29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

CUMHURİYETİMİZİN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN



 

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN’IN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

“ÜLKEMİZ, AZİZ MİLLETİMİZİN FEDAKÂR EVLATLARININ ÇALIŞMALARI VE GAYRETLERİ İLE DAİMA YÜKSELECEK VE İLELEBET PAYİDAR KALACAK”

Vali Şehmus Günaydın cumhuriyetin kuruluşunun 97. Yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Vali Günaydın mesajında şu ifadelerde bulundu:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek başlattığı Milli Mücadelemizin sonucunda kurduğumuz Cumhuriyetimizin, 97. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Şanlı tarihimizin her döneminde Millet olarak ortak bir ruhla mücadele ederek büyük başarılar elde ettik. Bu kazanımlar, büyük fedakârlıklar ve bedeller ödenerek, zorlukların üstesinden gelinerek elde edilmiştir.

Nasıl ki bundan önce önümüze çıkan ve çıkarılan bütün zorlukları, engelleri ve ihanetleri birlik ve beraberlik içerisinde aşıp yolumuza devam ettiysek bundan sonrada ecdadımızdan aldığımız güçle kutlu yürüyüşümüzde önümüze çıkacak bütün senaryoları boşa çıkaracak kararlılığı ortaya koyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 97 yılda sürekli gelişen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, spor, kültür alanındaki başarıları ve demokrasisiyle dünyanın güçlü ülkeleri arasındaki yerini alan Ülkemiz, Aziz Milletimizin fedakâr evlatlarının çalışmaları ve gayretleri ile daima yükselecek ve ilelebet payidar kalacaktır.

Geleceğimizi öğrenci, akademisyen, işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, sanayici, kamu sektörü, sivil toplum kuruluşları ve Cumhuruyla birlikte inşa ederek daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve Kayserili hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanın ilelebet yaşatılması uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

 

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, CUMHURİYET’İN 97’NCİ YAŞINI KUTLADI

“EN BÜYÜK BAYRAM KUTLU OLSUN”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümünde birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Yediden yetmişe 97’nci yılın coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz. En büyük bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

“97. YILIN COŞKUSUNU VE HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Başkan Büyükkılıç, mesajında “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesinin ardından, her yıl 29 Ekim gününü milli bayramımız olarak kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından en büyük bayram olarak nitelendirilen Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yılının coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN DİK DURUŞU GÜÇ VE MORAL VERİYOR”

Son günlerde Fransa, Hollanda ve ABD yetkilileri başta olmak üzere, Müslümanlara, Türklere ve özellikle İslam dinimize karşı haddini aşan açıklamalar yapıldığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi: “97 yıl önce olduğu gibi yine ülkemiz ve Müslümanlar üzerinde oynanan oyunlar devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin gösterdiği başarı yine birilerini rahatsız etti. Bu saldırılar karşısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, biz Türk milletine ve İslam dünyasına hem güç, hem de moral veriyor. Yediden yetmişe birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutarak, biz de Sayın Erdoğan’a güç vermeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı, al bayrağımız göklere kolay çekilmedi, büyük bedeller ödendi ve ödenmeye devam ediyor. Bizler de kutsal emanet olan vatanımızı daha güçlü şekilde, çocuklarımıza, gençlerimize ve torunlarımıza emanet etmeliyiz.”

Başkan Memduh Büyükkılıç, konuşmasında 100. yıla da vurgu yaparak, “Bu duygu ve düşüncelerle canıyla, kanıyla yedi düvele karşı mücadele ederek bize bu cennet vatanımızı emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyor, 100. yılına yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’nci yaşını bir kez daha canı gönülden kutluyorum” diye sözlerine ekledi.

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“TÜM HEMŞERİLERİMİN CUMHURİYET BAYRAM'INI EN İÇTEN DUYGULARLA KUTLUYORUM.”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; “Tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayram'ını en içten duygularla kutluyorum.” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, Cumhuriyet Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 97 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma, enerji olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etti. Bugün gelişme, ilerleme ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Birlik ve beraberliğimizle dostlarımızı sevindirmeye, düşmanlarımıza da korku salmaya devam edeceğiz. Daha güçlü ve daha güzel Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum. Sürekli ilerleyen, gelişen ve uluslararası alanda giderek daha fazla söz sahibi olan ülkemizin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olmasının sevincini yaşıyoruz. Bu vesile ile muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayram'ını en içten duygularla kutluyorum”.

 

BAŞKAN YALÇIN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“2023’ÜN GÜÇLÜ VE BÜYÜK TÜRKİYE’Sİ İÇİN EN İYİ ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA KARARLIYIZ”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Cumhuriyet’in ilanının 97. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yalçın mesajında, milletin Kurtuluş Savaşı’nda verdiği kutsal mücadeleyi Cumhuriyet ile taçlandırdığını kaydetti.

Başkan Yalçın, Türk Milleti'nin zaferlerle dolu şanlı bir tarihe sahip olduğunu belirterek, "Egemenliğin millete ait olduğunun göstergesi olan Cumhuriyet, zorlu ve çetin geçen milli mücadelenin ardından elde edilmiştir. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla milletimiz bağımsızlığına kavuşmuş, karakterine en uygun idare şekli olan Cumhuriyet’e 29 Ekim 1923 tarihinde geçilmiştir. Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Mesajının son bölümünde Cumhuriyet’in 100. yılına adım adım yaklaştıklarına dikkat çeken Başkan Yalçın, 2023’ün güçlü ve büyük Türkiye’si için kararlı şekilde çalışmaya ve üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye kararlı olduklarına vurgu yaptı.

 

BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN 29 EKİM CUMHARİYET BAYRAMI MESAJI

“BAĞIMSIZ BİR MİLLET OLARAK KUTLAMA GURURUNU YAŞIYORUZ"

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyetimizin ilanının 97'nci yılını “Bağımsız bir millet olarak kutlama gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullanan Başkan Özdoğan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, isimsiz vatan evlatlarının büyük mücadeleler sonucu canlarını hiçe sayarak kazandığı ve bugün bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizin ilanının 97'nci yılını gururla kutluyoruz dedi. Gazi Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur diyen Özdoğan şöyle konuştu.

“Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen yüce Türk milletinin ortaya koyduğu birlik, beraberlik, inanç ve cesaret neticesinde elde edilen en büyük eserdir. Demokrasimizin daha da güçlendiği bir dönemde, Cumhuriyetimizin 97. yılını idrak etmekten büyük bir mutluluğu milletçe yaşamaktayız. Çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış olan istiklal mücadelesinden sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in kurulması, hiç şüphesiz, geleceğimizin en büyük güvencesidir. Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum. Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümü kutlu olsun.”

 

BAŞKAN TOK’TAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“GÖREVİMİZ BU VATANI EBEDİYEN KORUMAKTIR”

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, Türk Milleti’nin şanlı ve onurlu mücadelesinin ürünü olan ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin 97. Yılını kutluyor olmanın haklı gururunun yaşandığını ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında Türk Milleti'nin en büyük özelliklerinden birisinin karakterindeki bağımsızlık aşkı olduğunu söyledi. Türk Milleti’nin kendisine yönelik her türlü saldırıyı bertaraf ettiğini ifade eden Başkan Tok: “Bu aziz millete önce bağımsızlığı, ardından da Cumhuriyet'i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimize ve şanlı gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevimiz onların bize bıraktığı bu vatanı ebediyen korumak ve kollamak, bu ülkenin daha müreffeh olması için de çok çalışmaktır. Büyük Türk Milleti, cepheden cepheye koşarak, dişinden tırnağından arttırdığı ne varsa vatanın selameti için feda ederek Cumhuriyet’in birleştirici şemsiyesinin altında toplanmıştır. Mazlum milletlere örnek olmuş ve şanlı tarihimizin en insani ve en ahlaklı kurtuluş mücadelesini vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Milleti’nin her ferdinin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve şehitlerimizi hayranlıkla ve minnetle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“CUMHURİYETİMİZ, GENÇLERİMİZİN ÖZVERİLİ VE GAYRETLİ ÇALIŞMALARI İLE İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR“

Erciyes Üniversitesi Rektörü (ERÜ) Prof. Dr. Mustafa Çalış, Cumhuriyet’in 97. kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet’in öneminin gelecek nesillere en iyi bir şekilde aktarılması gerektiğinin altını çizen Rektör Çalış, mesajında şunları kaydetti:

“Türk Milleti’nin bağımsızlığının en büyük sembolü olan Cumhuriyet’in 97. yıldönümünü kutlamanın millet olarak büyük heyecanı ve gururunu yaşamaktayız.

Cumhuriyet’in ilanı Türk milleti olarak şanlı tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarındandır.

29 Ekim 1923, tarihi boyunca esarete boyun eğmeyen aziz Türk milletinin, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlık örneğini ortaya koyarak zaferle taçlandırdığı en önemli gün olarak tarihimizde yerini almıştır.

Bu kapsamda bugün 97. yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet destanımız ile her alanda gelişmiş ve üretken bir ülke olarak geleceğe yürümemiz gerektiğini, bizlerin gelecek nesillere en iyi şekilde aktarması ulvi görevlerimizdendir.

Şüphesiz ki; geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, tüm imkânsızlıklara rağmen zor şartlar altında bin bir türlü zorluklar ile kurulan Cumhuriyetimizi daima ileri götürmeye devam edeceklerdir.

Güçlü Türkiye olarak emin adımlar ile yürüdüğümüz yerli ve milli aşımızdan ilacımıza, savunma sanayinden, otomobile kadar üretmeye başladığımız bu günlerde, gelecek nesillerimizin Cumhuriyet başta olmak üzere ülkesine ve milletine sahip çıkarak emin adımlar ile her zaman daha da ileri yürümeye devam edeceğine inancım tamdır.

Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri noktasında ise önemli görevler düşen gençlerimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda ülkesi ve milleti için var gücü çalışacaklarına da hiç şüphemiz olmamış ve olmayacaktır.

Büyük bir destanla kurulan Cumhuriyetimiz, gençlerimizin özverili ve gayretli çalışmaları ile ilelebet payidar kalacaktır.

Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz vatanımız için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

 

REKTÖR KARAMUSTAFA’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“CUMHURİYET’E SIMSIKI SARILMALI VE İLELEBET YAŞATMALIYIZ”

Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa, mesajında, milletimizin karakterine en uygun yönetim şekli olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bize miras kalan ve kıymetini çok iyi bildiğimiz Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılacağını kaydetti.

Milli mücadele yıllarında Türk Milletinin topyekûn giriştiği kurtuluş savaşından alnının akıyla çıktığını ve 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetin ilanı ile kalkınmaya, gelişmeye başladığını hatırlatan Rektör Karamustafa, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez simgesidir. Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan ve geleceğe ümitle bakmamızı sağlayan, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç veren bir yönetim şeklidir. Bu sebeple Cumhuriyet’e sımsıkı sarılmalı ve ilelebet yaşatmalıyız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu halk iradesine verilen önemi ortaya koymaktadır. Millet olarak kalkınmamızın yolunun da bu yönetim şeklinden geçtiği herkes tarafından da çok iyi bilinmektedir.

Cumhuriyet, milletimiz için en büyük kazanımdır. Yeter ki değerini iyi bilelim. Bu yıl 97. yıldönümünü coşkuyla kutlayacağımız Cumhuriyeti gelecek nesillere en iyi şekilde taşıyalım.

Geçmişten günümüze çeşitli senaryolarla milletimizi bölmeye, parçalamaya, tarih sayfasından silmeye çalışan içerdeki ve dışarıdaki karanlık şer odaklarının, bugün de aynı senaryolara devam ettiklerini asla zihnimizden çıkarmayarak, birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Cumhuriyetin bize verdiği güçle daha çok büyümeli, gelişmeli ve dünya da lider ülke olmak için her var gücümüzle çalışmalıyız.

Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

Cumhuriyeti hep birlikte yükseltmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz.”

 

NNYÜ REKTÖRÜ GÜNEY’DEN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

“97. YILDÖNÜMÜNÜ BÜYÜK BİR GURUR, COŞKU VE HEYECAN İÇİNDE KUTLUYORUZ”

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyetin ilanının milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecan içinde kutluyoruz. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin en açık ifadesidir. Kahramanlık destanlarıyla dolu Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi milletimiz, bugün de aynı irade ve kararlılıkla, vatanımıza yönelen her türlü tehlike ve tehdide karşı göğsünü siper etmekten bir an olsun tereddüt etmemektedir.

Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemiz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinde emin adımlarla ilerlemektedir. Bu hedef doğrultusunda Üniversitemiz, cumhuriyet ilkelerine bağlı, vatan ve bayrak sevgisiyle dolu, milli ve manevi değerlerine bağlı, fikri hür, vicdanı hür, aydın ve nitelikli gençler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarımızı, milletimizin birliği ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

KTO BAŞKANI GÜLSOY'DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“CUMHURİYET’İ KORUMAK VE İLELEBET YAŞATMAK BİZİM EN ÖNEMLİ VAZİFEMİZ”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy mesajında; Kurtuluş mücadelesiyle birlikte temelleri atılan Cumhuriyetin ilan edilişinin 97 yıldönümünü milletçe kutlamanın haklı gururu ve coşkusu içerisinde olduklarını belirtti.

29 Ekim'in Türk milletinin istiklal mücadelesinin Cumhuriyetle taçlandığı ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun dünyaya ilan edildiği bir tarih olduğunu vurgulayan Gülsoy; Türkiye'nin bulunduğu coğrafya üzerindeki tehditlerin ve yaşadığı tüm olumsuzlukların ancak birlik ve beraberlikle yok edilebileceğinin altını çizdi.

Başkan Gülsoy, mesajına şöyle devam etti:

“Her türlü zorluk ve yokluğa rağmen imkansızlıklar içerisinde dahi bağımsızlık ruhundan asla taviz vermemiş olan yüce milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde sayısız destana imza atmış, bu cennet vatanı bizlere emanet etmiştir. Ülkemiz ve yaşadığımız coğrafyaya yönelik emeller taşıyanlar dün olduğu gibi bugün de bu emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bu şer güçlere ve ihanet şebekelerine dün nasıl cevap verdiysek bugün de aynı cevabı veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti emin ellerde. Gerek cephede gerekse masada gücünü gösteren Türkiye Cumhuriyeti, coğrafyamız üzerinde oynanan tüm oyunları bozacak güç ve kuvvettedir."

Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak için çalışmaları sürdüreceklerini aktaran Gülsoy, “Sahip olduğumuz her şeyi Cumhuriyet’e borçluyuz. Onu birlikte koruyup kollayarak ve demokrasiyle taçlandırarak yarınlara taşımak bizim en önemli vazifemiz. Dün olduğu gibi bugün yine aynı azim ve kararlılıkla milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışıyoruz. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN NURSAÇAN'IN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

“ŞER VE NİFAK ODAKLARINA MİLLETÇE TEK YÜREK OLARAK BİR KEZ DAHA EN GÜZEL CEVABI VERİYORUZ“

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Kuruluş yıldönümü vesilesi ile bir mesaj yayımladı.

Nursaçan mesajında şu ifadelerde bulundu:

“Esaretini kabullenmemiş, inandığı değerler etrafında hür iradesi ile bu aziz ve cennet vatanı bizlere armağan eden ecdadımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla Cumhuriyetin 97. Yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve gururu içindeyiz.

Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferin sonucudur.

Milletçe, barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde asla unutamayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını da yüreğimizde hissediyoruz.

Her zaman olduğu gibi bu anlamlı günde de, kargaşa çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına milletçe tek yürek olarak bir kez daha en güzel cevabı veriyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüne ve ulusal birliğine kast eden tüm çabaların karşısındayız.

Türkiye, tüm farklılıklarıyla, zenginlikleriyle ve değerleriyle bir bütündür.

Bizi tek millet olarak, tek devlet, tek bayrak ve tek vatanda birleştiren yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltiyoruz.

Unutmamalıyız ki biz, en zor zamanlarda bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin essiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş bir milletiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş, istiklal mücadelesinde yer almış tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. “

 

BAŞKAN AKSOY’UN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ MİLLİ MÜCADELE ESERİNİN SONUCUDUR”

 Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Aksoy, 29 Ekim 1923 tarihi hiç şüphesiz, Türk Milleti’nin ağır bedeller ödeyerek; haksız, insanlık dışı ve gayri meşru engel ve emelleri aşarak temellenmiş bir Milli Mücadele eserinin sonucu olduğunu belirtti.

Türk Milleti’nin 1919’lu yıllarda yedi düvelin kurduğu ateş çemberini kırmayı başardığını ifade eden Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy: “Cumhuriyetimizin ilanı, yalnızca düşman unsurlara karşı kazanılmış zaferlerin mahsulü değil, Türk Milleti’nin istikbaline pranga vurmak isteyen dış mihrakların, manda ve himaye arzusu taşıyan yerli işbirlikçilerine, geleceği yabancıların boyunduruğu altında gören teslimiyetçi güruhlara da tarihi bir cevabın ve milli bir duruşun yegane göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluşunun manası olan 29 Ekim 1923 tarihi aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet devam edeceğinin bir nişanesi, önümüzü kesmeye çalışan hain odakların ise hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarının göstergesidir. Bu vesileyle Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. kuruluş yıldönümünde, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanları rahmetle yad ediyor, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran milliyetçi kahramanlara, yakın veya uzak tarihimizde şehadetleriyle bizlere bağımsız yaşama duygusunu aşılayan, vatan ve millet uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda etmiş aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

KESOB BAŞKANI AHMET ÖVÜÇ’TEN BAYRAM MESAJI

“CUMHURİYET, HER BİR FERDİN MÜCADELESİYLE VE AZİMLİ DURUŞUYLA ELDE EDİLMİŞ EŞSİZ BİR DESTANDIR”

“29 Ekim 1923 günü temelleri atılan, istiklal ve özgürlüğümüzün sembolü Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü milletçe kutlamanın sevinci içerisindeyiz.

Cumhuriyet, ülkemizde yaşayan küçük-büyük, kadın-erkek, genç-yaşlı her bir ferdin mücadelesiyle ve azimli duruşuyla elde edilmiş eşsiz bir destandır. Türk Milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. O gün milletimizin ortaya koyduğu birlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır. Dün olduğu gibi bugün de iyi ve kötü günde bir arada olan milletimiz karşısına çıkan engellere karşı verdiği mücadelesiyle, atalarından aldığı mirası yeni nesillere bırakarak, yarınlara emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti