4 BİN KİLOMETREDEN UZANAN YARDIM ELİ

4 BİN KİLOMETREDEN UZANAN YARDIM ELİ

GURBETÇİLER YARDIM KAMPANYASINA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Avrupa’da yaşayan gurbetçiler arasında düzenlenen ve büyük ilgi gören yardım kampanyasında alınan tekerlekli sandalye, akülü araba, bot ve montlardan oluşan yardımlar ilçe ve köylerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Gurbetçilerin destekleri ile alınan yardım malzemelerinin bir kısmını teslim alan Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, “Avrupa Kayserililer Birliği Başkanlığı ile Sarız Belediyesi olarak iletişime geçerek desteklerini talep etmiştik. Onlar da ‘İlçenize nasıl faydalı olabiliriz?’ diye bize sormuşlardı. Biz de engelli bireylerimiz için, okulda eğitim gören çocuklarımız için bot, mont gibi ihtiyaçlar talep ettik. Ayrıca engelli bireylerimiz için tekerlekli ve akülü sandalye ihtiyaçlarımızın olduğunu söyledik. Onlar da sağ olsunlar gurbette güzel bir kampanya yürüttüler. O kampanya doğrultusunda Kayseri’nin bütün ilçelerindeki engelli bireylerimiz için akülü araba temin etmişler. Hepsine teşekkür ediyorum.

Avrupa Kayserililer Birliği Genel Başkanı Muzaffer Polat, “Derneğimizi 2013 yılında 15 arkadaşımız ile birlikte kurduk. Derneğimiz daha çok sosyal faaliyetlerde bulunuyor. Geçtiğimiz yıl yine sosyal faaliyetler çerçevesinde 2 bin çocuğumuzu giydirdik. Bu yıl da Avşarlar Derneğimiz ile birlikte Sarız ilçemize proje yapmayı düşündük. Engelli sandalye, kıyafet ve bot almak için güzel bir kampanya başlattık. Avşarlar Derneği ile birlikte, gurbetçi vatandaşlarımız da destek verdiler. Gelecek yıl bu yardımları daha fazla artırarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” ifadesinde bulundu.

Avrupalı Karayurtlu Avşarlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Ersoy Korkmaz ise, “Dernek olarak 2013 yılında 160 üye ile başladık ve çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Avrupa’daki dağılmış gençleri bir araya getirmeye çalıştık. Avrupa Kayserililer Birliği ile birlikte projeyi destekledik. Bu yıl 4 bin kilometre uzaktan çıkıp geldik. Kayserinin ilçelerinde çok büyük sorunlar olduğunu gördük. Okul çocuklarımızın sıkıntısını çözmek için çalıştık. Yardım kampanyası başlattık ve yaklaşık 800 çocuğumuzu giydirmek için yardım topladık. Aldığımız eşyaları kendi çocuklarımıza almış gibi aldık. Ne kadar gurbet acısı ile yaşasak da vatanımızı hiçbir zaman unutmuyoruz. Köyümüzdeki her insana ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu.

Kayseri Profiks Medikal Tıbbi Malzeme Deposu Öykü Özdemir ise, "Bu tür proje ve faaliyetlerde bulunmaktan onur duyuyoruz. Bu duyarlılık camiası halkası adı altında bir parça da biz olabiliyorsak ne mutlu bize" ifadesinde bulundu.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor