44 AYDA KOCASİNAN´IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK

44 AYDA KOCASİNAN´IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR 3,5 YILIN MUHASEBESİNİ YAPTIĞI TOPLANTIDA DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, göreve geldiği günden bu yana Yeni Kocasinan için yaptığı hizmetleri sunum eşliğinde anlattı. Daha güzel Kocasinan için gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm projeleri, park ve yeşil alan çalışmaları, sosyal tesisler ve yeni nesil yaşam merkezleri gibi birçok alanda dev projeler yaptıklarını söyledi.

Basın mensuplarını Erciyesevler tesisinde misafir eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 44 ayda yapılan hizmetleri ve yapılacak olan projeleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Yapılan hizmetlerle Kocasinan´ın çehresini değiştirdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ?Göreve geldiğimde ?Yeni Kayseri Kocasinan´da Kurulacak ve Kocasinan; Kayseri´nin Yeni Yüzü Olacak´ diyerek yola başladık. Ben bu şehri, insanımızı seviyorum ve yapmış olduğumuz hizmetlerin karşılığını; her gittiğimiz yerde gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine bütün vatandaşlarımızın memnuniyeti ve güler yüzleri olarak alıyorum. Hizmetlerimize her kesimden vatandaşlarımız büyük bir teveccüh gösteriyor ve bizleri bağrına basıyor. Ziyaret ettiğimiz yerlerde vatandaşlarımız ?Hayallerimizi gerçekleştirdin´ diyerek memnuniyetlerini belirtiyorlar? ifadelerini kullandı.

Her fırsatta mahalle mahalle gezdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?Göreve geldiğim andan itibaren 400 bin nüfuslu ilçemizde yaşayan hemşerilerimizin belediyemizden taleplerini öğrenmek için gece-gündüz, hafta içi-hafta sonu demeden vatandaşlarımızın yanında yer aldık ve her mahallemizin ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler ürettik. Kocasinan´a hizmet edebilmek için ilçemizin önce neye ihtiyacı olduğunu bilmek ve insanları dinlemek gerektiğini biliyorduk. Bundan dolayı merkezdeki ve kırsaldaki tüm mahallelerimizi ziyaret ederek, bölge sakinlerinin talep ve önerilerini dinledik. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Kocasinan´ın tüm mahallelerine gittim. Özellikle ilçe sakinlerimize teknolojik imkanlarla daha hızlı ulaşmak adına hayata geçirdiğimiz Çözüm Merkezi ile 7/24 saat hizmet ediyoruz. Bir yerde herhangi acil yapılması gereken bir durum söz konusu olduğu zaman, ekibimiz hemen müdahale ediyor? diye konuştu.

?YENİ KAYSERİ KOCASİNAN´DA KURULACAK VE KOCASİNAN; KAYSERİ´NİN YENİ YÜZÜ OLACAK?

?Yeni Kayseri Kocasinan´da Kurulacak ve Kocasinan; Kayseri´nin Yeni Yüzü Olacak´ diyen Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümle birlikte yeni bir çehre sunduklarına dikkat çekerek, ?Öncelikli olarak Kentsel Dönüşüm kapsamında kanuni olarak belediyelerin önünü açan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Kentsel Dönüşüm bizim için öncelikli olarak sosyal bir dönüşümdür. Vatandaşın ne tür ihtiyacı varsa kentsel dönüşümle gerçekleştiriyoruz. Dönüşüm alanlarından Ahi Evran Mahallemizde 215 adet ruhsatsız yapı, vatandaşlarımızın rızasıyla yıkıldı. Birinci etap inşaatına başladığımız mahallemizde yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Burada Kayseri´de bir ilk olan Ekolojik Köprü Projesini de hayata geçireceğiz. Sürecin hızlı işlediği Ziya Gökalp Mahallemizde ise ilk anahtar teslimini yaptık. Diğer konutlarımızın yapımını da hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Seyrani Mahallemizde bulunan 47 etaptan belediyemiz eliyle ve müteahhitler tarafından yapılacak olan ilk 9 etap çözüme kavuşmuş durumda. Bu etaplarda bulunan toplam 12 bloktan oluşan konutlar için inşaatları başlatmış bulunuyoruz. Yunus Emre Mahallesi´nde ise 6 bloktan oluşan konutların inşaatı hızla devam ediyor. Vatandaşlarımızın bizlere olan güveniyle, Uğurevler bölgesinde bir yandan yeni konutlar inşa ederken diğer yandan ise yeni anlaşmalar gerçekleştiriyoruz? şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümü anlatırken duygusal anlar da yaşayan Başkan Çolakbayrakdar; ?44 ayda bölgemizde bulunan 116 mahallenin tamamını gezip, hizmet götürdük. Her mahallemizde ki hayatlara tanık olduk, hemşehrilerimizin gönlüne dokunduk? dedi.

Projelerle ilçeyi cazibe merkezi haline getirdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, ?İlklerin belediyesi olarak yenilikçi projelere imza atıyoruz. Bu çerçevede Cırgalan tarafına kazandıracağımız yeni sanayi sitesiyle bölgedeki dağınık sanayi sitelerini bir araya toplamayı amaçlıyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon metrekare alan üzerinde kurmayı planladığımız çalışmamız, proje aşamasındadır´ dedi.

Kocasinan´ın yeşil dokusunu zenginleştirdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  ?Yeni Kocasinan´da daha fazla park ve yeşil alanlar oluşturarak ilçeyi dünya normlarının üzerine çıkarttık. Bu kapsamda 2015 yılında 40 bin metrekare, 2016 yılında 88 bin metrekare, 2017 yılında 250 bin metrekare, 2018 yılının 10 ay içerisinde ise 425 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. 3 buçuk yılda toplam 803 bin metrekare yeşil alanı Kocasinanımızın hizmetine sunduk. Ayrıca 2015 yılında 40 bin fidanı,  2016 yılında 70 bin fidanı, 2017 yılında 100 bin fidanı, 2018 yılının ilk 10 ayında ise 110 bin fidanı ve ağacı toprakla buluşturduk. Toplam 3 buçuk yılda 320 bin fidan ve ağaç diktik. 2018 yılı içerisinde park bahçeler şantiyesinde 142 bin ağaç ve 350 bin bitki yetiştirdik. Ayrıca mahallelerimizin arasında irili ufaklı her türlü park alanlarımızı yeniledik. Özellikle çocuklarımız için yeni nesil fonksiyonel teknoloji parklar yapıyoruz?

Kayseri´nin değerlerine bağlı kalarak yeni projeler ürettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?Şehrimizin kültürel kimliğine uygun yatırımlar yapıyoruz. Taksi durakları, muhtar evleri, şadırvanlar, mescid gibi şehrin kimliğini yansıtan tip konseptte yapılar oluşturuyoruz. Böylece yaptığımız projelerle şehrin doğal, tarihi ve kültürel değerlerine de sahip çıkmış oluyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar, geçmişimizi geleceğe taşıma noktasında önemli bir yer tutmaktadır. General Emir İlkokulu ve Kalaycı Camii gibi tarihi mekanlarımızın restorasyon çalışmalarını tamamlayarak, günümüze kazandırdık. Çandır ve Himmetdede Camilerinin restorasyon çalışmaları devam ederken, Hoca Hasan Medresesi ve Birlik Hamamı gibi tarihi mekanlarımızla ilgili proje hazırlıklarımız devam ediyor? diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, ?Yeni Kocasinan´ı hızlıca şekillendiriyoruz ve Kocasinan Kayseri´nin yeni yüzü olacak? diyerek sözlerini noktaladı.

Sunumu büyük bir beğeniyle takip eden basın mensupları ise yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar´a teşekkür etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"