30 BİN DEKAR ARAZİYİ DOLU VURDU

30 BİN DEKAR ARAZİYİ DOLU VURDU

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, geçtiğimiz günlerde bazı bölgelere yağan dolu nedeniyle 30 bin dekarlık arazinin zarar gördüğünü söyledi.

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, Kayseri’ye günlerce yağmur yağmasının çiftçiyi sevindirdiğini belirterek, “Çok şükür rahmetimiz oldu ancak rahmet olana kadar bazı bölgelerimizde ekinlerimiz başağı çıkartmış durumdaydı. Zaten bazı bölgelerimizde de arpaların tamamı kurumuş durumdaydı. Yine de buna şükürler olsun. Ayçiçeğine, kabağa, yoncaya, pancara, mısıra ve sulanacak yerlerdeki diğer ürünlerimize çok faydası oldu. Ayrıca yaylalarda da hayvanlarımızın yiyeceği kadar ot olur. Yağmur güzel yağdı” diye konuştu.
Güneş ayrıca, “Kuraklığı bir nevi atlatmış durumdayız ancak bilindiği üzere kuraklık ve dondan dolayı borçlarımız ertelendi. Bu borçlarımız ertelenirken Bakanlar Kurulu kararı ‘Sigorta yaptıran çiftçilerin borçları ertelenir’ diye çıktı. Sigorta yaptırmayan çiftçilerin borçları ertelenmiyor. Çiftçi sigorta yaptıramadığından dolayı da borçları ertelenmiyor. Yani bu vatandaş ne yapacak? ‘Sigorta yaptırmadım’ diye mağdur olacak. Sayın Tarım Bakanımız televizyonda konuşmasında ‘Çiftçi sigorta yaptırsın, yaptırmasın yüzde 30’un üzerinde zarar gören çiftçilerimizin borçları 1 yıl süreyle ertelenir’ dedi ancak genelge öyle çıkmadı. Bundan birçok çiftçimiz mağdur olacak” şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz günlerde Kocasinan bölgesine dolu vurduğunu belirten Güneş, “Bilindiği üzere geçen Cuma günü de bizim Kocasinan ilçemizde yaklaşık bir 30 bin dekar araziyi dolu vurdu. Yani biz kuraklık ve dondan çok etkilenmiştik ama dolu vurduğu köyleri tamamen bitirdi. Özellikle Saraycık ve Doruklu köylerimizde hiç ekili ürün kalmadı. Bağımızı, bahçemizi bütün ekili alanlarımızı dolu vurdu. Yüreğil, Güneşli, Kızık, Hasancık gibi mahallelerimizde yaklaşık 30 bin dekar arazi tamamen dolu tarafından yok oldu. Çiftçilerimiz bundan dolayı çok mağdur. Borçlarımız ertelendi ama tarlaya ekeceğimiz tohumu bile çıkartamayacağız” ifadelerini kullandı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”