37. ANADOLU ODALARI PLATFORM TOPLANTISI

37. ANADOLU ODALARI PLATFORM TOPLANTISI

AK PARTİ GEN.BŞK.YRD. ÖZHASEKİ: “DEĞİSİMİ ISKALAMAMIZ GEREK”

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen 37. Anadolu Odaları Platform Toplantısı'na onur konuğu olarak iştirak eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, her alanda yaşanan hızlı değişime dikkat çekerek "Zamanımıza ve günümüze damgasını vuran en önemli olgu değişim olgusu. Bu değişim çok boyutlu. Aklınıza gelebilecek her bir alanda değişim var. Bu değişimi ıskalamamamız gerekiyor "değerlendirmesinde bulundu.

37. Anadolu Odaları Platform Toplantısı Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın ev sahipliğinde kentteki bir otelde gerçekleştirildi… AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da onur konuğu olarak iştirak ettiği toplantıda Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği – TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ‘ da hazır bulundu.

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki dünya genelinde meslekler dahil birçok alanda çok hızlı bir değişim yaşandığını ve bunu takip etmenin giderek zorlaştığını hatırlatıp, gelişmeleri yakından izlemek gerektiğinin altını çizerek "Zamanımıza ve günümüze damgasını vuran en önemli olgu değişim olgusu. Zamanımızda çok hızlı bir değişim var. Bu değişim çok boyutlu. Biz bunu hepimiz tüm Türkiye olarak ıskalıyoruz. Aklınıza gelebilecek her bir alanda değişim var. Özel yaşamınızdan başlayın, siyaset arenasına kadar bir değişim var. Mesleklerimizde de var ve çok hızlı olarak devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında ticaretin de başka bir boyuta taşındığını, artık insanların ihtiyaçlarını e-ticaret platformlarından karşıladıklarını vurgulayan Özhaseki "Bizler bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Çocukluğum bağlarda geçti. Emin olun bin yıl önce gelen ecdadımızın yaşadığı yaşantı, benim çocukluğumda bağlardaki yaşantının aynısı. Kuyudan su çekiyorduk, atla eşekle gidip geliyorduk. Elektrik yoktu. Son 10-20 yıl içinde her şey o kadar değiştiki yetişmek mümkün değil. Torunlarımızın yaptığına biz yetişememeye başladık. Bu değişimi ıskalamamamız gerekiyor. Şimdi yeni bir şey daha var. Her yerde çarşılar kapanıyor, iş e-ticarete doğru dönüyor. Çok hızlı bir değişimin olduğu ortamda biz hala eski kafa ve mantıkla devam edersek işimiz hakikaten zor olur. Böyle bir değişimi ıskalamanın ülkeye getireceği zararları hepimizin bilmesi lazım." İfadesini kullnadı.

Toplantının bir diğer önemli ismi Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği -TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu da özellikle fatura alanında elektronik dönüşümün yaşandığını, bu sürecin temel uygulayıcılarının mali müşavirler olduğunu kaydetti.

Sözlerinin sonunda bu dönüşümde oda olarak üyelerin eğitimi için çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Kartaloğlu, "Bu anlamda ellerini her zaman taşın altına koyuyorlar ama bu süreçte başkalarının da ellerini taşın altına koymaları lazım. Özellikle ticaret, sanayi ve esnaf odalarını göreve davet ediyoruz. Elektronik dönüşüm kapsamında 1 Ocak itibarıyla 5 bin liranın üzerindeki tüm faturaların elektronik ortamda düzenlenmesi gerekiyor." İfadesini kullandı.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da