4 ÜNİVERSİTELİ GENCİN ÖLDÜĞÜ KAZADA

4 ÜNİVERSİTELİ GENCİN ÖLDÜĞÜ KAZADA

OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNE 8 YIL HAPİS

Kayseri´de otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu 4 üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili davada otomobil sürücüsü gence 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Sanık, ?Ben ölen arkadaşlarımı para ile değil, hatır için staja getirip götürüyordum? derken, kazada yaralanan bir genç ise arkadaşından şikayetçi olmadığını söyledi. 

21 Temmuz Kuzey Çevreyolu Kavşağı´nda meydana gelen kazada E.Ç. yönetimindeki 38 ZU 010 plakalı otomobil, yol kenarında park edilmiş Azerbaycanlı sürücü Raim B. yönetimindeki 90 JO 998 plakalı tırın arkasından çarptı. Kazada, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Meslek Yüksek Okulu öğrencisi kazada, otomobildeki Cenk Yoldaş, Sabri Ocak, Ömer Faruk Beyaz ve Ahmet Aslımtürk olay yerinde hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı. Otomobil sürücüsü E.Ç. olay sonrası tutuklandı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık E.Ç. (19), mağdur M.T., şikayetçi S.O., F.B., İ.B., N.A. ve avukatlar katıldı.

Sanık E.Ç., mahkemede ?Araçta 6 arkadaştık, Stajdan çarşıya dönüyorduk. Rampa aşağı inerken hızımı yavaşlattım. Orada radar olduğunu biliyordum. Önümde siyah bir araç ile tır vardı. Selektör yapıp, korna çaldım. Önümdeki siyah araca ve bariyerlere çarpmamak için sağa direksiyonu kırdım. Sonrasını hatırlamıyorum. 110 kilometre hızla gidiyordum. Ben ölen arkadaşlarımı para ile değil, hatır için staja getirip götürüyordum? diye konuştu.

?ARKADAŞIMDAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM?

Ölen gençlerin aileleri sanık E.Ç.´den şikayetçi olurken, mağdur M.T., ?KASKİ´den staj sonrası araçtaydık. 6 kişi vardık. Yokuş aşağı indiğimiz sırada hız 110 üzeriydi. Ben arkada ortada oturuyordum. Arkadaşımdan şikayetçi değilim? dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu otomobil sürücüsü E.Ç.´ye ?taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma´ suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca E.Ç.´nin ehliyetine 1 yıl süre ile el konulmasına karar verdi.


Haber Kaynak : İHA

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi