30. VAKIFLAR HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

30. VAKIFLAR HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

583 HAYRAT, BİN 855 AKAR OLMAK ÜZERE TOPLAM 2 BİN 438 VAKIF GAYRİMENKULÜ BULUNMAKTADIR

Vakıflar Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle start alırken törende konuşan Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, “Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluğundaki Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde 583 hayrat, bin 855 akar olmak üzere toplam 2 bin 438 adet vakıf gayrimenkulü bulunmaktadır” dedi.
29. Vakıflar Haftası kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç tarafından çelenk konuldu. Vakıf çalışanlarının da katıldığı törendi Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından konuşan Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, 30 yıldır yurt çapında coşku ile kutladığımız vakıf haftalarında gösterilerin faaliyetler ve ortaya konulan düşünceler bir taraftan vakıf hizmetlerini tanıtmakta, diğer taraftan da biz çalışanlara ışık tutmaktadır. Vakıf Haftaları kutlanırken her yıl vakıf hizmetlerinin ağırlıklı yapıldığı bir konu tema olarak seçilmekte ve seçilen tema toplantılarda, açık oturumlarda, konferanslarda anlatılmaktadır. Geçen yıllarda seçilen sağlık yılı, çevre yılı, su yılı ve eğitim yılı anlatılmıştır. Bu yıl vakıf medeniyetinde şehircilik veya vakıf ve şehir konusu seçilecek” diye konuştu.
Türkiye genelinde 20 bin eski eserin sorumlusunun Vakıflar Genel Müdürlüğünün olduğunu belirten Genç, “Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluğundaki Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde 583 hayrat, bin 855 akar olmak üzere toplam 2 bin 438 adet vakıf gayrimenkulü bulunmaktadır. Bunların 600 adedi tescilli eski eserlerdir. Ayrıca Türkiye genelinde 2012 yılı sonuna kadar son 5 yılda onarım ve restorasyon yapılan eski eser sayısı yaklaşık 4 bin adettir” ifadelerini kullandı.
Genç yaptığı konuşmanın ardından vakıf çalışanları ile birlikte Vali Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Şerif Yılmaz, “Vakıflar bizim kültürümüzün temel taşlarından bir tanesi. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde özellikle Anadolu’da ön plana çıkmıştır. Bugün kamu hizmetleri olarak yaptığımız hizmetlerin büyük bir kısmı vakıflar marifeti ile yapılmış. Bugün sivil Toplum Kuruluşlarının yapmaya çalıştığı hizmetlerin yine büyük bir kısmı vakıflar aracılığı ile yapımlı. Bugün tarihten gelen eserlerin büyük bir kısmı yine vakıf eserlerdir” dedi.
 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı