444 OKULA BEYAZ BAYRAK VERİLDİ

444 OKULA BEYAZ BAYRAK VERİLDİ

108 OKULDA BESLENME DOSTU OKUL SEÇİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen?Beyaz Bayrak Projesi´ kapsamında ilimizde eğitim veren 444 okul ?Beyaz Bayrak´ ile onurlandırılırken, 108 okulda beslenme dostu okul seçildi.

Törenle bayraklarını alan okul yöneticilerine seslenen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şahin Kanat okul idarecilerinin gayretlerinin projenin geleceği açısından ümit verdiğinin altını çizerek ?Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın okul yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmeleri, öğrencilerimize temizlik, hijyen ve sağlık konusunda duyarlılık kazandırılması temel önceliğimizdir? ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen ?Beyaz Bayrak Projesi´ kapsamında ilimizde eğitim veren 444 okul ?Beyaz Bayrak´ ile onurlandırılırken, 108 okulda beslenme dostu okul seçildi?

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı´nda gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şahin Kanat, ilçe milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları ve okul müdürleri iştirak etti.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şahin Kanat yaptığı değerlendirmede ?Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış nesiller yetiştirmek kamu kurum ve kuruluşlarının asli vazifeleri arasındadır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin artırılması, öğretmen ve öğrencilerimizin okul yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmeleri, öğrencilerimize temizlik, hijyen ve sağlık konusunda duyarlılık kazandırılması temel önceliğimizdir. Açıkladığımız bu hedefleri gerçekleştirmek için belirli kriterler esas alınarak okulların denetlenmesi amacıyla 2015 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Beyaz Bayrak Projesi adı altında imzalanan protokol kapsamında okul ve pansiyonlarımızdaki derslikler ile diğer salon ve odalar, koridorlar, bahçe ve tuvaletler, kantin ve yemekhaneler müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğü personellerince oluşturulan komisyon tarafından denetlenmiş, denetim esaslarındaki kriterleri sağlayan okullarımızın okul sağlığının iyileştirilmesi için teşvik edilmesi amacıyla beyaz bayrak ile ödüllendirilmesi sağlanmıştır. Denetimler esnasında okul idarecilerimizin gayretleri projenin geleceği açısından ümitli olmamızı sağlamıştır? şeklinde konuştu.

Etkinliğin katılımcıları arasında yer alan bir diğer önemli isim İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli´ de, ?Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okullarda obeziteyle mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli ayakta aktivite alışkanlığının kazandırılması kapsamında okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla bakanlığımız ile yapılan beyaz bayrak işbirliği protokolü kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Sağlıklı yetişmiş çocuklar toplumumuzun sağlıklı geleceği için temeli oluşturmaktadır. Sağlıklı beslenme alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması hastalıkların önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığının korunması, geliştirilmesi, öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı bir ortam oluşturmak önceliğimizdir? şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Zekeriya Güney ise, ?Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın işbirliği ile Beyaz Bayrak Ve Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında bugün bu sertifikayı almaya hak kazanan okullarımıza ödüllerini vereceğiz. İlimizin bir süt seviyeye çıkması önemlidir. Alınan bu sertifikaların devamını sağlamak lazım. İleriki aşamada bu seviyeye daha da yukarlara çıkarmak lazım. Evlatlarımıza Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında bu eğitimi sürekli vermek lazım? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okul müdürlerine beyaz bayrakları takdim edilerek etkinliğe nokta kondu.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı