46. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ

46. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ

ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI SONA ERDİ

HABERİ İZLE

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen `46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması`nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Düzenlenen törende, yarışmada dereceye giren öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.
TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması sonuçlandı. Yaklaşık 190 öğrencinin katıldığı yarışmada, projeleri jüri tarafından beğenilen 45 öğrenci ödüllerini aldı. Sabancı Kültür Merkezi`nde düzenlenen ödül törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof.Dr. Sebahattin Ünalan, ERÜ rektör yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Prof.Dr. Sebahattin Ünalan, yarışma hakkında bilgiler verdi. Ünalan, "Proje yarışması Türkiye üzerinden 12 bölge ile devam ettirilmektedir. Biz Kayseri bölgesi olarak Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde ve merkez Kayseri olmak üzere 7 vilayetten bir bölge oluşturuyoruz. Yarışma konularımız 11 branşa ayrılmış bulunmaktadır. Prosedürümüz, öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeleri, bir danışman yardımı ile online olarak TÜBİTAK'ın sitesine başvurması ile başlamaktadır. Daha sonra koordinatörlüğümüz tarafından kurulan jüriler, ilk başvuruları gıyabinde değerlendirmektedir. O başvuruların içerisinden bölge sergisine davet edilecek olan 100 projeyi belirlemektedir" ifadelerini kullandı.
Ünalan ayrıca, "Şuanda içerisinde bulunduğumuz tören, 100 projenin sergilenmiş ve Ankara finallere gidecek olan aşamayı oluşturan 15 projenin tespiti yapılmış ve tespiti yapılmış olan projelerin ödül törenini kapsamaktadır" dedi.
Konuşmanın ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da, yarışmada 1`inci olan öğrencilere ödüllerini verdi. Öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektiren Çandıroğlu, öğretmenlere ve öğrencilere başarılar diledi.
Öte yandan, yarışmada dereceye giren öğrenciler büyük mutluluk yaşarken, bazı öğrenciler ise dereceye girdiklerini öğrenince gözyaşı döktü.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı