3. GİLABORU VE CEVİZ FESTİVALİ YAPILDI

3. GİLABORU VE CEVİZ FESTİVALİ YAPILDI

Yöresel Kültür ve Sanat etkinliklerine büyük önem veren Melikgazi Belediyesi, Gesi - Gilaboru ve Ceviz festivaline ev sahipliği yaptı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilin festivalde Koramaz Vadisi’ni dolduran binlerce vatandaşa etli pilav, Gilaboru ve

            Melikgazi Belediyesi Tarafından gerçekleştiren 3. Gilaboru ve Ceviz Festivali, Gesi Güneyler Mahallesi, Karamaz Vadisi’nde yapıldı. Etkinlikler Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının mini konseriyle başladı.
            Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiğimiz Gilaburu ve Ceviz Şenliği büyük ilgi görmektedir. Özellikle bu gün “Gesi Günü” ilan edilmiş olup, şehir dışında bulunan Gesili hemşerilerimiz uzun yollar kat ederek memleketlerine gelmektedir. Birçok ilden Gesili’nin buraya bu festival için geldiklerini öğrendim. Bu beni mutlu etti. Biz bir taraftan Anadolu kültürünü tanıtmaya yaygınlaştırma çalışırken, diğer taraftan birlik ve beraberlik içerisinde olmamıza da vesile oluyoruz.” dedi.
            Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Gesi’nin ceviz ve gilaburusu, Erkilet’in kedi bacağı, Hisarcı’ğın kirazı, Gömeçin fasulyesi ile ilin dört bir tarafından yöresel doğal ürünlerin ön planı çıktığını belirterek Kayseri’nin yöresel zenginliği, kültürel ve doğal güzelliği ile Anadolu’nun yıldızı olduğunu söyledi.
    Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi olarak rutin işlerin dışında şehrin geleceğine de yatırım yaptıklarını söyledi. Abdullah Gül üniversitesi ve Erciyes Master planının Kayseri için çok şey ifade ettiğini belirten Özhaseki, “Erciyes Türkiye’nin tek kayak merkezi olacak” dedi.
     AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’de konuşmasında birlik beraberliğe vurgu yaparak çok yönlü bir şenlik gerçekleştirildiğini hem Gesililerin bir araya gelerek hasret giderdiğini, hem yörenin ünlü ceviz ve gilaburusun tanıtıldığını kaydetti.
     Gilaboru kelimesinin telaffusunda biraz zorlanan Vali Şerif Yılmaz ise konuşmasında festivallerin birleştirici ve kaynaştırıcı özelliği üzerinde durdu.
     Protokol konuşmaların ardından vatandaşlar ve halk oyunları ekipleri halay çekerek şenliğin tadını çıkardılar.
    Şenlikte Melikgazi Belediyesi tarafından binlerce vatandaşa etli pilav, Gilaboru suyu ve ceviz ikramında bulunuldu.

 



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti