3 BİN 620 SIĞINMACI ÇOCUĞA

3 BİN 620 SIĞINMACI ÇOCUĞA

KALİTELİ EĞİTİM SAĞLAMA ARAYIŞI?


Suriye´ye de ki iç savaştan kaçarak ilimize sığınan 40 bine yakın Suriyeli dindaşın okul çağına gelmiş çocukların okullu olabilmesi için arayış içine giren İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün konun çözümü için Ünicef´in deteğini almak maksadı ile tertiplediği çalıştay gerçekleştirildi? İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Unicef´in ortaklaşa hazırladığı eylem planın masaya yatırıldığı çalıştaya Unicef Acil Durumlar Temsilcisi Deema Jerrer´ de iştirak etti?
İlimizde yaşayan Suriyeli sığınmacı çocukların okullaştırılması maksadı ile tertiplenen çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ulusoy, İl Müftüsü Şahin Güven ve Unicef Acil Durumlar Temsilcisi Deema Jerrer ve çok sayıda eğitimci iştirak etti?
Sığınmacı genç ve minik yüreklerin eğitim sorununa çözüm bulmak maksadı ile tertiplenen çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ulusoy, ?Kayseri´nin eli ve gönlü açık olan halkı 5 yıldır bu misafirlerimizin sofralarına ve gönüllerine hitap ederek yardım etmeye çalışıyorlar. Bundan sonra da yardım etmeye devam edecekler.? Dedi ve ekledi ? ?Bugün ülkelerindeki iç savaşın yaşandığı Suriye´den gelen misafirlerimizin eğitimle ilgili yapacağımız çalıştayımıza hoş geldiniz. Arap Baharı´nın başlamasıyla birlikte Ortadoğu´da ve Kuzey Afrika´da iktidar değişiklikleri yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Arap Baharı´nın en uzun sürdüğü ülkelerden biri de komşumuz Suriye´dir. İç karışıklıkların Resmi rakamlara göre ülkemizde 1 milyon 800 bin Suriyeli misafirimiz var. Bunların 40 bini Kayseri´de barınmaktalar. Kayseri´nin eli ve gönlü açık olan halkı 5 yıldır bu misafirlerimizin sofralarına ve gönüllerine hitap ederek yardım etmeye çalışıyorlar. Bundan sonra da yardım etmeye devam edecekler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz de bu hizmet kervanında yerimizi aldık. Suriyeli çocuklarımızın okullara kavuşması ve eğitim öğretimlerinin yarım kalmaması için çalışmalar yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Suriyeli misafirlerimizin yoğun olarak bulundukları Eskişehir Baları Mahallemizde 2014 yılında Kayseri Geçici Eğitim Merkezi´ni, 2015 yılında ise Erciyes Geçici Eğitim Merkezi´ni açtık. Suriyeli öğrencilerimizin sayısı da 3 bin 620 kişiye ulaştı şuanda. Yeni geçici eğitim merkezleri de açacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Suriyeli misafirlerimizin yoğun olduğu bölgelerde bu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.?
Çalıştay´a iştirak eden bir başka önemli isim de Vali Yardımcısı Gökhan Azcan´da değerlendirmesinde Suriyeli sığınmacı çocukların bundan böyle kaliteli eğitim alacaklarını kaydederek şöyle konuştu ?Yapılabilecek en güzel hizmetin yatlar, katlar yapabilirsiniz ama nihayetinde hepsi insan için. Her bir bireyin mutlu olmasıyla toplum mutlu oluyor. Komşularımız da mutlu olursa biz de mutlu oluruz. Burada yaşayan misafir ya da yerli hiç fark etmez insandır ve gözümüzde hepsi değerlidir. Hepsinin en iyi şekilde eğitilmesi ve mutlu olması ve ileride hem Türkiye´ye hem de dünyaya hizmet etmesi arzumuzdur. Bu çerçevede geçen sene bin 800 küsür Suriyeli çocuğumuz okullaştırıldı ve kaynaşmaları sağlandı. Bir sene içerisinde iki katına çıktı bu gayretlerinizle. Bu sene 3 bin 620´ye çıktı öğrencilerimiz, tahmini olarak da 6 bine yakın öğrencimiz var. Kısa zamanda bütün çocuklarımızın okullaştırılacaktır. Süreç gösteriyor ki bu çok kısa zamanda gerçekleşecek. İnşallah bu çocuklarımız kaliteli eğitim alacaklar. Kayseri de bu anlamda üzerine düşen sorumluluğu da yerine getirecektir?
Çalıştaya Ankara´dan iştirak eden ve UNICEF´te Acil Durumlar Temsilcisi olarak görev yapan Deema Jerrer´ de Unicef´in gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirip bu konuda neler yapabileceklerini aktardı?.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor