29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

KAYSERİ´DE COŞKUYLA KUTLANDI

KAYSERİ´DE COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kayseri´de coşkuyla kutlandı.kutlamalar kapsamında Vali Süleyman Kamçı  makamında tebrikleri kabul etti.

Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulması ile dün başlayan ve bugünde Valilik makamında devam eden kutlamalar kapsamında yapılan Tebrikat Töreni´ne, Ak parti Milletvekilleri Sami Dedeoğlu, CHP Milletvekili Çetin Arık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Selçuk Aygün başta olmak üzere mülki ve askeri erkân, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Cumhuriyet Meydanı´nda devam edildi.

Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik üstü açık bir araca binerek vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Kamçı, yaptığı konuşmada sözlerine, ?Türk Milleti´nin, en büyük eserlerinden olan, milletimizin şeref abidesi Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş Yıldönümü kutlu olsun!? diyerek başladı.

Vali Kamçı, Milletimizin 1071´de Malazgirt Zaferi ile Anadolu´nun kapılarını açtığı günden beri, bu topraklarda tutunmak için büyük badireler, savaşlar ve mücadeleler verdiğini ifade ederek, bugün dahi, bu topraklarda varlığımızı idame ettirmek için büyük bedeller ödendiğini söyledi.

Bu milletin, bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna büyük fedakarlıklar ve kayıplar vermeyi göze alarak, tarihin hiçbir döneminde esaret altına girmediğini belirten Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

?Bize altın tepside sunulmayan bu toprakları bugünde korumak, kollamak ve gelecek nesillerimize miras bırakmak için gayret ediyoruz. 29 Ekim 1923´te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimiz, Kurtuluş Savaşı boyunca genç, yaşlı, kadın, erkek demeden verilen can siperane bir mücadelenin eseridir. Dönemin imkânsızlıkları ve zorluklarına rağmen, Gazi Mustafa Kemal liderliğinde dünyanın en güçlü ordularına karşı kazanılmış bir zaferdir. Bu zafer neticesinde ilan edilen Cumhuriyet rejimi, milli iradenin tecelli ettiği, bizzat halkın kendi kendini yönetmesi olarak ifade edebileceğimiz çok önemli bir değerdir. Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak, güçlü ve müreffeh yarınlara ilerlemek adına devlet ve millet olarak birlik ve beraberliğimizin oldukça önemli olduğunu biliyoruz.?

Ülkemiz üzerinde sona ermeyen hain ve sinsi emelleri olan güçlerin, içerden ve dışardan bizi bölmek ve parçalamak üzere pusuda beklediğini dile getiren Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

 ?15 Temmuz´da FETÖ terör örgütü ile gerçekleştirilmek istenilen darbe girişimi bunun en önemli ispatıdır. Sadece iktidar değişikliğini hedeflemediği ortaya çıkan, TBMM başta olmak üzere Ülkemizin önemli kurumlarının bombalanmasına kadar varan, bu yönüyle egemenliğimize ve mevcudiyetimize yönelen, oldukça büyük ve tehlikeli bir plan gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Milletimiz, milli iradeye ve bağımsızlığımıza yönelen bu hain darbe girişimi karşısında, kahramanca ve fedakarca karşı koyarak, terörist güçlere ve destekçilerine karşı, büyük bir destana imza atmıştır. Bizlere emanet edilen Cumhuriyet rejimini canı pahasına koruyacağını gösteren siz şerefli Türk Milletine şükran ve minnetlerimi sunmaktan onur duyuyorum.?

Bize yepyeni bir devlet ve sonsuz bir gelecek hediye etmiş olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle andığını dile getiren Vali Kamçı, konuşmasını, ?Tüm Kayseri halkının ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.? diyerek sonlandırdı.

Kalabalık bir vatandaş grubunun izlediği törende halk oyunları gösterileri sunuldu, bazı öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Kulübü öğrencilerinin gösterisi ilgiyle izlenirken, Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvasında dereceye giren takımlara da kupaları verildi. Vali Kamçı, dereceye giren takımlara kupalarını vererek, başarılarının devamını diledi.

Öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, askeri birlikler ve kolluk kuvvetlerinin yer aldığı tören kortejinin merasim geçişiyle sona eren törenin ardından Vali Kamçı, tören alanına gelen vatandaşların ve çocukların bayramını kutladı.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da