30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU, KAYSERİLİLER MEYDANDA BULUŞTU

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU,  KAYSERİLİLER MEYDANDA BULUŞTU

KAYSERİLİLER MEYDANDA BULUŞTU

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yılı nedeniyle Valilik tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bir dizi etkinlik düzenlendi. Kayserili vatandaşlarında ilgiyle takip ettiği etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

 

Kayseri Valiliği’nin düzenlediği etkinlik, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

Ardından Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, makamında bayram tebriklerini kabul etti.

Meydandan yeniden başlayan etkinlikte ilk olarak Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Haldun Taşan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, halkı selamladı.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı ise Hava Pilot Yüzbaşı Emre Cimilli yaptı.

Ardından Talas Gençlik Merkezi halk oyunları ekipleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yılı için hazırladıkları gösterileri sundular.

Etkinlik sonunda konuşan Vali Gökmen Çiçek, şunları söyledi: “Büyük bir gurur ve onurla 30 ağustos zaferimizi hep beraber Kayseri’de kutluyoruz. Kayseri’ye düşman ayakları değmemiş olsa bile Kayserililer, Sarıkamış’da Çanakkale’de ve milli mücadelede büyük bir mücadele örneği verdiler. Dolayısıyla Türkiye’nin hangi yerine giderseniz gidin bir şehidimizin anısına mutlaka ulaşırız.  Kayseri’ye geldiğim günden itibaren Sarıkamış’a giden Çanakkale’ye giden askerlerimizle ilgili o dönemin duygularını yaşatan kitaplar okuyorum. Nerede yangın varsa, nerede bir ateş varsa Kayserililerin oraya koştuğunu görüyorum. Kayserililer her yangını söndürmek için koşmuş canını siper etmiş.  Cephelerden cephelere koşmuş böyle bir şehirde, 30 Ağustosumuzu coşkuyla kutlamak bizi çok mutlu ediyor. İnşallah 30 Ağustos zaferimiz sadece Türkiye’de değil kazanıldığı dönemde diğer esaret altında olan milletlere de büyük bir ümit vermiş ve onlarında kurtuluş savaşlarına zemin hazırlamıştır. O günleri düşünmek bize umut ve güç veriyor.  Geleceğe daha güçlü bakmamızı sağlıyor. 30 Ağustos ruhuna yakışır bir şekilde bu gün burada hep beraber bayramımızı kutlamış bulunuyoruz. Kayseri’de bayramlarda bir başka oluyor burada bulunan herkese teşekkür ederim.” 

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ecdadımıza şehitlerimizi rahmetle anıyorum.  Kayserimizin ‘Taş Mektep’ diye bilinen Kayseri Lisesi’nin 1922 yılında Sakarya Meydan Muharebesi’nde şehit olan yavrularımızın o sene mezun veremeyen lisemizin evlatlarının şahadetiyle bizler bugün  buradayız diye söze başlamak istiyorum. O açıdan değerli valimizin de vurguladığı gibi milli mücadelede kayserimizin yeri ayrı olmuştur. Ben, tabi bu anlayış içerisinde devletimize bayrağımıza milletimize inancımıza sahip çıkmanın çok önemli olduğunu gençlerimize tavsiye ediyor. 30 Ağustos zafer bayramımızı kutluyor, halkımıza saygılar duyuyorum.”

Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Haldun Taşan ise şunları söyledi:

“30 ağustos zaferi Türkiye’nin en önemli zaferlerinden birisidir. Bu zafer bizim bu günlere gelmemize en büyük etkisi olan ve Türk milletlinin Anadolu’yu vatan yaptığını bir kez daha ispat eden ve bu konuda diğer milletlere de bu topraklarda gözü olan milletlere de en büyük dersi veren büyük bir zaferdir. Zaferimizin 100. Yılını büyük bir coşkuyla kutladık. inşallah daha 100. Yılarlıda kutlarız.”

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de şunları kaydetti: “30 Ağustos Zafer bayramımızı kutluyorum. Büyük bir coşku içerisinde bu günleri kutlamak çok önemlidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize armağan ettiği aynı zamanda  Türk milletinin diğer Ağustos aylarında kazandıkları zaferlere bir yenisini eklemiş tüm dünyaya bende varım bu millet, Türk milleti esareti kabul etmez diye adeta haykırdığı bir gündür. Allah daha nice nice yıllar kutlamayı aynı şekilde nasip eylesin diyorum. Tüm Kayseri halkının ve Türk Milletinin bayramını kutluyorum.”

 

 

 

 

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”