30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ

KUTLU OLSUN ...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN ZAFER BAYRAMI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm illerin Valilik makamlarına Zafer Bayramı´nın 95´inci yıl dönümü kutlamasına dair yazılı mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, aziz milletimizle ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki kardeşlerimizle beraber Büyük Zafer´in 95. yıldönümünü idrak ediyoruz.
Türkiye ve dünyanın dört bir köşesindeki milyonlarca vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı yürekten kutluyorum.
Ülkemizin bu gurur gününde heyecanımızı paylaşan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum.
Türk milletinin 1919 yılında Samsun´da Gazi Mustafa Kemal´in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşınmıştır.
30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır.
Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı istiklal savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur.
Türkiye, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir.
FETÖ, DEAŞ, PKK, PYD gibi eli kanlı terör örgütlerine karşı hukuk, adalet ve demokrasiden taviz vermeden sürdürdüğümüz amansız mücadele, bu konudaki hassasiyetimizin en bariz örneğidir.
Türkiye, bu mücadelesiyle hem kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamakta, hem de küresel güvenliğe ciddi katkıda bulunmaktadır.
Ülkemiz, önümüzdeki dönemde de bekasına yönelen tehditleri kaynağında etkisiz hale getirmeye devam edecektir.
Şüphesiz bu zorlu süreçte en büyük güç kaynağımız "Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet" ilkeleri etrafında bütünleşen milletimizin birlik ve beraberliği ile dost ülkelerin desteğidir.
Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediği destansı direnişine "Ya istiklal Ya ölüm" tercihiyle baş başa bırakıldığında neleri göze alabileceğini göstermiştir.
Türk Milleti, o gece 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına sadece darbe teşebbüsünü bertaraf etmemiş, aynı zamanda ülkesine, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkma iradesini de ortaya koymuştur.
Çanakkale´yi geçilmez kılan, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan, son olarak da 15 Temmuz gecesi tüm ülke sathında ayağa kalkan bu iradeyle ülkemiz, her türlü zorluğun üstesinden güç ve kapasiteye sahiptir.
Nitekim darbe girişimi ve terör saldırıları başta olmak üzere yaşadığımız onca badireye rağmen, son bir yılda ekonomide, yatırımlarda ve ileri demokrasi yolunda elde ettiğimiz başarılar, bunun en açık ispatıdır,
Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal´i ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah´tan rahmet diliyorum.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

 

 

VALİ KAMÇI: ?30 Ağustos Türk milletinin en zor şartlarda bile esir olmayacağının göstergesidir?
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Vali Kamçı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

?Tarihi üstün başarılarla dolu Türk milletinin iftihar abidesi olan 30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatı ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır.

Bu zafer ile Anadolu insanı topyekûn verdiği onurlu mücadelesini milli birlik ve beraberliğini ve milleti ile bütünleşmiş kahraman ordumuzun gücünü tüm dünyaya göstermiş oldu.

Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluğun bilincinde olmalı, bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için yapılması gerekenlere odaklanmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Büyük Zafer´in ve Türkiye Cumhuriyeti´nin kahraman mimarlarını, milli güvenliğimizi korumak uğruna şehadete yürüyen emniyet ve güvenlik teşkilatı mensuplarımızı, kamu görevlilerimizi ve masum vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle yâd ediyor, Türk Silahlı Kuvvetleri´ne ve emniyet güçlerimize muvaffakiyet diliyor, Kayseri´nin değerli halkına ve Aziz Milletimize Cenab-ı Allah´tan sağlık, esenlik ve huzur dolu günler niyaz ediyorum.?

 

BAŞKAN ÇELİK: "EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ MİLLETİMİZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 30 Ağustos´un tarihi şan ve şerefle dolu Türk milletinin en önemli zaferlerinden birisi olduğunu söyledi. 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin 30 Ağustos 1922´de hiçbir gücün egemenliği altına girmeyeceğini gösterdiğini belirtti.
?Bir ve beraber olacağız?
Bu güzel vatanımızdan bizi mahrum bırakmak isteyenlere 30 Ağustos´ta gereken cevabın verildiğini ifade eden Başkan Çelik, Kurtuluş Savaşı´nın her evresinde verilen mücadelenin tarihimizin altın sayfalarından biri olduğunu kaydetti. Gücünü milletten alan her mücadelenin başarıya ulaştığını ve ulaşacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ?Türk milletinin gönlünde, kalbinde ve tüm benliğinde vatan ve millet aşkı var. Bu aşka, bu sevdaya karşı durabilecek hiçbir güç yok. Bizim vatan sevgimizi ve bağımsızlık aşkımızı hafife alanlar tarihimizin her döneminde yenilmeye mahkum oldular. Bundan sonra da aynı akıbete uğrayacaklar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün de tüm dünyaya gösterdiği gibi bizim en büyük gücümüz aziz milletimiz. Bir ve beraber oldukça aşamayacağımız engel yok? diye konuştu.

 

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, "1923´ten emin adımlarla 2023´e doğru kararlılıkla ilerliyoruz"
30 Ağustos 1922 tarihi ordumuzun onurlu direnişi ve vazgeçilmez vatan sevgisini tüm dünyaya gösterdiği tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet´in temellerinin 30 Ağustos´ta elde edilen büyük zaferle atıldığını söyledi
Büyük zafer ile Türk Milletin azim ve kararlılığının tüm dünyaya ilan edildiğini ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç ?Bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek üzere canla başla çalışıyor, belirlenmiş olan 2023 hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz ? dedi.
Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yılı münasebeti ile şu açıklamalarda bulundu:
?Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Başkomutanlık ettiği büyük taarruz sayesinde, işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelemiz hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. Ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi´nin 95.´ncü yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zaferi´nin 95. yılı vesilesiyle halkımızın ve şanlı Ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı´nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum?

 

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında ?Tüm Kayserili hemşerilerimizin Kurban Bayramı´nı tebrik ediyorum? dedi. 
Başkan Çolakbayrakdar, Kurban Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı: Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı´na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Bayramlarda yaşadığımız güzel duyguların, sadece bugünlerle sınırlı kalmaması gerekiyor. Hayatımızın her döneminde aynı halis, niyet ve düşüncelere bağlı olarak, ilişkilerimizi sürdürmeliyiz. Unutmamalıyız ki sorunlarımız paylaşıldıkça azalacak ve mutluluklarımız daha da artacaktır. Bu vesileyle Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kılarsak inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız. Bir nevi Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.
Hemşehrilerim Kurban Bayramını daha rahat, daha huzurlu ve daha temiz bir şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri sağlamak adına tüm hazırlıkların tamamlandık. 17 farklı noktada kesim yerinin yanı sıra bayramda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için özel bir ekip kurduk. Bayram boyunca herhangi bir nedenle kurbanlıklarını kaçıranlar 0(352) 222 70 00 numaralı telefon numarasından belediyeye ulaşabiliyor. Ekiplerimiz profesyonel şekilde anında olaya müdahale ederek kurbanlığı etkisiz hale getirecektir ve sahibine teslim edecektir. Bütün gayretimiz sizlerin daha huzurlu bir şekilde ibadetlerini yapabilmeleri içindir. Bunun için Kocasinan Belediyesi olarak 7 gün 24 saat olan hizmetimiz, Kurban Bayramı öncesi devam ediyor ve bayramda da devam edecek.
Bu duygu ve düşüncelerle Kayserili hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Kurban Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam alemine, ülkemize ve Kayseri´mize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum."

 

 

 

AK PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI HÜSEYİN CAHİT ÖZDEN´İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

 

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Özden mesajında; Türk milleti bağımsızlığına, özgürlüğüne, milli birlik ve beraberliğine kastedecek iç ve dış mihrakların hiçbirine asla müsaade etmemiştir etmeyecektir? dedi.

 

Özden; ?30 Ağustos 1922´de Türk milleti olarak şanlı tarihinde kazandığı en önemli zaferlerden birisi olduğuna vurgu yapan Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ?Milletimiz her türlü tehditlere karşı boyun eğmeyerek milli mücadeleyi devam ettirmiştir. 1919´da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferle taçlanmıştır. İstiklal ve istikbalinden ödün vermeyen milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli bir görevi yerine getirmiştir. Aziz milletimiz yine bugün 30 Ağustos Ruhu ile mücadelesine devam ediyor? diye konuştu.

 

Özden ayrıca; ?95 yıl önce Dumlupınar´da düşman işgaline karşı mücadele eden milletimiz bugün 15 Temmuz´da darbe girişimine karşı da aynı kararlılıkla mücadele etmiştir. Bugün, bizlere düşen en önemli görev mazimizden aldığımız güç ve cesaretle istikbale emin adımlarla koşmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyorum. Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum? diye konuştu. 

 

 

 

MHP İl Başkanı Baki Ersoy: ?Türk milletine rehber olacak duygular Büyük Taarruz ruhunda saklıdır?
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı. 
30 Ağustos´un Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olduğunu belirten MHP İl Başkanı Baki Ersoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:
?30 Ağustos, Atatürk´ün önderliğinde girişilen kahramanlıklar ve fedakârlıklarla dolu Kurtuluş Savaşı´nın zaferle taçlandırılmasıdır. Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesidir.30 Ağustos, Türk milletini tutsak etmeye, sömürge yapmaya, Türkiye´yi parçalayıp, Türkiye´de hayalî devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyon´dan, Dumlupınar´dan, Kocatepe´den ve İzmir´den Mehmetçik süngüsü ile dönmesidir.30 Ağustos Zaferi ile büyük milletimiz, şekillenmeye başlayan Dünya´da kendisine dayatılan coğrafyayı kılıcının ucuyla itmiş, dönemin güç dengeleri arasında şehit kanıyla çizdiği vatanına kavuşmuştur. Bu büyük zaferden 95 yıl sonra, terör odaklarının saldırılarına maruz kaldığımızbir dönemde bizlere rehber olacak duygular ?Büyük Taarruz?un zafer ruhunda saklıdır.Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk´ün mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğünü perçinlediği ve dünyaya kabul ettirdiği bu çok anlamlı zaferinin yıldönümünde, büyük Türk milletinin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutluyorum.?

 

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANI FEYZULLAH KESKİN´İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah KESKİN 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklamasında,
?30 Ağustos; Türk Milleti için tüm anlamlarından önce zaferle özdeş olup, emperyalistlerin yurdumuz topraklarını işgal heveslerinin sona erdirildiği ve bağımsızlık temellerinin atıldığı tarihtir.
Türk Ulusunun özgürlük ve bağımsızlık için emperyalizme karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük mücadele verdiği ve 30 Ağustos 1922´de Dumlupınar´da yapılan Başkumandanlık Meydan Muharebesiyle kazandığı büyük zaferin 95. yıldönümündeyiz.
Bu zaferle Türkiye Cumhuriyeti´nin temeli sağlamlaştırılmış ve ebedi hayatı şeref tacı giymiştir. Milletimiz varlığından, birlik ve beraberliğinden, bağımsızlığından, hürriyet ve istiklalinden en zor koşullarda dahi vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.
Vatanımız var olduğu sürece şanlı ay yıldızlı bayrağımız bağımsızlığımızın timsali olarak göklerde dalgalanacaktır.
Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos zaferinin 95.yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak dileğiyle?
Başta ,? Memleketimizi esir etmek isteyen düşmanları behemehal mağlup edeceğimize dair olan emniyet ve itimadım bir dakika olsun sarsılmamıştır? sözlerinin sahibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve onuru için gözlerini kırpmadan ölüme giden kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor ve aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.? ifadelerini kullandı.
30 Ağustos saat 19:00´da Zafer Bayramı nedeniyle Kayseri Forum önünden Cumhuriyet Meydanı´na kadar, Sivil Toplum Örgütleriyle beraber Zafer Yürüyüşü düzenleyeceklerini de bildiren Keskin, ?Yurttaşlarımızı, bütün ezilen ulusların bağımsızlık ve özgürlük sembolü olmuş 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamamıza ve Zafer Yürüyüşümüze davet ediyorum? dedi.

 

 

KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI METİN KÖSEDAĞ, 

"30 AĞUSTOS TESCİLLİ BİR ZAFERDİR"

 

                Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 95. yıl dönümünü milletçe kutlamanın heyecanını, gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

 

Kösedağ, açıklamasında 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutlayarak, "30 Ağustos, bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletiyle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferlerden birinin yıl dönümüdür. Kahraman milletimizin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirdiği 30 Ağustos Zaferi, tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu büyük milletimizin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının ispatıdır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri ve milletimizin hürriyet ve istiklâline verdiği önemin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Milletimizin makus talihini değiştirmiş olan bu zafer ile hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. Bu inanç ve coşkuyla, bu büyük zaferi bize armağan eden, İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarının ve Kayserili vatandaşlarımızın Zafer ve Kurban Bayramlarını kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum? dedi.

 

 

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN: 
?30 Ağustos Anadolu´nun istilacılara mezar olduğu zaferdir?
Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan 30 Ağustos´un Anadolu´nun Türk ve Müslüman yurdu olarak anılmasında önemli bir yeri olduğunu söyledi. 
Başkan Tahir Nursaçan, 30 Ağustos Zafer Bayramı´na dair yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
?Milletimiz, çok sağlam ve sarsılmaz bir irade ile tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkarak hiçbir milletin önünde eğilmemiş ve ayakta kalmayı başarmıştır.
Bizi hür yaşatan, sayısız nimetler yanında canımızdan aziz bildiğimiz güzel vatanımızı bize bahşeden Yüce Mevla´mıza sonsuz şükürler olsun.
Aziz milletimizin milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla ve tarihi zaferlerle dolu büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı en içten duygularımla kutlar, kanlarıyla - canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden zaferimizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.?

 

 

BAŞKAN HİÇYILMAZ´DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI 
Hiçyılmaz: 30 Ağustos Türk milleti için gurur günüdür
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 95´inci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. 
Milletin bağımsızlık inancının ve hür yaşama kararlılığının, bu zafer ile tüm dünyaya bir kez daha ilan edildiğini belirten Hiçyılmaz, ?Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa´nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferinin 95´inci yıldönümüdür. 30 Ağustos Türk milleti için gurur günüdür. Milletimiz bu vatan için canını veren tüm şehitlerine minnet duymakta, onları rahmetle ve şükranla anmaktadır? dedi.
Başkan Hiçyılmaz, milletin, Kurtuluş Savaşı´nda Atatürk´ün önderliğinde var olma mücadelesi verdiğini ve yokluklar içinde kendisinden çok daha üstün ordulara karşı büyük bir zafere imza attığını vurguladı.
Hiçyılmaz mesajını şöyle sürdürdü:
?Bu eşsiz zaferin tek kaynağı, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan bağlılığıdır. Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuştur. Birlik ve beraberliğimize asırlardır kimse zarar veremediği gibi, bundan sonra da buna yeltenenler hüsrana uğrayacaktır. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu 

 

 

KTO BAŞKAN ADAYI ÖMER GÜLSOY´DAN 30 AĞUSTOS MESAJI
Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı ve KTO Başkan Adayı Ömer Gülsoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Gülsoy, mesajında şu ifadelere yer verdi: ?Bugün Anadolu´nun vatanımız olarak yeniden tescilli olan Büyük Zafer´in 95. yıldönümünü hep beraber büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Başkomutanlığında taarruza geçen büyük Türk ordusu; 30 Ağustos 1922´de işgalcilerin küstahlıklarına karşı namus ve şeref müdafaasını hiç çekinmeden, hiç korkmadan yapmıştır. Sonuçta kazanan aziz Türk milleti olmuştur. 30 Ağustos´ta köleliğe, teslimiyete, bağımlılığa, boyunduruğa ve acziyete en kalıcı, en net cevap ve cesur karşılık verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluş şifreleri, kurucu felsefenin dayandığı temel moral ve motivasyon kaynakları 30 Ağustos Zaferi´nin ruhunda gerçek anlam ve muhtevası bulmuştur. İstiklalimize kara çalmaya itibarımıza leke sürmeye cüret eden iç ve dış karanlık odaklar 30 Ağustosla beraber kovulmuş, hak ettikleri malum akıbetle tanışmışlardır. 30 Ağustos, ?YA İSTİKLAL YA İZMİHLAL? tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık isabetidir. Ben bu düşüncelerle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geçmişten günümüze kadar al bayrağı rengini veren tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi saygı ve şükranla yad ediyor, ebediyete irtihal etmiş kahramanlarımıza Cenab-ı Allah´tan rahmet diliyorum?
KTO Başkan Adayı Ömer Gülsoy mesajında ayrıca, Kurban Bayramını kutlayarak, barış huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.

 

 

 

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ´DEN ZAFER BAYRAMI MESAJI
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 95. yıl dönümü nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak, ?Anadolu´nun düşmandan temizlenip Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna zemin hazırlayan 30 Ağustos Zaferi´nin 95. yıl dönümü tüm milletimize kutlu olsun? dedi. 
Başkan Büyüksimitci, ?30 Ağustos Zaferi, Atatürk´ün önderliğinde yüce Türk milletinin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı bir destandır. Türkün engin tarihi, insanlık âleminde kendisini farklı ve saygın kılan unutulmaz zaferlerle dolu olup, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan büyük taarruz ve meydan muharebeleri sonucunda Anadolu toprakları sonsuza kadar Türk yurdu yapılmıştır? dedi.
Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi´nin tarih sayfalarındaki yerini, bağımsızlık mücadelesi olarak aldığını kaydeden Başkan Büyüksimitci, ?Türk iş dünyası olarak bizler, ecdadımızın kurduğu bu büyük ülkeyi, medeniyet yarışında en ön sıraya taşımaya kararlıyız. Bugün bize düşen, bu ruh ve şuuru yaşatarak gelecek nesillere aktarmaktır. Aziz milletimizin, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, Mustafa Kemal Atatürk´ü ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" diye konuştu.

 

 

 

AYDIN KALKAN, "ZULÜM SÜREKLİ OLDUKÇA ZAFERLERİMİZ DE SÜREKLİ OLACAKTIR"
Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
"Bu yıl 95. yılını kutladığımız 30 Ağustos sadece bir kutlama günü değildir. İçerisine sığdırdığımız zaferlerimizle tarihimizde ayrı bir sayfa açtığımız sıra dışı bir aydır" ifadesinde bulunan Aydın Kalkan, Malazgirt´te bu toprakların vatan kılınma kararlılığı gösterildiğinin altını çizerek, mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Malazgirt´te bu toprakları vatan kılma kararlılığı gösterilmiş, 1922 Başkomutanlık Meydan Muhaberesinin zaferle sonuçlanmasıyla Cumhuriyete giden yolda kesin bir sonuç elde edilmiştir. Son bin yıl içinde Malazgirt, Mohaç, Çaldıran ve Mercidabık örneklerinde olduğu gibi tarih boyu süren istiklâl ve istikbal mücadelesinde en son ve en önemli zaferlerden biri olmuştur. Hep Ağustos ayına denk düşen bütün bu zaferler, varlığımıza yönelik saldırıların sürekli olduğu realitesi yanında, zulme, esarete teslim olmama kararlılığımızın da sürekli olduğunun tartışmasız ispatıdır. Zulüm sürekli oldukça zaferlerimiz de sürekli olacaktır.
Özellikle yaşadığımız kadim coğrafyaları yeniden dizayn etmeye çalışan küresel saldırılar, bölgemizde durmak, dinmek bilmeksizin akan kan ve gözyaşları, bunlarla bağlantılı olarak geçen yılın 15 Temmuzunda doğrudan ülkemizi işgal etmeyi, vatanımızı parçalamayı amaçlayan ihanet girişimi, millet olarak bizi zaferlere götüren inanç ve duyguyu sürekli canlı, diri tutmamız gerektiğini ortaya koymuştur. İhanet azgınlaştıkça imanımız bilenmiştir. 15 Temmuzda izzetimizi, onurumuzu, özgürlüğümüzü, irademizi çalmak, bize diz çöktürmek isteyenlere karşı çelikleşen bir cesaret, heyecan ve iradeyle karşı konmuş, hainlere onları perişan eden bir karşılık verilmiştir. Bu zafer kuşkusuz bu yüce milletin Malazgirt´ten, Çanakkale´ye, Başkomutanlık´a kadar kesintisiz diri ve asil kalan ruhunun ateşten canlılığı ile kazanılmıştır.
Zafer, zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölümü göze alanların hakkıdır. Esasen gerçek zafer bu ruh yüceliğine sahip olmaktır. Çünkü zulüm ve saldırganlık ancak sefil, aşağılık benliklerin içine düştükleri çaresizliktir. Özgürlük duygusunu karaktere dönüştüren bu iman yenilmeyecek, bu imanın sahibi millet daha çok zaferlerin coşkusunu yaşayacaktır. Yeter ki milli idealler etrafında kenetlenip bir ve beraber olalım. Aramıza tefrika sokmayalım. Sen ben çekişmesiyle gücümüzü, şevkimizi zayıflatmayalım. Millet olarak 15 Temmuz kanlı darbesiyle başlatılan işgal girişimini püskürtünce zafere giden yolun imandan, güvenden, cesaretten, bağlılıktan, kardeşlikten geçtiğini bir kez daha gördük. Gerçek zafer kardeş olabilmektir.
Kazanılan zaferler kadar onları hayatın her alanında elde ettiğimiz başarılarla taçlandırmak da çok önemlidir. Kanla kazanılan zaferler ataletle yitirilebilir. Teyakkuzda olmayanlar zaferlerini çaldırabilirler. Bunun için küresel işgalcilerin planlarını boşa çıkarmak için başta eğitim olmak üzere bilgi, beceri ve teknoloji ile ülkemizi kalkındıracak çalışma ve atılımlar içinde olmak hepimiz için ödevdir.
Eğitimdeki başarıyı kalkınmanın ana dinamiği, adaletin temel direği gören Eğitim-Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube olarak gerçek ve kalıcı zaferlerin, uğruna kanımızı döküp canımızı verdiğimiz ülkemizi her alanda ileri götürmekle mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla yeni zaferler kazanmak için her kurumumuzun, her birimizin yapacağı çok önemli işler vardır. Kurban Bayramıyla birlikte iç içe geçen dini ve milli duygular, yaşadığımız günleri daha anlamlı, daha coşkulu kılmaktadır. Bayram coşkusuyla yeni zaferlere doğru ileri hamleler yapmanın önemini vurguluyor, şehadetleriyle bize bu vatanı, bugünleri ve yarınları armağan eden tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz."

 

 

ASKON ŞUBE BAŞKANI ALİ ÖZCAN´DAN 30 AĞUSTOS MESAJI
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 
ASKON Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan mesajında "Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperhane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 91. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız" ifadesinde bulundu.
Özcan, Kurtuluş Savaşı sırasında birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi başaran Türk milletinin, tarih sahnesinden silinmek isterken Mehmetçiğin cesareti ve fedakarlığı sayesinde Büyük Zafer´e ulaştığını, bugün de aynı yüksek ruh ve şuurun terörle mücadeleye karşı kullanıldığını belirterek şu görüşlere yer verdi:
"Türkiye´nin varlığına, birliğine ve dirliğine kasteden iç ve dış hiçbir güç bağımsızlığımızın üzerine gölge düşüremeyecektir. Bin yıldır bu topraklarda hakimiyet ve bağımsızlığını sürdüren Müslüman Türk Milletine yapılan saldırıların sonu gelmeyecek haçlı zihniyeti ve onların yerli işbirlikçileri ihanetlerinden vazgeçmeyecektir. Ancak şu da bilinmelidir ki birliğimizi, dirliğimizi, bütünlüğümüzü kaybetmediğimiz sürece, şehit kanlarıyla sulanan ve bize vatan olan bu toprakları canımızdan aziz bilip saldırı ne zaman ve nereden gelirse gelsin püskürtecek güç ve cesarete sahibiz.
30 Ağustos 1922´de yazılan destan gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde yeniden yazılan bu destan aziz milletimizin gücünü ve kararlılığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.
Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Canlarını bu vatan için dün olduğu gibi bugün de vermekten kaçınmayan aziz milletimize ve onun kahraman evlatlarına saygılar sunuyorum."

 

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi