36. ULUSLARARASI ÂŞIK SEYRANİ

36. ULUSLARARASI ÂŞIK SEYRANİ

KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİNDE MUHTEŞEM FİNAL

Develi Belediyesinin en önemli etkinliklerinden olan ve bu yıl 36.´sı düzenlenen Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali, usta saz ve söz sanatçısı Uğur Işılak´ın Seyrani´nin şiirlerinden oluşan albümün galasıyla sona erdi.

2-3-4 Ağustos tarihleri arasında birbirinden güzel etkinliklerin yapıldığı festivalin son günü etkinlikleri Develi Cumhuriyet Meydanında Âşık Seyrani anısına düzenlenen güreş müsabakalarıyla başladı. Müsabakalara katılan genç pehlivanlara ve antrenörlere katılım belgesi takdim eden Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ata sporunu yaşatmak ve sevdirmek adına hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Halk oyunları gösterilerinin ardından üç gündür festivale renk katan TÜRKSOY teşkilatının Kazak ve Özbek halk dansları yine Develililere görsel bir şölen yaşattı. Kazakistan´ın en önemli sanatçılarından olan Lara´nın Kazak, Özbek ve Azeri türkülerini seslendirdiği konserin ardından Başkan Cabbar her sene Develi´ye gelerek Seyrani Festivallerine desteklerinden dolayı TÜRKSOY ekibine teşekkürlerini ileterek katılım belgesi ve Türk Bayrağı hediye etti.

TÜRKSOY ekibinin gösterilerinin ardından Azeri halk sanatçısı Elmeddin Memmedli sahne alarak Develililere Azerice türküler ve şiirler seslendirdi. Sahne performansıyla Develililerin büyük beğenisini kazanan Elmeddin Memmedli iki devlet bir millet olan Azeri-Türk dostluğunun bir göstergesi olarak Seyrani Festivali için Develi´de bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu belirtti. Başkan Cabbar, davete icabet ederek Azerbaycan´dan gelen Memmedli´ye teşekkürlerini ileterek Türk Bayrağı ve kilim hediye etti.

2. Yöresel El Ürünleri ve Lezzetler Standında ve çocuklara yönelik aktivitelerin yapıldığı alanda patlamış mısır ve pamuk şekerinin ikram edildiği; ayrıca Kayseri Acıbadem Hastanesinin İlçemiz vatandaşlarına sağlık desteğinde bulunduğu 36. Uluslararası Âşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali´nin sonunda ülkemizde ve ilçemizde sazıyla, sözüyle, şiirleri ve beyefendi kişiliğiyle büyük takdir toplayan usta sanatçı Uğur Işılak sahne aldı. Develi Belediyesinin katkılarıyla Seyrani2nin on şiirini besteleyen ve bestelediği eserlerin bir kısmını Develililerle paylaşan Işılak ayrıca Seyrani üzerine yaptığı kapsamlı araştırmalar sonucunda edindiği bilgileri de Seyrani´nin daha iyi tanınması adına Develililerle paylaştı. Sadece Seyrani´nin değil ülkemizin yetiştirdiği Abdurrahim Karakoç, Aşık Veysel gibi üstatların da eserlerine konserinde yer veren Uğur Işılak Develililere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Seyrani´nin genç kuşaklara tanınması için Uğur Işılak´la Develi Belediyesinin ortak çalışması sonucu ortaya çıkan Seyrani Albümüyle 36. Uluslararası Âşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali´nin taçlandığını belirten Başkan Cabbar Uğur Işılak´a Develililer ve şahsı adına teşekkürlerini ileterek kilim ve Türk Bayrağı hediye etti. ?Bu güzellikleri Develi´de yaşatan ve bizlerin sizlerle buluşmasına vesile olan Başkanımız Mehmet Cabbar´a bir kez daha teşekkür ediyorum? diyerek sözlerini noktalayan Işılak, Seyrani´ye sahip çıkmalarından dolayı da tüm Develililere teşekkürlerini iletti.

Radyo ve Televizyon sunucusu Fatma Beyza Gündoğan´ın sunuculuğunu yaptığı festivalin sonunda programın hazırlanmasında Develi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne özellikle teşekkürlerini ileten Başkan Cabbar ?Festivalimizin kazasız belasız nihayete ermesinde polisimize, zabıtamıza, elektrikçilerimize, temizlik görevlilerimize ve tüm Belediye personelimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, daha nice böylesi güzel programlarda sizlerle buluşmayı temenni ediyorum. Üç gün boyunca alanımızı hıncahınç doldurarak bizlere ve Seyranimize olan muhabbetinden dolayı tüm hemşerilerimi tebrik ediyor, hayırlı geceler diliyorum? açıklamalarında bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi