2. MANTI FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

2. MANTI FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

ESENLER BELEDİYESİ İLE TÜMKAYDER’İN BİRLİKTE DÜZENLEDİĞİ 2. MANTI FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Esenler Belediyesi ile TÜMKAYDER’in birlikte düzenlediği 2. Mantı Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Esenler Dörtyol Meydanı’nda yapılan Mantı Festivali’ne Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develi, Beşiktaş Futbol Kulübü Başkan adayı Serdar Adalı, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Milli Takım eski futbolcularından Ertuğrul Sağlam ile çok sayıda sanat, spor, iş dünyası ve vatandaşlar katıldı. İstanbul’da Kayseri kültürünün yaşatılmasına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen 2. Mantı Festivali’nde tonlarca Kayseri mantısı yaklaşık 15 bin kişiye dağıtıldı. Yöresel kıyafetli kadınların hazırladığı mantılar tek tek katılımcılara ikram edildi. Mehteran konseri ile birlikte Kayseri yöresine özgün oyunların oynandığı ve yöresel sanatçıların sahne aldığı festivalde Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Orhan Hakalmaz de mini bir konser verdi.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bugün TÜMKAYDER’le beraber Mantı Festivalimizin 2’ncisini yapıyoruz. Bu meydan Anadolu’nun her bir köşesinin, her bir hissiyatının buluştuğu ve her bir heyecanının bir arada yaşandığı bir meydan haline geldi. Rizeli kardeşlerimizle Hamsi Festivali’nde, Trabzonlu kardeşlerimizle Lahana Festivali’nde, Kayserili kardeşlerimizle Mantı Festivali’nde, daha sonra yapacağımız kayısı festivaliyle Malatyalı kardeşlerimizle. Hasılı Türkiye’mizin, ülkemizin bütün renklerini buluşturduğumuz, bütün tatlarını buluşturduğumuz, bütün renkleriyle beraber bütün heyecanını buluşturduğumuz bir meydan haline geldi” dedi.
Göksu, “Mantı tamda bugün bu topraklarda, çokta ihtiyacını duyduğumuz ülkenin doğusunu, güneyini, kuzeyini, batısını kapsayacak şekilde dört kademede açılan ve dört kademede kapatılan, içine ise insan hayatını en önemli şekilde etkileyecek proteinin konduğu, gerçekte insanı kuşatan bir yemek tarzıdır. Kayseri Türkiye’nin ortasında bir kent. İnsanlığın ortasını temsil eden böylesine bir yemek kültürünün Kayseri’den çıkmasından daha doğal bir şey herhalde olamazdı” diye konuştu.
Festivale katılan Bursaspor eski Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, “Kayseri’nin, Kayserispor’un bizim hayatımızda çok büyük önemi var. O yüzden fırsat buldukça Kayseri’ye gitmeye çalışıyoruz. Böyle bir davet gelince seve seve katılmak istedim. İki sene çok güzel dönem geçirdik. Kayserili hemşerilerimle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Mantı Festivali, yapılan konuşmaların ardından düzenlenen çeşitli etkinliklerle geç saatlere dek sürdü.



Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”