4 YENİ KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

4 YENİ KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

KAYSERİ´DEN 4 İHRAÇ, BİR GÖREVE İADE VAR ?

Olağanüstü Hal Kanunu´nun 4´üncü maddesine göre, alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan 682, 683, 684 ve 685 sayılı kanun hükmünde kararnameler, Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni kararnamelere göre 367 kişi görevinden ihraç edildi, 2 medya kuruluşu kapatıldı. Kararnameler kapsamında ilimizden de 4 kişi görevinden ihraç edilirken, bir kişi ise görevine iade edildi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2 Ocak´ta toplanan Bakanlar Kurulu´nca Anayasa´nın 121´inci maddesi ile 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu´nun 4´üncü maddesine göre, alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan 682, 683, 684 ve 685 sayılı kanun hükmünde kararnameler, Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 683 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çeşitli kamu kurumlarından 367 kişi ihraç edilirken, 124 kişi de görevine iade edildi. Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnamede, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu´nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı veya irtibatı olan kamu görevlerinin ihraçlarına ilişkin liste yer aldı.
Söz konusu Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu´ndan 3, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu´ndan 2, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı´ndan 1, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´ndan 1, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü´nden 10, İller Bankası´ndan 2, İçişleri Bakanlığı´ndan aralarında vali yardımcısı, kaymakam ve hukuk müşavirlerinin de olduğu 134, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü´nden 23, Türkiye İstatistik Kurumu´ndan 2, Kamu Gözetimi, Muhasabe ve Denetim Standartları Kurumu´ndan 1, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi´nden 2 ve Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 186 kişi görevden ihraç edildi. Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak, haklarında özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek. Kamu görevinden çıkarılan bu kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe veya memuriyetleri alınacak ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilemeyecekler. Ayrıca bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak. Bu kişilerin silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları da iptal edilerek, oturdukları kamu konutları veya vakıf lojmanlarından da 15 gün içinde tahliye edilecekler.
İhraç edilenler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak. Bu kişiler hakkında bakanlıkları ve kurumlarınca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunacak, bildirim üzerine pasaport birimlerince de pasaportları iptal edilecek.
Söz konusu kararnameler kapsamında ihraç edilen 367 kişi arasında yer alan ilimizden de 4 isim ise şöyle listelendi? Özvatan Kaymakamı Uğur Yıldırım, Hekim - İbrahim Latif Doğan,Uzman Doktor Mehtap Özdoğru ve Sağlık Teknisyeni Yasin Savaş?
Öte yandan İncesu İlçesi´nde vaiz olarak görev yapan Halil İbrahim Yeniay ise görevine iade edilen 124 kişi arasında yer aldı?.
Kararnameler ile ayrıca kamu kurumlarının dövizle olan işlemlerini artık Türk Lirası ile yapabilmelerinin önü de açılmış oldu?
HABER: C.ÜSTEN



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor