4 AYRI SUÇTAN YARGILANAN

4 AYRI SUÇTAN YARGILANAN

CANSEL´İN ÖĞRETMENİ BAYRAM Ö. MAHKEMEDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

SAVCI, ´KİŞİYİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN KILMA´ SUÇUNDAN BAYRAM Ö.´NÜN BERAATINI TALEP ETTİ
Kayseri´de lise öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.´ya cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö., ilk kez hakim karşısına çıktı. Davada, Bayram Ö.´nün tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma 12 Nisan´a ertelendi. Mahkeme heyetine savunma yapan Bayram Ö., çok pişman olduğunu söyleyerek, gözyaşlarını tutamadı.
17 Şubat´ta Melikgazi ilçesi TOKİ Demokrasi Mahallesi´nde bulunan evinde, polis babası M.K.´nin silahıyla başına tek el ateş ederek intihar eden lise son sınıf öğrencisi Cansel Buse K.´nin ölümüne neden olduğu öne sürülen ve tutuklanan öğretmeni Bayram Ö., ilk kez hakim karşısına çıktı. ´Cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma´, ´Müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak´, ´Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik´ ve ´Çocuğun nitelikli cinsel istismarı´ suçlarından Kayseri Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde hakim karşısına çıkan Bayram Ö., mahkeme heyetine savunma yaptı. Kapalı görülen duruşmada sanık Bayram Ö.´nün sürekli ağladığı ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi.
Cansel Buse K. ile sadece bir kere birlikte olduğunu mahkeme heyetine anlatan matematik öğretmeni Bayram Ö. hakkında, cumhuriyet savcısının mütalaasını verdiği ve verilen mütalaada sanığın ´Reşit olmayan çocukla cinsel ilişkiye girme´ ve ´Çocuğun müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak ve teşvik´ suçlarından cezalandırılmasına, ´Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma´ suçundan ise ikilinin kendi isteği ile beraber oldukları gerekçesiyle beraatını talep ettiği öğrenildi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu, avukatların mütalaaya cevap vermek için süre istemesi üzerine duruşmayı 12 Nisan´a erteleyerek, sanık Bayram Ö.´nün tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşmada ayrıca, Cansel Buse K.´nın 3 okul arkadaşı, okul yönetiminden 5 kişi ve sanık Bayram Ö.´nün eşi de tanık olarak dinlendi.
Duruşmanın ardından Cansel Buse K.´nın annesi Mamuriye K., gözyaşlarını tutamazken, baba Mustafa K. bir açıklama yapmadı. Aile avukatı Kamil Avşaroğlu ise, duruşmanın ardından gazetecilere bilgiler verdi. Avşaroğlu, "Duruşma 12 Nisan salı günü saat 13.30´a ertelendi. İddia makamı tarafından mütalaa verildi. Biz de esas hakkında beyanda bulunmak için süre istedik. İfadeler alındı ve 3 öğrenci dinlendi. Okul yöneticileri ve öğretmenlerde dinlenmiş durumda. Bunun haricinde herhangi bir şey yok. 12 Nisan büyük ihtimal karar duruşması olacak. Sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verildi. Savcının mütalaasını şu anda açıklamak istemiyorum. Aynı zamanda ´Reşit olmayan çocukla cinsel ilişkiye girmek´ suçundan cezalandırılması yönünde talepte bulundu" diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı