4 BİN NÜFUSLU MAHALLE`NİN KADIN MUHTARI

4 BİN NÜFUSLU MAHALLE`NİN  KADIN MUHTARI

4 bin nüfuslu mahallenin muhtarı kendi derdine düştü . . . Argıncık Cengiz Topel Mahalle Muhtarlığı önündeki logar patladı. Muhtarlık, çevredeki esnaf ve vatandaşlar etrafa yayılan pislik ve kokudan dolayı mağdur oldu. Günlerdir sorunu çözmek için sesini

Yer Argıncık Cengiz Topel Mahalle Muhtarlığı önü. Burnunuzu tutmadan geçmeniz imkansız. Patlak bir logar, çevreye saldığı koku ve logardan çevreye yayılan kanalizasyon  artıkları  nefes aldırmıyor... Tüm bu hengamenin ortasında muhtarlık vazifesini yerine getirmeye çalışan bir kadın. Yaşanan bu mağduriyetle ilgili, haber ekibimiz aracılığıyla sitemini dile getiren Argıncık Cengiz Topel Mahalle Muhtarı Gülseren Mardinli;” Argıncık bölgesi zaten oldukça mağdur bir bölge ki mahallemiz tamamen göz ardı ediliyor zaten.  Katlanmış, dürülmüş, bir kenara konulmuşuz gibi bir durum var. Benim sorunum KASKİ ile, haftada 3 gün bu sorunu yaşıyorum. Ya muhtar olarak görevimi yapmayayım burayı kapatıp evime gideyim ya da bu sıkıntıyı çözsünler. Logarın ana borusu nerdeyse oraya bağlanmasını istiyorum.  Haftada 3 gün KASKİ’yi çağırıp 300 lira para ödüyorum, zaten aldığım üç kuruş para, ben zamanımı bunlarla harcamak istemiyorum. Mahallemin sıkıntılarıyla uğraşmak yerine ben bununla uğraşıyorum. Yetkililerin mahallemizle ilgilenmesini istiyorum artık. Alerjim var, kötü kukuya karşı, hastayım, ben bu pisliği çekmek zorunda değilim.  İlk defa yaşadığımız bir sıkıntı da değil, geliyorlar, kapak açılıyor, gidiliyor. Telefonlarımıza dahi bakmıyorlar, oyalıyorlar  bizi. Son görüşmemizde,’gidin istediğiniz yere şikayet edin’ cevabını aldık. Bu bir şikayet değil, ben hizmet istiyorum. Ben 4 bin kişiye hitap ediyorsam, o insanlar güvenerek beni muhtarlığa seçtilerse, bu işi çözme görevi size ait. Ben çözemem bu sorunu.  Burada elektrik mi var, doğalgaz mı var bilmiyorum. Özel kepçe getireceğim, plan, proje bizde olmaz KASKİ’de diyorlar, ne yapacağımı bilemez durumdayım.” İfadelerini kullandı.

 

Aynı sıkıntıyla sürekli karşı karşıya kaldıklarını ifade eden mahalle esnafından Market Sahibi Rafet Gedik ise;”Ben burada dükkan sahibiyim, halimizi görüyorsunuz. Telefon açtık, KASKİ’nin adamları geldiler. Kapağı açın biz geliyoruz dediler ki aynı yer daha önce 3 defa açıldı zaten. 1 haftadır bu durumda, pislik akıyor buradan. Şimdi gelip yeniden düzeltirlerse 4. sefer olacak. Bunun çözümü neyse, ne yapılacaksa bir an önce gelip, burayı düzeltmelerini istiyoruz. Bizim isteğimiz buranın ana logara bağlanması. Başka da bir şey istemiyoruz. Yıllardır aynı şeyi yaşıyoruz. Senede bir, altı ayda bir doluyor burası ve sonrasında aynı rezilliği, pisliği biz çekmek zorunda kalıyoruz. “ diye konuştu.

 

Civarda esnaflık yapan ve 1978 yılından beri aynı mahallede ikamet ettiğini dile getiren Ali Doğan  ise sıkıntının 15 sene önceye dayandığını belirterek şöyle konuştu.  ” Ben 1978 senesinden beri burada ikamet etmekteyim. Yaşanan bu hadise 15 sene önce belediye kanalizasyonunun buraya gelip de ana hatta burayı dahil etmemelerinden kaynaklanıyor. Zamanında bu şekilde gerçekleştiği için hata belediyenin. Belki de isteğimiz direkt olarak belediye başkanına bildirilmediği için ilgilenmiyorlar, bilemiyorum. Bizler burada esnafımız, ekmek satıyoruz, gıda ürünleri satıyoruz, hal böyle olunca müşterimizi de etkiliyor bu durum.”

 

Haber ekibimiz çekimlerini yaparken bölgeye gelen KASKİ ekipleri, logarı tıkayan materyalleri temizlerken, logardan çıkan bir “Kütük” dikkat çekti. Esnaf ve Muhtar Mardinli ise gerçekleştirilen bu “Geçici” tadilatın yalnızca günü kurtarmak için olduğunu vurgulayarak, ilerleyen günlerde aynı sıkıntıyı yeniden yaşamamak için muhtarlık önünde bulunan logarın ana hatta bağlanmasını talep ettiler.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”