33 ASKERİMİZİN ŞEHİT EDİLDİĞİ SALDIRIYA ‘LANET’ OKUNDU

33 ASKERİMİZİN ŞEHİT EDİLDİĞİ SALDIRIYA ‘LANET’ OKUNDU

İDLİB SALDIRISINA KAYSERİ’DEN KINAMA

İdlib’de rejim unsurları tarafından alçakça yapılan hava saldırısı sonucu şehit edilen askerlerimiz için Kayserili yöneticiler, Belediye Başkanları ve kamu kurum kuruluşları ile oda başkanlarından kınama mesajları yayımladı.

 

Büyükkılıç, Cuma Namazı çıkışında 33 şehidimiz andı ve milletimize baş sağlığı diledi

GÜN BİR VE BERABER OLMA GÜNÜ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 33 kahramanın şehit olması nedeniyle büyük bir acı içerisinde olduklarını ifade ederek, şehitlerimize rahmet gazilerimize şifa temennisinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, bugünleri birlik beraberlik içerisinde dayanışmayla aşacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ayşe-Ahmet İnci Camisi'nde kıldığı Cuma Namazı çıkışında İdlib’deki hain saldırıya değindi. Büyük bir acı içinde olduğumuzu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “33 yavrumuz, canımız, kahramanımız şehit oldu. Acımız büyük. Camilerde hatimler indirildi ve yapılan dualarla şehitlerimizi yad ettik. Tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

33 şehidimiz arasında Kayseri’nin Develi ilçesinden bir şehidimizin de bulunduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Ailesine sabır diliyoruz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Gün bir ve beraber olma günü. Acılarımızı paylaşma ve dayanışma günü. Cenabı Allah sabır versin” diye konuştu.

KURUM BÜLTENİ

PALANCIOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Başkan Dr. Palancıoğlu mesajında şu açıklamalara yer verdi:

"Dün Regaip Kandili gibi mübarek bir gecede aldığımız haberle ciğerimiz yandı. Türkiye’nin milli güvenliğini sağlamak üzere İdlib’de görev yapan askerlerimize, rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda 33 askerimiz şehit oldu. Hepimizin gözü yaşlı, acımız çok büyük. Bu millet her zorluğu birlik ve beraberlikle aşabilecek güçtedir. Kim hangi hainliği yaparsa yapsın, Türk milletini güvenliğinden, egemenliğinden mahrum bırakamayacak, eninde sonunda hüsrana uğrayacaktır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine kasteden her türlü terör örgütünün kökü kurutulacaktır. Tek yürek tek bilek olmamız gerekiyor. Bütünleşip, kenetlenmemiz gerekiyor. Bu kapsamda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim. Milletimizin ve devletimizin başı sağ olsun."

ÇOLAKBAYRAKDAR: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İdlib’de rejim unsurları tarafından alçakça yapılan hava saldırısı sonucu şehit edilen askerler için bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; “İdlib’den gelen haberler yüreğimizi dağladı. Milletimizin başı sağolsun! Rabbim ordumuzu korusun.” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar mesajında; şu ifadelere yer verdi: “Kahraman Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, Türk Milleti'ne ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu hain saldırıları yapan rejimi ve destekçilerini nefret ve şiddetle kınıyorum. Devletimiz, hain saldırıya karşı anında misliyle karşılık verdi ve vermeye de devam ediyor. Rabbim inşallah bu topraklarda yaşayan Türk Milletine bir daha şehit acısı yaşatmasın. Biliyoruz ki; ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ İşte bu düsturla bin yıldır bu toprakları vatan yapan aziz milletimiz, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için canları pahasına düşmanlara, teröristlere, vatan hainlerine dur demiştir. Rabbimden duamız; bir daha böyle kara bir günün yaşanmamasıdır. Düşman, hain planlar içinde olsa da bizler, birlik ve beraberlik içerisinde her zaman devletin bekası, vatanın bütünlüğü ve milletin birliği için tek yürek olarak yaşamaya devam edeceğiz. Yapılan bu hainlikleri ise asla unutmayacağız. Kahraman Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim, ordumuzu muzaffer eylesin. Mehmetçiklerimizin ayağına taş değdirmesin.”

BAŞKAN MUSTAFA YALÇIN: BİR OLMA VAKTİDİR

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İdlib’de şehit olan kahraman askerlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

“Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde devletimiz, milletimiz ve vatanımız için bir olma vaktidir” diyen Başkan Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu metne yer verdi: “İdlib’de şehit olan kahraman askerlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Büyük Türk Milletinin başı sağ olsun.”

Başkan Yalçın mesajını “Allah ordumuzu muzaffer eylesin.” diyerek tamamladı.

BÜYÜKSİMİTCİ: ŞEHİTLERİMİZİN MEKANI CENNET OLSUN

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyüksimitci, Suriyeİdlib’de rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında şehit olan Mehmetçiklerimiz için başsağlığı mesajı yayınladı.

Başkan Büyüksimitci mesajında, “Suriye’den gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Yüreklerimizi yaktı. Vatan için şehadete eren kahramanlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun” dedi.

Devletimizin ve ordumuzun her daim yanında olduklarını açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Biz devletimizle milletimizle bir ve beraber oldukça aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Devletimizin hainlere gereken cevabı en kısa sürede vereceğinden hiç şüphemiz yoktur. Biz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada devletimizin ve ordumuzun sonuna kadar yanındayız. Allah bizleri her türlü badirelerden korusun. Ordumuzu muzaffer eylesin inşallah” diye konuştu.

 

DEĞİRMENCİ: İDLİB’TE YILANIN BAŞI DERHAL EZİLMELİDİR

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “İdlib’te sözün bittiği yerdeyiz. Devletimizin alacağı her kararın, ordumuzun vereceği her mücadelenin sonuna kadar arkasındayız. Askerlerimizi şehit eden katillerin artık sonu gelmiştir. Ne Rusya’nın ne de Amerika’nın bölgemizdeki kanlı hesaplarına bakılmadan yılanın başı bir an evvel ezilmelidir” açıklamasında bulundu.

Suriye’nin İdlib kentinde askerlerimizin şehit edilmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Türk milletine ve şehit ailelerine baş sağlığı dileyerek, şehitlerin kanlarının yerde bırakılmaması için tüm askeri seçeneklerin masaya yatırılarak, bir an önce şehitlerin intikamının alınması gerektiğinin altını çizdi.

Türk askerinin Suriye İdlib'te insanlık dramını engelleyen ve sınır boylarımızın güvenliğini sağlayan bir anlayışla orada bulunduğunu kaydeden Değirmenci, “Milyonlarca Suriyeliyi misafir eden Türkiye gibi bir ülkeye reva görülen askerlerinin şehit edilmesi ise bundan sonra konuşacak bir şey kalmamış demektir. Başta Esad haini olmak üzere diğer eli kanlı katillere yaptıkları aşağılık saldırının bedeli canlarıyla ödetilmelidir. Ucu kime dokunursa dokunsun, bedeli ne olursa olsun, bu alçak saldırının hesabı en ağır şekilde sorulmalıdır” açıklamasında bulundu.

“Bölgede gözünü para ve petrol hırsı bürümüş küresel güçlerin artık ne dediğinin bir önemi kalmamıştır” diyen Değirmenci, “Sivilleri bombaların altından çekip çıkaran, her daim masada uzlaşı çabası sergileyen Türkiye, bu süreçte tüm ülkeler tarafından yalnız bırakılmıştır. Yaşadığımız acılara kör ve sağır olanlara da bu süreçte gerek sınır kapılarımızın milyonlarca mülteciye açılmasıyla gerekse diplomasi yoluyla iyi bir ders verilmelidir” ifadelerini kullandı.

“GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR”

Suriye meselesinin artık günlük siyaset malzemesi olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Değirmenci, “Tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Suriye’de yaşananları birlik ve beraberlik içerisinde ele almalıdır. Gün milletimizle birlikte bir ve bütün olma günüdür. Çünkü oynanan oyunların, yapılan hesapların büyüklüğünden düşmanlarımızın sinsiliğini artık kavramamız gerekiyor.” diye konuştu.

HÜSEYİN PER: ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREĞİMİZİ DAĞLADI

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, İdlib’’te Şehit olan askerimizin acılarıyla bütün Türkiye’nin yasa boğulduğunu ve bu askerlerimizin intikamının biran önce alınması gerektiğini söyledi.

Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, “Katil Esed ve hamisi Rusya’nın birlikte hareket ederek her biri birbirinden kıymetli vatan evlatlarımızı Şehit ettiler. Bu kabul edilemez bir durumdur. Kahraman Türk Ordusuna yapılan bu alçak saldırı tüm Türkiye’yi derinden yaralamıştır. Askerlerimiz gereken cevabı vermiştir ancak yeterli değildir. Bir Türk askerinin tırnağı kadar değeri olmayan Esed ve destekçilerine en ağır şekilde cevap verilmesi en büyük beklentimizde” dedi.

“Gün birlik günüdür” diyen Başkan Hüseyin Per, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 “ Şu an siyasi çekişmeleri ve fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak dünyaya güçlü mesaj verilmesi gerekir. Gün birlik günüdür. Milli Güvenliğimiz söz konusu olunca bizim için geriye kalan mevzular teferruattır. Bu yüzden Devletimizin her zaman olduğu gibi yanındayız. Devletimizi ve Türk Ordumuzu yıpratacak kara propagandalara itibar edilmemeli ve özellikle sosyal medyadan yapılan paylaşımlara dikkat edilmelidir. Son olarak, Şehit olan Mehmetçiklerimize Yüce Allah (cc) rahmet yaralı askerlerimize acil şifalar dilerken, askerlerimizin ailelerine sabır dilerim. Türk Milletinin başı sağolsun.”

BAŞKAN AKSOY: RABBİM ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, İdlib’de rejim unsurlarının hain hava saldırısı sonucu şehit edilen 33 askerimiz için bir mesaj yayınladı. Aksoy, “Ardı ardına gelen acı haberler yüreğimizi yaktı. Milletimizin başı sağolsun, Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin” ifadelerini kullandı.

Türk askerlerine yönelik hain saldırıda rejim unsurlarına destek verenleri şiddetle kınadığını belirten Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy: “Şehadet şerbeti içen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, acılı aileleri ve Milletimize baş sağlığı diliyorum. Devletimiz sabaha kadar bu hain saldırıya karşı misliyle karşılık verdi.  Askerimize yönelik yapılan hain saldırıda rejim unsurları ve onları destekleyen güçleri şiddetle kınıyorum. Allah bir daha yüce Türk Milleti’ne böyle acılar yaşatmasın. Devletimizin bekası için dün olduğu gibi bugünde birlik olmamız gerekiyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”