2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Orman Bölge Müdürlüğünce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile tertiplenen  ağaç dikme etkinliğinde 2 bin fidan toprakla buluşturulurken Valisi Şehmus Günaydın ağaçlandırma çalışmalarına hız kesmeden devam edileceğini vurguladı.

Orman Bölge Müdürlüğünce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile Hacılar ilçesine bağlı Yediağaç Mahallesinde düzenlenen etkinliğe Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vedat Öncel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, gençlik merkezi gönüllüleri ve vatandaşlar iştirak etti.

Vali Günaydın etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada ağaçlandırma çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini ve bölgeye yıl içerisinde 120 bin adet fidan dikileceğini müjdeleyerek şunları kaydetti.  “Öncelikle Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünü kutluyoruz. Bu coşkuya ve heyecana bütün hemşerilerimizin ortak olması için de çağrıda bulunuyoruz. Bugünden itibaren evlerimizi ve iş yerlerimizi şanlı bayrağımız ile donatalım. Biz de geçen senelerden biliyorsunuz her yıl 28 Ekim’de Cumhuriyet Bayramımızın etkinlikleri kapsamında ağaç dikmeye başladık. Kayserimiz de orman varlıklarımız ne yazık ki istediğimiz noktada değil. Bunun için her fırsatta, iklimin ve havanın elverişli olduğu her dönemde her daim ağaç dikmeyi devam ettiriyoruz. Bugün de Cumhuriyet Bayramımız etkinlikleri kapsamında hem de orman teşkilatımızın yapmış olduğu hazırlıklar kapsamında bir çalışma gerçekleştirdik burada. Buraya 120 bin fidan dikeceğiz ve bunu inşallah yıl boyunca devam ettireceğiz. Kayserimiz de bu eksiğimizi, bu açığımızı hep beraber kapatacağız. Ağaç dikmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Peygamber efendimiz bir hadisinde diyor ki, “Elinizde bir fidan varken kıyametin kopacağını anlasanız dahi dikmeye devam edin” bu da son derece çevreci bir yaklaşım demek. Dinimiz böyle bir yaklaşım içerisinde ağaç dikmenin faziletini ortaya koymuştur. Biz de bu doğrultuda ağaçlandırma faaliyetlerini devam ettirmek zorundayız. Bir yetişkin ağacın yılda 700 kilo tozu emdiğini düşünürsek, çevremizin temizliği, hava kalitemizin artması ve ekonomik olarak daha fazla gelir elde edebilmemiz için ormanın ve ağaç dikmenin önemi kendiliğinden ortaya çıkıyor. Biz bu çalışmaları orman teşkilatımız ile yaparken, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibimiz de bizlere destek veriyor. Ben katkı veren herkese teşekkür ediyorum, Cumhuriyet Bayramımız tekrar kutlu olsun diyorum.”

11 Kasım’da da 1 milyon ağaç dikimi yapacaklarını duyuran  Başkan Büyükkılıç’da, “Orman Bölge Müdürlüğümüzle Erciyesimizi adeta yeşile büründürme projeleri bağlamında yüzbinlerce ağacı dikme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah 11 Kasım 2021’de de 1 milyon civarında ağacı toprakla buluşturmayı hedeflediğimizi şimdiden paylaşmak istiyoruz. Ben katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılar fidanları toprakla buluşturup yeşil bir dünya için umutlarını toprağa gömdüler.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı