3.KEZ AÇILAN KİTAP FUARINA 700 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

3.KEZ AÇILAN KİTAP FUARINA 700 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ

Büyükşehir Belediyesince 3.kez tertiplenen ve 20 Ekime kadar açık kalacak olan Kayseri Kitap Fuarı kapılarına ziyaretçilerine açtı. 700 bin ziyaretçi hedefi ile kapılarını ziyaretçilere açan kitap fuarının açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç,?Her sene daha fazla katılımcı, daha güzel bir organizasyonla sizlerin huzuruna çıkmaya çalışıyoruz. Kitap okumayı önemseyen ve bu çerçevede kütüphaneler zinciri oluşturmaya çalışan bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdürüyoruz? değerlendirmesinde bulundu?

11-20 Ekim Tarihleri arasında açık kalacak olan 3. Kayseri Kitap Fuarının açılış törenine Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Milletvekili Taner Yıldız, MHP Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, ilçe belediye başkanları, yazarlar, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Fuarın açılışında konuşan SunFuarcılık Başkanı Mehmet Saçmacı, üçüncüsünü düzenledikleri kitap fuarında hedeflerinin 700 bin ziyaretçi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti. ?Sun Fuarcılık olarak Kayseri 3. Kitap Fuarını Büyükşehir Belediyemizin manevi destekleriyle gerçekleştirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşamaktayız. 11-20 Ekim tarihleri arasında açık kalacak fuarımızda hedefimiz 700 bin ziyaretçi ve 5 milyon kitabı Kayseri ve çevre illerdeki okuyuculara buluşturmaktır. Bu arada Barış Pınarı Harekâtında sınır ötesinde olan Mehmetçiklerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Şehitlerimizin de mekânları cennet olsun.?

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise ?Her sene daha fazla katılımcı, daha güzel bir organizasyonla sizlerin huzuruna çıkmaya çalışıyoruz. Kitap okumayı önemseyen ve bu çerçevede kütüphaneler zinciri oluşturmaya çalışan bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi ve ekledi:

?Büyükşehir Belediyesi olarak kitabı elbette ki çok önemseyen okumayı çok önemseyen ve bu anlamda da kütüphaneler zinciri oluşturmaya çalışan bir yaklaşım içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şükrü Karatepe başkanımızın Gevher Nesibe Kütüphanesi diye bir camiinin altında başlatmış olduğu hamleyi şimdi biz değişik kütüphaneler açmak suretiyle ve yine eklemeler yapmak suretiyle çalışmaları sürdürüyoruz. Hatırlanacağı üzere Belediyemizin hemen yanındaki 800 kişilik bir kütüphanemiz ardından Belsin´de ki kütüphanemiz şimdi İldem bölgesindeki kütüphanemiz ve Meryem Ana Türbesi olarak bilinen geçmişteki şimdi de HZ. Meryem Şehir Kütüphanesi olarak tanımladığımız 24 saat hizmet verecek kütüphanemiz ile birlikte çalışmaları sürdürüyoruz. Son süreçte de ilçe belediyelerimiz yapmış oldukları çalışmalarla Mustafa Yalçın başkanımızın yapmış olduğu kütüphaneyi de takdirle burada paylaşıyor ve inşallah da bu çalışmaların devamını diliyoruz. Elbette ki bu çalışmalarla kalmayacağız. 24 saat E-Kütüphaneciliği de önemseyen bir yaklaşımla bu çalışmaları sürdürürken inşallah Kültür Müdürlüğümüzü daha uygun bir yere taşıdıktan sonra orayı da merkezde olmasından dolayı sevgili yavrularımıza en önemli kütüphanelerden birisi olarak hayata geçireceğimiz müjdesini veriyorum?

MHP Milletvekili Baki Ersoy ise konuşmasında şunları söyledi. ?Bu kitap fuarı ilk olarak ilimizde yapıldığında o zaman ben il başkanı olarak görevliydim. Yine bu fuar alanına gelip gezme fırsatı bulmuştum. Gerçekten Kayseri´miz için çok önemli. Biraz önce Sun Fuarcılık Başkanımızın da ifade ettiği üzere 700 bin ziyaretçi 5 milyon kitap rakamlarına ulaşıldı. Bu sayılar çok ciddidir. Bu anlamda bu organizasyonu ilk defa Kayseri´mize getiren geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik beye çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği bulunan herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm yazarlarımıza Kayseri´mize hoş geldiniz diyorum? ifadesini kullandı?

Kayseri´nin sanayisiyle, ticaretiyle, sportif faaliyetleri ve turizmiyle tanındığı bir ortamda aslında dört tane üniversiteye sahip olan Kayseri´mizin eğitim ve okumayla ilgili de ses getirmesi gerekiyor, diyen AK Parti Milletvekili Taner Yıldız ise konuşmasını şöyle sürdürdü. ? Barış Pınarı Harekâtıyla ilgili tüm güvenlik güçlerimizin Allaha emanet bir şekilde gittikleri gibi gelmelerini ve bu harekâtı inşallah ülkemize yakışır bir şekilde tamamlayacaklarına olan inancımızı burada belirtmek istiyorum. Bugün burada kitap fuarımız var. Gençlerimizle, ülkemizin geleceği ile hep beraber buluşuyoruz. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kayseri´nin sanayisiyle, ticaretiyle, sportif faaliyetleri ve turizmiyle tanındığı bir ortamda aslında dört tane üniversiteye sahip olan Kayseri´mizin eğitim ve okumayla ilgili de ses getirmesi gerekiyor. Yapılan çalışmalarda bizim okumayla alakalı alışkanlıklarımızın, hedeflerimizden daha geride kaldığını gösteriyor. Bu duygu ve düşüncelerle burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?

Çocuklara kitap sevgisi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmaları gerektiğini belirten Vali Şehmus Günaydın ise ?Bizler bilgiye ulaşmanın, bilgi sahibi olmanın ülkemizin daha fazla üretmesi için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de bu konu da eksiğimiz olan okuma alışkanlığını çocuklarımıza ve gençlerimize kazandırmak için bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Çocuklarımızı teknoloji bağımlığından ve her türlü zararlı alışkanlıklardan kurtarmanın yolu çocuklarımıza güzel alışkanlıklar kazandırmaktır. İşte bunlardan bir tanesi de çocuklarımıza kitap sevgisini kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Ailelere bu konuda çok önemli görevler düşüyor. Kitap fuarı organizasyonunun Kayserimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum.? diye konuştu

Konuşmaların ardından 3. Kitap Fuarının açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri fuar içerisindeki yayın evlerinin stantlarını gezerken öğrencilerle sohbet ettiler.

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"