3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJLARI

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJLARI

HER İNSAN ENGELLİ ADAYIDIR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Vali Şehmus Günaydın başta olmak üzere, belediye başkanları ve kurumlardan mesajlar yayınlandı.

 

 

VALİ GÜNAYDIN’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

HER İNSAN ENGELLİ ADAYIDIR

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın yayınladığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında; "Engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstündedir" dedi.

"Engelli vatandaşlarımızın toplum hayatına katılımlarını üst seviyeye taşımak, sorunlarına dikkat çekmek ve bu sorunların ortadan kaldırılması için toplumsal bilinci artırmak hedefi ile 3 Aralık Günü tüm dünyada 'Dünya Engelliler Günü' olarak kabul edilmiştir" diyerek sözlerine başlayan Vali Günaydın mesajında; "Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar, sadece kendileri ve ailelerinin değil tüm toplumumuzun ortak sorumlulukla çözmesi gereken sorunlardır. Bu nedenle toplum olarak doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırıp sosyal hayata katılmaları konusunda azami gayret göstermeliyiz. Bir ülkenin engelli vatandaşlarına yönelik ortaya koyduğu eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesi sosyal devlet olma yolunda önemli bir göstergedir. Son yıllarda ülkemizde her alanda gördüğümüz gelişmeyi, engelli vatandaşlarımıza sağlanan haklar ve hayatı kolaylaştırıcı düzenlemelerde de görüyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstündedir. Bugün sporda, kültür alanında, bilim hayatında ortaya koydukları ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız. Engelli kardeşlerimin desteklenmeleri halinde toplumsal hayata katılım ve başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerinden dolayı, büyük mutluluk duyduğumu da ifade etmek istiyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engellerin olmadığı bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en içten sevgi ve saygılarımı sunarım" ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Büyükkılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında her insanın gönlüne girmek için çalıştıklarını söyledi

"GÖNÜLLERDE ENGEL OLMASIN"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını söyledi. Başkan Büyükkılıç, fiziki her engelin aşılabileceğini belirtti ve “Önemli olan gönüllerde engel olmasın” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gönül kapılarını alabildiğince açan bir belediye anlayışına sahip olduklarını dile getirdi. Gönül belediyeciliğini en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Her gönlü kazanmaya ve hiçbir bireyi kırmamaya özen gösteriyoruz. Gönül kapılarımızı sonuna kadar açarak, ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan herkese hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu anlamda doğuştan ya da sonradan meydana gelen kaza ya da hastalıklarla farklı engellerle yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımızı çok daha fazla önemsiyoruz. Onların mümkün olduğunca engelsiz bir hayat sürmesi her zaman önceliğimiz olmuştur” dedi.  

Bugüne kadar tüm engel gruplarının üye oldukları derneklerle işbirliği ve uyum içinde çalıştıklarını, bireysel ya da toplu halde ziyaretlerle engellilerimizin sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Engellilerimizden gelen taleplere her zaman öncelik verdik. Onların karşılaştıkları engelleri kaldırmak, şehrimizi engelsiz bir kent haline getirmek için çalıştık, çalışıyoruz. Ayrıca, engellilerimizi daha fazla sosyal hayatın içerisine dahil etmek için projeler geliştiriyoruz. Çünkü hiçbir engel başarılı olmaya, hayatı daha kaliteli yaşamaya engel değil. Dünya ve ülkemiz bunun örnekleriyle dolu. Doğuştan ya da sonradan çeşitli fiziki engeller oluşabilir. Hepimiz inanan insanlarız ve bunu Allah’ın takdiri olarak görüyoruz. Önemli olan gönüllerimizde engel olmasın. Fiziki engeller her zaman aşılabilir; ama gönüllere konulan engelleri aşmak hiç de kolay olmaz” diye konuştu.

Kayseri’deki engellilerimizin eğitimi ve rehabilitasyonu için Engelsiz Yaşam Merkezi yapımını hızla sürdürdüklerini de ifade eden Başkan Büyükkılıç, Türkiye’nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi’ni şehrimize kazandıracaklarını söyledi. Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelsiz Çocuk Evi gibi projelerin devam edeceğini de dile getiren Başkan Büyükkılıç, engelsiz bir hayatın herkesin hakkı olduğunu kaydetti. 

 

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR:

"ENGELLİLERLE BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN BERABERİZ"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında; eğitimden sanata spordan kültüre hayatın her alanında engelli vatandaşlara destek olduklarını ifade ederek, “Hizmetlerimizle sadece özel günlerde değil, her gün onlarla birlikte oluyoruz” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm engellilerin önündeki engelleri kaldırma gayreti içinde olduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, onların toplumsal hayatta daha aktif bir şekilde yer alabilmeleri için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: “Kocasinan Belediyesi olarak bizler bir gün değil her gün engellilerle beraberiz. Devletimizin engellilere sunmuş olduğu hizmetleri bizler de daha ileri seviyelere taşıyoruz. Onların hayat standartlarını yükseltmek için elimizden geldiğince yoğun çaba sarf ediyoruz. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere onlara yönelik düzenlediğimiz etkinliklerle her zaman yanlarında oluyoruz. Unutulmamalıyız ki; hepimiz birer engelli adayıyız. Bundan dolayı Kocasinan’ımızı daha da yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah her şey daha güzel olacak.”

Başkan Çolakbayrakdar, “Değerli hemşehrilerim 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sevdiklerinizle beraber sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

BAŞKAN YALÇIN'DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

YALÇIN: “ENGELLERİ AŞIYORUZ”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, engellilerin kendilerine sunulan imkanlar neticesinde birçok alanda büyük başarılara imza attığına dikkat çekti ve bunun da toplumdaki yerlerinin sağlamlaşması yolunda olumlu gelişmelere vesile olduğunu söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Başkan Yalçın, engellilerin toplum içerisindeki yerlerinin istenilen seviyeye ulaşması için herkese görevler düştüğünü ifade ederek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli haklarının ve sorunlarının enine boyuna tartışıldığı ve onların günlük yaşamlarını kolaylaştırma yolunda adımların atıldığı çalışmalara vesile olmasını diliyorum. Bizler belediyeler olarak günlük hayatın içine çekecek proje ve hizmetler geliştirip şehri onlara göre dizayn ederken tüm diğer kamu kurum ve kuruluşları ile toplumsal oluşumlar da kendi üzerlerine düşün görevleri bihakkın yerine getirmelidir. Bugün engelli kardeşlerimizin kendilerine sunulan imkanlar neticesinde başta spor olmak üzere eğitim kültür, sanat ve diğer birçok alanda hem yurt içinde hem de dünya çapında önemli başarılara imza attığını görüyoruz. Bu başarılar, birer fert olarak onların toplum nezdindeki yerlerini sağlamlaştırırken bizlerin de göğsünü kabartıyor. Son olarak Portekiz’de düzenlenen Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası’nda Talha Ahmet Erdem ve Doğukan Coşar, dünya şampiyonu olarak bunu birkez daha ispatladılar. Hem kendilerini tebrik ediyorum hem de tüm engelli kardeşlerimizin gününü kutluyorum” dedi.

 

İL BAŞKANI ÇOPUROĞLU’DAN ‘3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’ MESAJI

Çopuroğlu mesajında, Dünya Engelliler Günü'nün, toplumda bulunan engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve onların sorunlarını daha iyi anlayabilmek için Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında ilan edildiğini belirtti.

Çopuroğlu, AK Parti'nin engelli bireyler için hayatlarını kolaylaştırabilmek ve hayat şartlarını daha iyi hale getirebilmek için birçok kanun teklifini meclise getirip kanunlaştırdığını kaydetti.

 

KAYSERİ ŞEKER’DEN 121 PERSONELE ENGELLİLER GÜNÜ İZNİ

AKAY: “HAYATA ONLARIN GÖZÜYLE BAKMALIYIZ”

Kayseri Şeker’in Kayseri, Boğazlıyan ve Turhal Şeker Fabrikalarında 2019-2020 kampanya döneminde toplam 121 engelli personel çalıştırarak engelli istihdamına katkı sağladığı ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kayseri, Boğazlıyan ve Turhal Şeker fabrikalarında çalışan engelli personele izin verildiği belirtildi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlarımızın toplumun bir parçası olduğunu, hatta onların yakaladığı başarıların birçoğumuz için halen ulaşılması çok zor bir noktada olduğunu belirterek, öncelikli olarak zihinlerdeki önyargı engelinin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Engelli olmanın, kimsenin elinde olmadığının da altını çizen Akay, bir gün her insanın başına gelebilecek kazaların, birçoğumuzun bedensel engelli olmasına neden olabileceğini, bu durumla karşılaşmadan önce kendimizi onların yerine koyup, hayata onların gözüyle bakabilmenin artık bir zaruret olduğunu belirtti.

Akay, açıklamasına şöyle devam etti:

“Yaşadıkları bedensel ve duyusal engellere rağmen hayatlarını, ekonomik ve sosyal yaşantılarını hatta toplumdaki varlıklarını devam ettirme konusunda büyük mücadele veren engelli vatandaşlarımızın, toplumdaki diğer bireyler kadar eşit haklardan faydalanabilmesi için hepimize ayrı ayrı görevler düşmektedir. Bu görevler kişilere olduğu kadar, kurum ve kuruluşlara da bir takım sosyal sorumluluklar getirmekte, bu sorumlulukların yerine getirilebilmesi için de hayata, onların penceresinden bakabilmeyi denememiz gerekmektedir. İşte tüm bu toplumsal vazifelerin yerine getirilmesi ile elde edilecek yegâne başarı; engellerin ortadan kaldırılması olacaktır. Engelleri görmezden gelmek, onları işlerimize mani olan insanlar veya başarı beklemeksizin yaşamlarını sürdüren insanlar olarak görmek, en büyük engeldir. İşte asıl konu da; zihinlerdeki bu engeli ortadan kaldırabilmektir. Biz Büyük Kayseri Şeker ailesi olarak bünyemizde birlikte çalıştığımız 121 engelli çalışanımız ile çok daha iyi noktalara ulaşacağımızdan hiçbir şüphe duymadık. Biz de Kayseri Şeker Fabrikası ailesi olarak onların bu önemli gününde yalnız olmadıklarını ifade edebilmek adına, kendilerini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle izinli olarak sayıp, bu önemli günlerinde sevdikleri, aileleri ve bu günün kutlanması gereken tüm alanlarda, duygularına ortak olmayı kararlaştırdık. Tüm engelli kardeşlerimizin bu önemli gününü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.”



Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti