedir. Hidrolik kesicilerimiz, ayırıcılarımız, enkaz içi arama cihazlarımız, jeneratörler, aydınlatma cihazları, ağaç ve demir kesme makineleri ekipmanlarımızın başlıcaları olarak bulunmaktadır" şeklinde konuştu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor