``28 ŞUBAT UTANÇ VERİCİ DARBELERDEN BİRİDİR``

``28 ŞUBAT UTANÇ VERİCİ DARBELERDEN BİRİDİR``

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı ve Onursal Genel Başkan Recai Kutan, Kayseri`deki Necmettin Erbakan Sergisi`nin açılışına katıldı. Kutan, "28 Şubat en kapsamlı ve utanç verici darbelerden biridir" dedi.

Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği`nin düzenlediği Necmettin Erbakan sergisi açıldı. Açılışa katılan eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, 28 Şubat hakkında konuştu. Kutan, “28 Şubat darbesi 1960 yılından sonra toplumumuzun karşı karşıya geldiği darbeler içerisinde bana sorarsanız en iyi organize edilen, en kapsamlı, ayrıca en utanç verici darbelerden birisidir. Bildiğiniz gibi 54. Erbakan hükumeti ülkenin içinde bulunduğu dış politika bakımından, ekonomik bakımdan ve diğer konularda fevkalade sıkıntı içerisindeyken iktidara geldi ve Türkiye`nin meseleleri yavaş yavaş halledilmeye başlandı. İşte o dönemde bir cunta bunlar içerisinde siviller de var. Bu iktidarın devamında kendi menfaatleri için bazı mahsurlar gördüler. Hakikaten Türkiye’de yepyeni bir hava meydana gelmişti. Dolayısıyla böyle bir darbe teşebbüsüne girdiler” dedi.
28 Şubat`tan sonra Türkiye`nin büyük sıkıntı ve kaosların içerisine girdiğini ifade eden Kutan, ``Dendi ki bu yüzyıllarca sürecek bir harekettir. Bunu savunma bakımından söylediler. Ama 10- 15 yıl geçtikten sonra bunun hiç de geçerli olmadığı anlaşıldı. O arada bir sürü beyanlarda bulunuldu. Güçlü komutanlardan birisi ABD den sesleniyordu. Biz Sincan’da bir nevi müdahale ettik yani balans ayarı yaptık. Onun yanı sıra diğer iddialarda bulunuldu ama bundan 3 yıl evvel Erbakan Hoca rahmet-i rahmana kavuştu. Cenazede gördük balans ayarı nasıl yapılırmış. Millet onların hareketlerini tarihin karanlıkları arasına gömdüler. Adları sanları söylenmiyor. Dün törendeydik Erbakan Hoca`yı anmayla ilgili bakıyoruz ki Erbakan Hoca`nın sesini hala gök kubbemizde yer almaktadır, ileride de alacak” diye konuştu.
Kutan, “Bu tip tehlikeli adımların atılmaması, nefislere esir olup ülkeyi büyük zararlara sokacak darbelerin yapılmaması temennisiyle burada Kayserili kardeşlerimizle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı