3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ KUTLANDI

ENGELLİLER ATANIN HUZURUNA ÇIKIP ŞÜKRANLARINI SUNDU?


3 Aralık ?Dünya Engelliler Günü´ çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Anadolu Sakatlar Derneği ve kısa adı ZERİD olan Zihinsel Engelliler Derneği Kayseri Şubesi üyesi engelli vatandaşlar ve aileleri tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunularak kutlamaların startı verildi..

İlimizdeki ?Dünya Engelliler Günü kutlamaları ilimizde faaliyet gösteren engelli derneklerinin bir araya gelerek Ata´nın manevi huzuruna çıkarak çelenk sunup şükranlarını dile getirmesi ile strat verdi? Etkinlikler kapsamında ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.
Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç tören alanında yaptığı açıklamada engellilerin sorunlarını gündeme getirerek yetkililerden destek istedi. Kılıç, son günlerde engelliler ve şehit aileleri derneklerinin adı kullanılarak yardım toplandığını belirterek bu tür para toplayan insanlara vatandaşların itibar etmemeleri konusunda uyarılarda bulunarak şunları kaydetti? ?Biz kendimiz olarak hiçbir engelliyi mağdur bırakmayacağız. Unutmayın engelli tüm insanlığın ortak sorunudur. Engeller sadece ülkemizde değil birleşmiş milletler e üye 156 ülke tarafından değerlendirilmektedir. Haftayla alakalı etkinlikler gerçekleştirilmekte kitle iletişim araçlarında haftayla alakalı programlar yapılmaktadır, ne yazık ki birkaç gün sonra unutulmaktadır engelliler bir haftalık acıyan gözlerin yardıma değil onlara sürekli hissedilecek saygı ve sevgiyle toplum içerisinde kabul görmeye muhtaçdır.?
Haber : S. Erdoğan



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı