28 ŞUBAT MAĞDURU ÖĞRETMEN ŞERİFE ONARAN

28 ŞUBAT MAĞDURU ÖĞRETMEN ŞERİFE ONARAN

Kayseri’de, 28 Şubat süreci kapsamında başörtülü diye görevinden uzaklaştırılan 25 öğretmenden biri olan Şerife Onaran, “Beni çok sevdiğim görevimden 15 sene uzaklaştırdılar” dedi.

Kayseri’de 28 Şubat süreci kapsamında başörtülü diye öğretmenlikten uzaklaştırılan 39 yaşındaki Şerife Onaran’a görevi iade edildi. Öğretmenlik görevine 15 yıl sonra başlamanın mutluluğu içerisinde olan Şerife Onaran, 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlattı. Onaran, “Milli Eğitim`de 1997 yılında göreve başladım. Güneşli Köyü İlköğretim Okulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapıyordum. 28 Şubat sürecinde stajyer öğretmenken görevime son verildi. O süreçte 8 ay görevimi başarı ile tamamladım. Normalde 1 sene başında 1 sene sonunda gelen müfettişler ayda 2 kere olmak sureti ile okula gelmeye başladılar. Hiçbir resmi belge olmaksızın, `Derse bu şekilde mi gireceksin?` diye sordular. Tek sordukları soru buydu. `Evet bu benim Anayasal hakkım` dediğim zaman da hakkımda soruşturma açıp gidiyorlardı. Bu soruşturmaların sonucunda da 5 Haziran 1998 yılında görevime resmen son verildi” dedi.
Görevinden uzaklaştırıldıktan sonra çalışmak istediğini ama baş örtüsünden dolayı iş bulamadığını söyleyen Şerife Onaran, “Görevden ayrıldıktan sonra 2 yıl çocuğum ile ilgilendim. Daha sonra özel kurumlara başvurdum. Özel kurumlarda, `Kurumumuzda sorun istemiyoruz` fikri ile okullarına ya da dershanelerine almıyorlardı. Bu uygulama dolayısıyla ben 12.5 yıl evde oturdum. 12.5 yıl sonra da özel bir lisede edebiyat öğretmenliği yaptım” dedi.
Yaşadığı süreç içerisinde sürekli mahkemeye başvurduğunu ama çıkan sonucun olumsuz olduğunun altını çizen Onaran, “Görevime son verildiğinde biz hukuki arayış içerisine girdik çünkü başörtülü bir insanın Anayasal hakkıdır başörtüsü takmak. O süreçte Milli Eğitim Bakanlığının avukatları da hep ret yazısı gönderiyorlardı. İdari mahkemeden, Yargıtay’dan hep olumsuz yanıt aldık. Sonrada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmemiz gerekiyordu. Onu da durdurduk” diye konuştu.
15 yıl sonra göreve başladığından dolayı mutlu olduğunun altını çizen Şerife Onaran, “2 Ağustos 2013`te torba yasa ile çıkan aftan yararlanarak resmen göreve başladım. Ağustos ayında başvurmuştum. Emek veren hizmet veren herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Kayseri`de 28 Şubat döneminde görevinden atılan 25 kişinin Milli Eğitim Bakanlığına müracaat ettiği ve başvurularının kabul edildiği, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde de görevlerine resmen başlayacakları öğrenildi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor